Hoe cannabis je seksleven kan verbeteren


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis

Hoe cannabis je seksleven kan verbeteren


Cannabis wordt al eeuwen gebruikt in de slaapkamer en de wetenschap begint nu te begrijpen waarom.

Voor het moderne tijdperk van farmaceutica, en de vele stimulerende middelen die worden gemaakt, vertrouwden mensen uit alle samenlevingen op meer natuurlijke middelen om hun seksleven te verbeteren en aan te vullen. Marihuana was, en is nog steeds, een van die stimulerende middelen. Marihuana wordt al eeuwen gebruikt als seksueel hulpmiddel en bezit ook culturele en spirituele betekenis, zeker als er tantrische seks bij betrokken is.

Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar hoe kan cannabis jouw seksleven daadwerkelijk verbeteren? Gelukkig kan de wetenschap hier wat licht op schijnen.

DE ZINTUIGEN VERSTERKEN

Veel gebruikers weten dat marihuana een mild hallucinerend middel is, die je zintuigen versterkt waardoor de wereld veel beter voelt, toont en ruikt. Dit is op zich al een reden om een beetje wiet in de slaapkamer te proberen. De gestimuleerde gevoelens van genot zijn fenomenaal. De waarneming van tijd kan ook veranderen, waardoor seks langer lijkt de duren en er meer intens wordt genoten.

SCHEIKUNDE IN DE HERSENEN

Ook vinden er nog daadwerkelijk reacties plaats in de hersenen. Marihuana reageert op ongeveer dezelfde manier in de hersenen als de chemicaliën die ons een opgewonden en plezierig gevoel geven, waarmee de effecten van dopamine en anandamide worden nagebootst. Dit leidt weer tot een verhoogde hormoonproductie, verhoogde hartslag en versnelde bloedcirculatie. Als je geest gewillig is, kan cannabis je seksuele verlangen in de juiste richting duwen.

ONDERZOEK NAAR SEKS EN CANNABIS

Er is de laatste 30 jaar niet veel onderzoek gedaan naar de effecten van marihuana op seks. De Canadian Sex Survey heeft echter wat licht geschenen op het onderwerp en laat zien wat de effecten van marihuana zijn, volgens gebruikers.

40% Van de mannen heeft, interessant genoeg, aangegeven dat het gebruik van marihuana hen in staat stelde beter en langer te presteren, terwijl 90% van de vrouwen meldden dat de seks beter voelde. Van deze vrouwen gaf 40% ook aan dat het orgasme intenser voelde.

Dit hoeft echter geen scheikundig opgewekt resultaat te zijn. Mogelijk hebben we de ontspanning, die volgt op het gebruik van marihuana, hiervoor te danken, als een soort placebo-effect. Je simpelweg meer in harmonie voelen met je partner, en de overtuiging dat marihuana de spanning en druk, die vaak hand in hand gaan met sex, kan verlichten, zijn mogelijke oorzaken voor de verhoogde genotsgevoelens.

DOSERING KAN EEN GROTE ROL SPELEN

Er zijn verslagen dat cannabis seksuele relaties belemmert, waarbij het libido verdwijnt en het te moeilijk wordt om te functioneren. Over het algemeen wordt aangenomen dat een hogere dosering cannabis dit veroorzaakt, terwijl een lagere dosering de seks kan verbeteren. Dit wordt ondersteund door onderzoek op muizen, waarin werd ontdekt dat THC het testosteron niveau (een hormoon die geassocieerd is met de seksdrift) tot wel zes keer verhoogt. Wanneer het echter werd toegediend in hogere doseringen, zakte dit hoge testosteron niveau binnen 20 minuten tot een niveau lager dan het oorspronkelijke niveau. Wanneer muizen echter een lagere dosering kregen, werd dit hoge testosteron niveau langer dan een uur behouden. Als je dus van plan bent een beetje los te gaan met behulp van cannabis, zorg er dan voor dat je niet teveel gebruikt, meer is niet beter!

Hoe dan ook, cannabis heeft het vermogen je seksdrift naar een nieuw niveau te tillen. Of je nu op zoek bent naar een hulpmiddel om wat extra's toe te voegen aan je relatie, of simpelweg een reeds geweldig seksleven wil verbeteren, cannabis kan hele nieuwe gevoelens opwekken. Zolang je geest bereidwillig is, zal elk aspect worden verbeterd. Ga alleen niet te ver met de dosering, anders wordt het ploeteren!