Hoe Kies Je De Juiste Soort Kratom


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogHow-To'sKruiden & Zaden

Kratom


Wil je graag kratom gebruiken, maar weet je niet zo goed welke soort? In dit artikel onderzoeken we wat de popoulairste kratom soorten zijn, evenals de effecten, om jou te helpen je ideale soort te kiezen.

Kratom is een krachtige plant met een lange geschiedenis in de volksgeneeskunde. Nu er zoveel verschillende varianten van kratom verkrijgbaar zijn, is het niet vreemd dat je je afvraagt hoe je er eentje kiest die bij jouw behoeften past.

Wellicht wil je kratom proberen als alternatief medicijn of gewoon als recreatief middel. Daarom hebben we een handleiding samengesteld over het selecteren van de juiste kratom soort. Lees snel door om alles te ontdekken.

VOORDAT WE BEGINNEN

Voordat we het proces van het kiezen van de juiste kratom soort doorlopen en een aantal populaire varianten bespreken, is het allereerst belangrijk om wat basisinformatie over kratom met je te delen.

Kratom, of Mitragyna speciosa, is een plant die behoort tot de sterbladigenfamilie, samen met koffie en een aantal andere planten. Het komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, waar het van oudsher werd gebruikt als volksmedicijn bij de behandeling van pijn, vermoeidheid en andere aandoeningen.

Kratom veroorzaakt een zacht bedwelmend gevoel, net als een kleine dosis cocaïne en andere stimulerende middelen of een grotere dosis verdovende middelen, zoals opium.

Zoals voor alle volksmedicijnen en remedies geldt, zijn de legaliteit en veiligheid ervan nogal problematisch. Er is maar weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van kratom als medicijn, en omdat het langdurig gebruik van kratom kan leiden tot negatieve bijwerkingen (variërend van overmatig plassen tot psychoses), is het middel in diverse landen geclassificeerd als een gecontroleerde stof, zoals in de VS, Thailand en Maleisië.

Door deze regelgeving is het lastig de stof te onderzoeken op de werking en hoe het veilig gebruikt kan worden. Als je alsnog interesse hebt in het consumeren van kratom, ofwel recreatief ofwel medicinaal, is het enorm belangrijk dat je solide te werk gaat.

Volg altijd de instructies op de verpakking en overschrijd nooit de aanbevolen dosering. Gebruik ook geen kratom als je lijdt aan depressie, angst of chronische ademhalingsproblemen.

Het is eveneens belangrijk dat je bij de lokale autoriteiten controleert of kratom legaal is in jouw woonplaats, voordat je het koopt. De auteur van dit artikel promoot het gebruik van kratom of andere, soortgelijke stoffen niet.

PIJNSTILLING

Pijnstilling

Kratom kan extreem effectieve pijnstilling bieden. In feite is pijnstilling in Thailand en andere delen van Azië een van de belangrijkste redenen voor het medicinaal gebruik van kratom. Zoals echter voor veel plantaardige producten geldt, zijn bepaalde kratom soorten effectiever als pijnstiller dan andere.

Hieronder vind je drie van de meest effectieve kratom soorten voor pijnverlichting. Deze kratom soorten zijn gemaakt van plantensoorten die een enorme verlichting bieden bij zelfs de hevigste pijn, of het nu om een sportblessure gaat of om chronische pijn door een bepaalde aandoening.

1. KRATOM MALAYSIA

In Maleisië wordt kratom vaak gebruikt bij het behandelen van spierpijn en pijn die wordt veroorzaakt door langdurige, lichamelijke arbeid of inspanning. Hoewel alle kratom soorten in feite pijnstillend werken, is deze Maleisische soort de beste keuze als je kampt met aanhoudende, lastig te bestrijden pijn.

De effecten kunnen worden gevoeld met doseringen van slechts 2 gram, en één pakje bevat 10 gram plantenmateriaal in poedervorm. Weeg simpelweg je dosering af, voeg het toe aan je favoriete thee of extract met een smaakje en je bent op de goede weg.

2. KRATOM MAENG DA

Maeng Da is een speciale variant van kratom. Het is absoluut een van de populairste kratom soorten en staat al lang bekend als een van de krachtigste kratom varianten op de huidige markt. De oorsprong is echter in nevelen gehuld. De naam "Maeng Da" betekent "gepimpt" in het Thais, waardoor velen geloven dat het een speciale Thaise variant is. Sommige online bronnen beweren echter dat deze soort voor het eerst verscheen in Indonesië, waardoor wordt gespeculeerd dat het best wel eens een Indonesische variant zou kunnen zijn.

Kratom Maeng Da wordt geliefd vanwege het vermogen sterke pijnstilling te bieden, alsook stimulatie. De effecten zijn al merkbaar bij kleine doses van slechts 1 gram en het kan, zoals alle andere varianten, het beste worden gemengd met een smakelijke thee/infusie. Een pakje bevat 10 gram plantenmateriaal, gemalen of in poedervorm.

3. KRATOM BALI

Kratom Bali is ook een extreem populaire variant. Deze soort werd zelfs jarenlang beschouwd als de "standaard" kratom soort. Veel mensen geloven dat Kratom Bali afkomstig is van het Indonesische eiland met dezelfde naam. Online bronnen suggereren echter dat het niet per definitie wordt geproduceerd in Bali, en dat het deze naam alleen gekregen heeft omdat het werd verscheept vanuit de haven in Bali. Hoe dan ook, het is nog steeds een hoogwaardige kratom soort die geweldige, volledige pijnverlichting biedt.

Vaak wordt gezegd dat Kratom Bali lichtere effecten heeft dan een aantal andere soorten op deze lijst, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor nieuwe gebruikers of mensen die op zoek zijn naar een subtiele uitwerking. De aanbevolen dosering ligt tussen de 5 en 10 gram. Een pakje bevat 10 gram.

ENERGIE BOOST

Energie Boost

Kratom kan een krachtig stimulerend middel zijn. Dat is ook de reden waarom kratombladeren vaak worden gekauwd door boeren en arbeiders om een energiestoot op te wekken, en gevoelens van vermoeidheid en overmatige inspanning tegen te gaan.

Hieronder vind je drie kratom soorten die over het algemeen meer stimulerende, energieke effecten opwekken. Onthoud dat deze effecten het beste merkbaar zijn in kleine doses, dus probeer je dosering ietwat te verminderen in vergelijking met de doses voor bijvoorbeeld pijnstilling of kalmering.

1. KRATOM MAENG DA

Kratom Maeng Da kan, zoals we eerder hebben gelezen, een krachtige pijnstiller zijn. Verlaag echter de dosering en je zult ontdekken dat deze unieke soort ook een enorme energiestoot kan geven. Sommigen vinden het vooral mentaal stimulerend, waarbij het een soort helderheid opwekt die kan helpen de aandacht bij een bepaalde taak te houden. Anderen zijn van mening dat het meer een fysieke stimulatie opwekt, die helpt de symptomen van vermoeidheid te bestrijden, die zijn veroorzaakt door lichamelijke arbeid. Hoe dan ook, Maeng Da staat bekend om het opwekken van een sterke energiestoot waarmee je een lange dag doorstaat.

Zoals eerder vermeld, is Maeng Da zeer krachtig. Begin daarom met een dosis van maximaal 1 gram en bouw dit op totdat het gewenste effect wordt bereikt. Hiermee voorkom je dat je te veel neemt en zorg je ervoor dat je een meer kalmerend, opiaat-achtig effect ervaart.

Kratom Maeng Da

2. KRATOM THAI

Kratom Thai is een unieke kratom soort. Hoewel deze niet tot de populairste soorten behoort, is de plant zeer geliefd onder gebruikers die zoeken naar sterke, stimulerende effecten. Veel gebruikers geven aan dat ze zich er gemotiveerd, productief, geconcentreerd en volhardend door voelen. Dit maakt deze variant ideaal voor iedereen die op zoek is naar een extra duwtje in de rug om taken gedaan te krijgen.

Om deze reden is het niet verrassend dat de soort door arbeiders in Thailand vaak als stimulerend middel wordt gebruikt, vooral door arbeiders die zwaar lichamelijk werk doen. Hoewel de aanbevolen dosering voor Kratom Thai varieert van 5-10 gram, raden we aan dat je deze hoeveelheden vermindert voor gegarandeerde, stimulerende effecten. Een pakje bevat 10 gram Kratom Thai, gemalen of in poedervorm.

3. KRATOM MALAYSIA

Net als Kratom Maeng Da is Kratom Malaysia een geweldige soort voor mensen die zoeken naar een onmiddellijke energieboost, terwijl het ook sterke pijnstilling biedt. Om deze reden is Kratom Malaysia een van de bestverkochte varianten. Denk aan een betere concentratie en focus, mentale alertheid en een onderliggend gevoel van euforie.

Een pakje bevat 10 gram kratom, gemalen of in poedervorm. Onthoud dat kleinere doses het beste zijn voor stimulerende effecten.

KALMERING

We hebben de stimulerende en pijnstillende effecten van kratom besproken, maar wat als je zoekt naar een sterke combinatie van kalmerende effecten? Nou, dan raden we je Kratom Bali aan.

Deze soort staat bekend als een geweldig verdovend middel. Het kan helpen om pijn en spierpijn te behandelen, terwijl het ook ontspant en de slaap bevordert. Blijf uit de buurt van Kratom Bali als je nog taken moet verrichten, maar houd het bij de hand als je klaar bent om volledig tot rust te komen.

De aanbevolen dosering voor Kratom Bali is 5-10 gram. Een pakje bevat 10 gram.

VERBETEREN VAN DE STEMMING

Verbeteren Van De Stemming

Een ander geliefd effect van kratom is het vermogen om de stemming te verbeteren. Veel gebruikers ervaren dat de effecten van kratom, zoals pijnstilling of een energiestoot, samengaan met een krachtig gevoel van euforie.

De ideale dosis voor het verbeteren van de stemming varieert per soort en je zult waarschijnlijk een beetje moeten experimenteren om te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Voor een allround soort, zoals Kratom Malaysia, zijn deze opbeurende effecten meestal merkbaar bij doses van 3-6 gram.

Hieronder bespreken we drie kratom soorten die bekend staan om het verbeteren van de stemming.

1. KRATOM MAENG DA

We hebben gelezen dat Maeng Da, vaak beschouwd als een van de krachtigste kratom soorten op de markt, extreem veelzijdig en populair is. Een van de redenen voor deze populariteit is de sterke euforie die het veroorzaakt.

De effecten die door deze variant worden opgewekt, worden meestal gekenmerkt door sterke gevoelens van welzijn en geluk, waardoor je zeker rond zult lopen met een lach op je gezicht. Daarnaast krijg je een algemeen energiek gevoel, iets waar deze soort bekend om staat en geliefd om is.

2. KRATOM BALI

In tegenstelling tot Maeng Da en Kratom Malaysia, die beiden bekend staan als stimulerend, staat de Bali variant vooral bekend als een krachtig kalmerend middel. Terwijl je achterover leunt in je stoel en de sterke effecten laat opkomen, zul je echter ook opvallende gevoelens ervaren van euforie en welzijn, die je stemming onmiddellijk zullen verbeteren.

Als je bang bent om te verdoofd te raken, probeer dan om je doses met deze soort laag te houden. We raden een dosis van minder dan 3 gram aan.

3. KRATOM MALAYSIA

Kratom Malaysia

De unieke mix van mitragynine en 7-hydroxymitragynine zorgt ervoor dat Kratom Malaysia een groot aantal formidabele effecten opwekt. Naast het feit dat het werkt als stimulerend middel en krachtige pijnstiller, is deze kratom variant bijzonder goed in het opwekken van sterke gevoelens van euforie en geluk.

Hoewel Zamnesia's Kratom Malaysia wordt geleverd in pakjes van 10 gram, raden we een dosis aan van 3-6 gram voor de meest effectieve, stemmingsverbeterende effecten.

KRATOM EXTRACTEN

We hebben nu alle kratom varianten bekeken en hun unieke voordelen beschreven. Maar hoe zit het met kratom extracten?

Deze krachtige concentraten bevatten alle eigenschappen die in kratom bladeren worden gevonden, maar dan in zeer hoge concentraties. Hiermee kun je dezelfde effecten opwekken als met gewoon kratom poeder, maar je hebt veel minder nodig.

Hieronder vind je drie van onze bestverkochte kratom extracten. Voor meer informatie kun je terecht op de Kratom pagina van de Zamnesia smartshop.

KRATOM BALI 15X EXTRACT

Dit kratom extract bezit alle eigenschappen van Balinese kratom in een extreem geconcentreerd poeder. Met doses van slechts 0,5 gram kan dit extract sterk kalmerende, pijnstillende en ontspannende effecten opwekken.

Kratom Bali 15x Extract

KRATOM THAI 15X EXTRACT

Dit is een extreem krachtig extract, gemaakt van Thaise plantensoorten. Het is eveneens verkrijgbaar in poedervorm, waardoor het toedienen enorm eenvoudig is. De effecten zijn merkbaar met doses van slechts 0,02 gram.

KRATOM 10X THAI HARS

Dit extract is uniek, omdat het wordt geleverd in een zachte harsvorm. Laat je echter niet intimideren door het donkere, bijna teerachtige uiterlijk. Dit extract bevat geen chemicaliën en er is uitsluitend kokend water gebruikt om de gewenste verbindingen uit de kratom bladeren te onttrekken. Het is gemaakt van Thaise plantensoorten en veroorzaakt dezelfde effecten als onze reguliere kratom poeders, alleen in een veel sterkere concentratie.

 

         
  Steven Voser  

Geschreven door: Steven Voser
Steven Voser is een Emmy genomineerde freelance journalist die een hoop ervaring heeft opgedaan in de loop van de tijd. Mede door zijn passie voor alles wat met cannabis te maken heeft, spendeert hij nou veel tijd aan het ontdekken van de wereld van wiet.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Gerelateerde Producten