Blog
Hoe Maak Je Een Cannabis Smoothie?
2 min

Hoe Maak Je Een Cannabis Smoothie?

2 min

Zin in iets anders dan een standaard ontbijt? Dan is een rauwe cannabis smoothie misschien precies waar je naar op zoek bent. Hier leggen we uit hoe je er een (of liever twee) maakt!

Volgens een groeiend aantal studies en medische onderzoeken, kunnen cannabis en hennep een aantal spannende voordelen voor de gezondheid leveren, van pijnverlichting tot het bestrijden van diabetes. Het meeste onderzoek is echter gedaan naar cannabinoïden in gedecarboxyleerde toestand, niet in hun zure vorm. Een snelle uitleg: Als de cannabinoïden door de plant worden geproduceerd, zijn ze in zure vorm. Dit betekent dat THC verschijnt als THCa, CBD als CBDa, enzovoort. In de zure vorm zijn cannabinoïden niet psychoactief; slechts door het toevoegen van hitte worden ze actief.

Of cannabinoïden in hun zure vorm therapeutisch net zo actief zijn als in hun gedecarboxyleerde vorm is nog voer voor discussie. Een onderzoeksteam heeft ontdekt dat THCa superieur is aan THC als het gaat om pijnverlichting. In ander onderzoek is echter ontdekt dat CBDa het minst nuttig is in het bestrijden van borstkanker (vergeleken met CBD, die het meest actief is). Tegelijkertijd hebben diverse mensen successen gemeld in het behandelen van verschillende aandoeningen met rauw cannabissap. Het is dus duidelijk dat er nog geen oordeel kan worden geveld.

Met dit in gedachte, bieden we jou twee snelle, simpele en heerlijke rauwe smoothie recepten waar je steil van achterover slaat, of niet, afhankelijk van het recept dat je kiest.

#1 Kruidje roer me niet (niet-psychoactief)

Helder die suffe ochtenden op met de kracht van cannabis (maar op een kalmere manier). Deze smoothie combineert de kracht van rauwe cannabis, hennepzaad olie en hennepmelk in een superdrankje waar je je dag goed mee begint.

Hennepmelk is een geweldige bron van plantaardige proteïne, die niet alleen zuivelvrij is, maar ook glutenvrij (mocht dat nog niet opgevallen zijn). Ten slotte bevatten de wonderlijke hennepzaden voedzame, essentiële vetzuren, waaronder Omega-3 en Omega-6, die helpen je brein actief te houden en je hart sterk.

Het recept:
(Ingrediënten voor 2 personen):

120 ml biologische hennepmelk
1 eetlepel biologische hennepzaden
1 eetlepel biologische, koudgeperste hennepzaad olie
1 theelepel biologische lijnzaad
70 gram biologische groene boerenkool
40 gram biologische komkommer
2 plakken biologische cantaloupe
1 banaan
Verse, rauwe cannabis, ongeveer 45 gram

Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een blender. Voeg water en ijs naar smaak toe. Mix totdat alle ingrediënten glad zijn, giet in een glas en geniet!

Als dat nog niet genoeg was om je dorst te lessen, wat dacht je van een smoothie met cannabis- kokosolie?

# De Notenkraker

Als je op zoek bent naar een smoothie met een psychoactieve bonus, zal ons cannabis- kokosolie recept prachtig bij je wensen aansluiten. Deze creatie brengt een verleidelijke variatie vruchten en groenten samen en levert veel smaak, voedingsstoffen en natuurlijk THC. Lees hier hoe je cannabis geïnfuseerde kokosolie maakt.

Het recept
(Ingrediënten voor 2 personen)

2 eetlepels cannabis- kokosolie
1 grote, bevroren banaan, in plakjes
180-240 ml kokosmelk
300 gram bevroren aardbeien
4 eetlepels granaatappelsap

Bereiding

1. Verhit de cannabis- kokosolie in een kleine pan. Voeg de banaan toe en sauteer gedurende 3-4 minuten waarbij je af en toe roert. Laat afkoelen.

2. Plaats de resterende ingrediënten in een blender. Voeg de banaan toe, waarbij je ook alle olie in de blender giet.

3. Pureer tot het glad is en verdeel over twee glazen. Geniet!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken