Blog
Discreet Cannabis Roken
5 min

Hoe Je Discreet Cannabis Rookt Tijdens Het Kerstdiner

5 min
Blog Cannabis Consumptie Cannabis How-To's

De kersttijd is weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is om high te worden met hoogwaardige ganja. Bekijk deze trucs om high te worden, zonder dat mensen het door hebben. Fijne feestdagen!

Je bent in een land, staat of stad waar het legaal is om cannabis te consumeren. De feestdagen komen eraan en het is de perfecte tijd om wat marihuana te roken. Al die heerlijke traktaties en gerechten smeken erom dat er wat groen wordt geconsumeerd. Geurende soepen, kalkoen, overheerlijke sauzen en allerhande delicatessen staan verspreid over de tafel.

Maar je familie houdt vast aan eeuwenoude vooroordelen tegen marihuana. Wat moet een stoner dan doen? We verklappen alle stiekeme manieren om high te worden, zonder dat de andere bezoekers iets doorhebben.

HOE CONSUMEER JE DISCREET CANNABIS ZONDER DAT JE SCHOONOUDERS HET DOORHEBBEN

1. EDIBLES OF TINCTUREN

Edibles Of Tincturen

Edibles en/of tincturen zorgen voor een professionele, geheimzinnige operatie, waardoor je zo high als een ninja wordt. Verontschuldig je tijdens het diner zoals een dame dat doet: “Mag ik me verontschuldigen? Ik moet naar het toilet. Ik moet dringend plassen.” Als je eenmaal verontschuldigd bent, sluit de deur van de badkamer dan goed af en haal de tinctuur fles tevoorschijn. Vervolgens kun je genieten van je smaakvolle toppen met hoogwaardige cannabinoïden.

Als je graag edibles consumeert, zorg er dan voor dat je met de delicatessen niet in de buurt komt van je kleding en dat je je gezicht wast als er nog sporen zichtbaar zijn. Je moet stijlvol blijven, je wilt niet dat je familieleden de rest van het jaar hun oordeel al klaar hebben.

Als je echter een edible hebt die op een snoepje lijkt, dan kun je die natuurlijk stiekem innemen waar iedereen bij zit, zonder dat dat vragen oproept. Zorg er alleen voor dat je er niet verdacht bij kijkt. Voorkom ook dat kinderen en andere nietsvermoedende personen de edibles kunnen pakken.

2. ZEG DAT JE “IETS UIT JE AUTO MOET HALEN”

Dab Hijs Met De Sigarettenaansteker

Oké, nu gaan we echte tactieken bespreken – dit is het plan. Als je uit de auto stapt als je bent aangekomen bij de locatie van het feest, zorg er dan voor dat je iets in de auto laat liggen. Je hebt dan een reden om later, tijdens het diner, terug te moeten naar de auto. Denk eraan dat je geen verdachte voorwerpen "vergeet"; het is bijvoorbeeld niet logisch om je zakdoekjes te vergeten, omdat er servetten op de tafel staan.

Het moet iets zijn als een telefoon, medicijnen of make-up. Als het tijd is om high te worden, verontschuldig je jezelf gewoon om iets uit de auto te halen. Als iemand je vraagt wat je gaat halen, dan heb je een geloofwaardig excuus. Als je bij je auto bent, heb je twee opties. Neem een tinctuur/edible, of neem een dab hijs met de sigarettenaansteker in de auto. Je moet alleen de aansteker verwarmen, een klein beetje concentraat erop druppelen en de rook voorzichtig inademen zonder dat je je lippen verbrandt.

Als je terugkomt bij de dinertafel, denk er dan aan dat je het voorwerp bij je hebt waarvoor je terugging naar de auto. Doe het snel – het duurt niet heel lang om iets uit je auto op te halen en je wilt niet dat mensen "polshoogte nemen" als je een dab hijs neemt.

3. GEBRUIK EEN ONE-HITTER

Gebruik Een One-hitter

Als je verlangt naar een stiekem trekje, dan is het tijd voor een “hit and run.” One-hitters zijn pijpen, joints of andere rookwaren waarbij de roker eenvoudig een enkele, of een paar trekjes kan nemen. Als je tijdens de feestelijkheden buiten bent, neem dan je one-hitter mee. Steek hem simpelweg aan, rook twee seconden en je bent klaar om terug te gaan.

Een nog beter idee is het meenemen van een vape pen. Als iemand je ziet, dan lijkt het gewoon op een e-sigaret. Daarbij is de damp van cannabinoïden over het algemeen minder opvallend dan gewone rook. Koop onder geen beding een one-hitter die op een crack-pijp lijkt. Als je familie je daarmee vanaf een afstand ziet, is dat erger dan het roken van een joint. Je draagt vanaf dan voor altijd het stempel “Jantje-crack-roker”.

4. MAAK EEN DEMPER

Maak Een Demper

Deze klassieker is een legendarisch apparaat dat al tientallen jaren wordt gebruikt. Om de geur van wiet te verdoezelen, zorg je ervoor dat het uiteinde van een lege toiletrol met een paar velletjes wordt bedekt. Bevestig het papier zorgvuldig over de opening met behulp van een rubberen bandje of haarelastiekje. Als je de rook uitblaast, doe dat dan in het onbedekte deel van de rol. Hierdoor wordt de rook door het toiletpapier opgevangen voordat het er aan de andere kant uitkomt. Het toiletpapier zorgt ervoor dat de dampen niet, of nauwelijks, kunnen ontsnappen.

Dit is niet de ultieme manier om de geur te elimineren, maar je kunt het als laatste redmiddel gebruiken. Wil je een beter werkende demper? Overweeg dan het gebruik van doekjes in plaats van wc-papier om de verspreiding van de rook te beperken.

5. VIND BONDGENOTEN

Je bent niet alleen op de wereld. Er zijn andere stoners en misschien zitten er zelfs een paar aan de dinertafel. Het is absoluut noodzakelijk om wiet-genoten te vinden om de feestvreugde te verhogen. Je kent waarschijnlijk al een paar mede wiet gebruikers. Maar het is belangrijk dat je bekend wordt met de bondgenoten die in de schaduw op de loer liggen.

Een goede manier om ze te vinden, is wachten tot je tantes en ooms een paar glaasjes hebben gehad. Vraag ze dan of ze roken. Als ze antwoorden met “wat roken?” en een geheimzinnige glimlach, dan heb je een bondgenoot gevonden.

6. COMBINEER HET NIET MET ALCOHOL

Als je een nieuwe stoner bent, dan is het beter dat je een keuze maakt tussen wiet of alcohol. Als je beide in behoorlijke hoeveelheden combineert, dan zorgt dat voor een mengsel waardoor je heel misselijk kunt worden. Zelfs zo misselijk dat je de hele dinertafel met oma erbij, eronder spuugt. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Als je er tegen kunt, neem het dan gerust en geniet van je avond. Maar wees voorzichtig.

7. ZORG VOOR GOED-VERSTOPTE STASH

Goed-Verstopte Stash

Ganja zorgt voor heerlijke aroma’s die je intens doen genieten. Maar in het gezelschap van familie is het hoogste doel dat je de geur en zichtbaarheid van de wiet zoveel mogelijk verdoezelt. Je kunt daarvoor een Pocket Stashbox SpaceVac gebruiken. Deze is perfect om het aroma te behouden, maar de wiet te verbergen voor oordelende blikken.

Er zijn stiekeme stoners die hun stash verstoppen in alledaagse items, zoals de Stash Haarborstel. Wees slim en dapper. Zorg er alleen voor dat je de aandacht niet op jezelf richt door voortdurend met je borstel bezig te zijn tijdens de maaltijd. Als je daarop let, is het een prachtige verstopplek.

HOE VERBERG JE DAT JE STONED BENT

8. ZORG DAT JE NIET NAAR WIET RUIKT, MAN

Orange Chronic Luchtverfrisser

Veel familieleden weten misschien niet eens hoe wiet ruikt. Maar degenen die het wel herkennen, hebben binnen de kortste keren door dat je high bent. Als je naar wiet ruikt, verraad je jezelf sowieso. Probeer te voorkomen dat je tijdens de feestelijkheden joints rookt. En zorg ervoor dat je schone kleren draagt, die niet verraden dat je het hele jaar door cannabis gebruikt.

Daarnaast moet je bij voorkeur verdamp methoden of edibles gebruiken, omdat de geur van toppen moeilijk te verbergen is. Als iemand je pakt en zegt “je ruikt naar wiet!”, zorg dan voor het waterdichte excuus dat je naar een dierentuin bent geweest, waar een chimpansee naast je een joint aan het roken was. Het werkt, echt waar. Je kunt ook de Orange Chronic Luchtverfrisser aanschaffen om de geur te verdoezelen.

9. OPEN JE OGEN

Open Your Eyes

Ook hiermee verraad je jezelf absoluut. Nadat je hebt genoten van een trekje of een verrukkelijke edible, kunnen je ogen zo rood worden als de wangen van je moeder na acht glazen wijn. Dit probleem is makkelijk op te lossen door oogdruppels, zoals Open Your Eyes. Deze druppels wassen de zonde uit je ogen en zorgen ervoor dat je de rest van de feestdagen zonder paranoia kunt doorbrengen.

10. BLIJF COOL

Het moeilijkste deel van je pogingen om stiekem ganja te nemen, is het verbergen voor sobere mensen. Allereerst moet je niet vergeten dat cannabis je korte-termijn geheugen kan aantasten. Vertel je een lang verhaal waarbij je halverwege de zin stopt en vraagt “waar had ik het ook alweer over?”? Dan verklap je je “Reefer Madness” zeker.

Houd je verhalen kort en als je vergeet waarover je het had, verontschuldig je dan om naar het toilet te gaan. Ongecontroleerd lachen om onbenulligheden wekt ook absoluut argwaan. Zorg ervoor dat je niet naar een schilderij gaat staren. En dat je niet steeds giechelt en aan iedereen uitlegt hoeveel verschillende genitaliën je kunt zien in het abstracte kunstwerk. Beperk je filosofische gesprekken tot een minimum en als je de munchies voelt aankomen, eet dan langzaam en systematisch en schuif geen kalkoen in je mond als een holbewoner.

Houd het netjes. Ook als je ontspannende strains rookt waardoor je stoned wordt als een garnaal. Drink dan een kop koffie om wakker te worden. Al kan je couch-lock heel makkelijk worden verward met een after dinner dip. Je hebt immers heel wat gegeten om je munchies te stillen.

11. BEDENK OP TIJD HOE JE GAAT REAGEREN

Er is niets erger dan saaie gesprekken met familieleden die je nauwelijks kent. Niemand wil zo’n gesprek voeren. Hoe gaat het met je kat Nipje tegenwoordig? (Ze is twaalf jaar geleden doodgegaan.) Bereid grappige one liners voor die je behoeden voor een dergelijk gesprek en poets je sociale status op tijdens het feest.

EN EEN OPLOSSING DIE HELEMAAL ANDERS IS...

12. DAMES EN HEREN, IK ROOK ELKE DAG WIET

Cannabis Roken Kerstmis

Als je leeft en de feestdagen doorbrengt op een plek waar cannabis legaal is, dan kun je er het beste gewoon voor uitkomen. Eerlijkheid is de beste manier om ervoor te zorgen dat je cannabis kunt roken tijdens de feestelijkheden. Misschien zijn er ouderwetse ooms en tantes die het afkeuren dat je af en toe een trekje neemt, maar je hoeft je tenminste niet te verstoppen of je te schamen voor het feit dat je wiet rookt. Het is ook een goede aanleiding voor een gesprek over de legaliteit van cannabis en de effecten ervan.

Het is nu jouw tijd om te stralen; vergeet niet om je huiswerk te doen voordat je het in de groep gooit en je kennis over wiet deelt met je geliefden. En wie weet, misschien staat er onverwacht een familielid op tijdens je speech die zegt: “Mensen! Ik ben zo ontzettend high! Ik hou van jullie allemaal!”

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Blog Cannabis Consumptie Cannabis How-To's
Search in categories
or