Blog
Hoe Je Een Urinecontrole Op Drugs Doorstaat
8 min

Hoe Je Een Urinecontrole Op Drugs Doorstaat

8 min
How To Nieuws

Moet je een verplichte urinecontrole op drugs ondergaan? Dat is best spannend, maar vrees niet - je hebt opties! Zo heb je meer kans op een negatief resultaat.

Afhankelijk van waar je woont, is de kans aanwezig dat je voor je werk een urinecontrole op drugs moet ondergaan. Urineonderzoeken zijn met name gebruikelijk in de Verenigde Staten. In de jaren ’80 is Ronald Reagan hiermee begonnen door verplichte drugscontroles voor federale werknemers in te stellen. Dit verspreidde zich al gauw in de private sector. In sommige staten zijn drugscontroles zelfs verplicht voor een uitkering. Drugstests voorafgaand aan een indiensttreding komen ook voor in Groot-Brittannië, Australië en Canada.

Advocaten die zijn gespecialiseerd in burgerrechten noemen verplichte drugscontroles een schending van de persoonlijke privacy. Ze vinden het een inbreuk van de staat en werkgevers op het privéleven van burgers. Drugscontroles op de werkplaats zijn ook bekritiseerd als schending van lichamelijke discretie. Daarnaast zou het een onterechte focus op drugsgebruik zijn, ten koste van de uitvoering van het werk. Daarbij wordt het gezien als een overdreven reactie van werkgevers en overheden.

Stel dat ook jij op je werk een drugscontrole moet ondergaan, dan zijn er methodes waarmee je ervoor zorgt dat het resultaat negatief is. Allereerst moet je weten dat er verschillende soorten drugscontroles zijn. Zo heb je bloedonderzoek, speekselonderzoek, zweetonderzoek, haaronderzoek en urineonderzoek. Het eerste is het meest nauwkeurig, maar daarvoor is duur materiaal nodig en bekwaam personeel. Bij een aantal andere onderzoeken is alleen te achterhalen of er recent drugs zijn gebruikt. Urineonderzoek wordt vooral gezien als een handig middel. Het is dan ook de vorm van drugscontrole op de werkvloer die het vaakst voorkomt.

“In onze tijd is het verplichte urineonderzoek het symbool van staatsinterventie in het privéleven”. —Christopher Hitchens

“Ik drink te veel. De laatste keer dat ik een urinemonster af moest geven, zat er een olijf in.” —Rodney Dangerfield

HOE GAAT URINEONDERZOEK NAAR DRUGS IN ZIJN WERK?

Hoe Gaat Urineonderzoek Naar Drugs In Zijn Werk?

Wetenschappers die onderzoek doen naar drugs in urine volgen een vergelijkbare methode als witte bloedcellen die zoeken naar antigenen. Als de cellen een antigen vinden, dan geven ze antilichamen af. De antilichamen die matchen met het antigen verbinden zich daaraan. Daarbij komen meer antilichamen vrij, die zich binden aan alle matchende antigenen. T-cellen vallen de antigenen die door de antilichamen zijn gemarkeerd vervolgens aan.

Laboranten die onderzoek doen naar drugs volgen een vergelijkbare methode. Ze plaatsen antilichamen op de bodem van een speciale plaat en leggen het monster erop. De antilichamen klampen zich vast aan elke drug metaboliet die zich in het monster bevindt. Op die manier bepalen laboranten welke drugs iemand heeft gebruikt.

HOELANG BLIJVEN DRUGS IN HET LICHAAM?

Hoelang Blijven Drugs In Het Lichaam?

Een van de manieren om een urineonderzoek te doorstaan, is gewoon wachten tot alle sporen van de drug uit je urine zijn verdwenen. Afhankelijk van de soort drugs die je hebt gebruikt, duurt dit een paar dagen tot een aantal weken.

MDMA en paddo’s zijn tot wel 5 dagen na consumptie waar te nemen. Cocaïne en speed zijn tot en met 3 dagen na inname traceerbaar. Bij suboxone is dat 6. Vicodin is traceerbaar tot 36 uur na consumptie. Alcohol is maximaal 80 uur na inname te vinden. Heb je hele grote hoeveelheden genomen? En ook nog eens regelmatig? Dan zijn de drugs nog langer in je lichaam aanwezig.

Hoe zit het met de legende van het maanzaad? Het verhaal gaat dat als je veel van deze zaadjes met opium eet, je misschien wel positief test. Helaas is deze mythe waar. We adviseren je om ten minste 3 dagen geen bagels met maanzaad te eten voorafgaand aan je onderzoek.

Het is je misschien opgevallen dat we niet alle drugs hebben genoemd. We hebben goed nieuws voor je en slecht nieuws. Allereerst het goede: als je houdt van LSD, dan heb je geluk! Het is in zulke kleine doseringen actief dat het bijna onmogelijk is om het te detecteren met een urineonderzoek. De enige manier om vast te stellen dat het echt om LSD gaat, is met een volledig onderzoek met bloed, urine en maaginhoud. Je werkgever bestelt deze testen alleen als hij je verdenkt van LSD-gebruik. Om zeker te zijn dat je niet door de mand valt tijdens het urineonderzoek, neem je 24 uur voor het drugsonderzoek geen LSD meer.

Gerelateerd artikel

Wat Je Moet Weten Voordat Je Een Drugstest Moet Ondergaan

Nu het slechte nieuws. Er is een drug die veel langer in je systeem blijft dan elk ander middel. En dat is marihuana.

Wiet blijft maar liefst 35–40 dagen in je systeem. Als je een bijzonder zware gebruiker bent mogelijk zelfs langer. Dat werpt nogal een probleem op. Je weet namelijk meestal niet zover van tevoren dat je een drugsonderzoek moet ondergaan. En moet je maandelijks een test doen? Dan is de enige manier om negatieve resultaten te krijgen helemaal stoppen met roken! Bij rokers met veel lichaamsvet is maar liefst 81 dagen na het stoppen soms nog te zien dat ze wiet hebben gerookt.

MYTHEN OVER DRUGSONDERZOEK

Als je Googelt “hoe doorsta ik een drugscontrole?”, dan vind je een rij artikelen waarin van alles en nog wat wordt geadviseerd. Van detox kits tot cranberry sap. Het meeste van die adviezen is klinkklare onzin. Hieronder een aantal veelgehoorde mythen over hoe je een drugscontrole doorstaat.

DE VERDUNNINGSMETHODE

De Verdunningsmethode

De verdunningsmethode is gebaseerd op de theorie dat als je genoeg water drinkt, je urine verdunt. Daardoor zou het lastiger zijn om drugs metabolieten te ontdekken. Deze methode was misschien effectief in de jaren ’80. Maar de hedendaagse drugstesten zijn veel verfijnder en moeilijk voor de gek te houden. Allereerst zijn ze veel sensitiever en nemen ze zelfs kleine hoeveelheden metabolieten waar. Ten tweede ontdekt het laboratorium waarschijnlijk dat je urine ongewoon verdund is. De testers vragen je daarbij hoogstwaarschijnlijk om opnieuw te testen. En dat is extra verdacht. Sommige gebruikers proberen de methode te combineren met een megadosis vitamine C. Daarmee verdun je de drugs metabolieten, maar bevat de urine nog wel veel voedingsstoffen. Als je dit wilt proberen, dan adviseren we de detox optie die we hieronder beschrijven. Daarbij is sprake van hetzelfde principe, maar dan op een effectievere manier.

Sommige websites adviseren om stiekem water toe te voegen aan je urine monster. Dat is erg riskant—je loopt daarmee het risico dat je op heterdaad betrapt wordt. Dit brengt je behoorlijk in de problemen. Bovendien is er soms een stofje aan het water toegevoegd, waardoor het water blauw kleurt. Daardoor is het meteen duidelijk als je probeert om stiekem iets aan je monster toe te voegen.

DRINK AZIJN, ENERGIEDRANKJES OF CRANBERRY SAP

Drink Azijn

In deze vloeistoffen zit niets waarmee je drugs metabolieten in je urine verhult. Dit advies is vergelijkbaar met de verdunningsmethode, die waarschijnlijk niet werkt. Drink een Red Bull als je wat extra energie nodig hebt voor je test. Maar verwacht niet dat het de resultaten beïnvloedt.

NEEM NIACINE

Neem Niacine

Niacine reguleert de bloeddruk en de stofwisseling. Maar als je een urinecontrole wilt doorstaan, dan gaat het je niet helpen. Het heeft misschien ontgiftende effecten, maar het is onwaarschijnlijk dat het veel verschil maakt.

VOEG VISINE, AMMONIAK, ZOUT OF DESTOP TOE AAN JE MONSTER

Voeg Visine, Ammoniak, Zout Of Destop Toe Aan Je Monster

Let op: Drink de hierboven genoemde chemische stofjes niet op!

Sommige mensen proberen een drugscontrole te doorstaan door deze aanlengmiddelen aan hun urine toe te voegen. Het is waarschijnlijk niet effectief en de kans is groot dat je wordt betrapt.

Het idee achter zout is dat het de enzymactiviteit in je urine neutraliseert. Daardoor zou je een negatief resultaat krijgen. Maar opgelost zout verandert de dichtheid van urine, waardoor het makkelijk is te herkennen door een laborant die deze truc kent. Laat het zout voor wat het is en probeer een van de hieronder beschreven methodes.

Gerelateerd artikel

Slagen Voor Een Drugstest? Zweet Het Eruit!

HOE JE EEN URINEONDERZOEK NAAR DRUGS DOORSTAAT

Bovenstaande opsomming van hoe je een drugscontrole niet doorstaat, roept een belangrijke vraag op. Namelijk, hoe doorsta je een drugstest WEL?

Bedenk dat geen van deze methodes 100% effectief is. Je ontdekt niet zozeer hoe je de test doorstaat, maar hoe je de kans daarop vergroot.

DE NATUURLIJKE BENADERING

De Natuurlijke Benadering

Voor andere drugs dan wiet, zou dit moeten werken. Sport en drink genoeg in de dagen/week voorafgaand aan je test. Dan moet het goed komen. Achterhaal hierboven de tijd die nodig is om de specifieke drugs die je gebruikt uit je urine te laten verdwijnen.

Bij wiet werkt de natuurlijke benadering als je er een maand de tijd voor neemt. THC en THC-COOH sla je op in vet. Mensen met minder lichaamsvet hebben dus minder tijd nodig om af te rekenen met THC metabolieten. Zorg voor voldoende beweging en eet gezond, veel fruit, groenten en weinig vetten. Drink bovendien voldoende water.

Lichaamsbeweging is heel goed in de dagen en weken voorafgaand aan je test. Sport echter niet op de dag waarop je het onderzoek ondergaat. Als je wat vet verbrandt net voor de test, komt er een stoot THC vrij in je bloedbaan. Dat belandt vervolgens in de urine op het moment van het onderzoek.

Heb je minder dan een maand de tijd of veel lichaamsvet? Dan adviseren we om als voorbereiding een detox kit aan te schaffen.

DETOX KIT

Detox Kit

Detox kits zijn er in vele soorten en maten. Sommige zijn bedoeld voor een paar dagen. Maar er zijn ook varianten die wekenlang te gebruiken zijn om THC metabolieten uit je lichaam te verwijderen. Detox kits bevatten grote hoeveelheden vitamines en mineralen. Deze helpen je lichaam om drugssporen te verwijderen. Ook zorgen ze ervoor dat je urine er niet waterig uitziet. Detox kits zijn bovendien te combineren met pectine. Dat bindt zich aan THC metabolieten en stuurt ze door naar het spijsverteringsstelsel. Daardoor verlaten ze je lichaam via je stoelgang en niet via je urine. Bedenk dat er geen detox kit is die altijd 100% effectief is. In combinatie met een stevige work-out en gezond voedingspatroon verbeter je bovendien je kansen.

SYNTHETISCHE/VERVANGENDE URINE

Vervangende Urine

Als je ermee wegkomt, dan is deze methode waarschijnlijk het meest succesvol. Synthetische urine lijkt zodanig op een echt plasje dat het te gebruiken is bij urinecontroles. Het enige wat je mogelijk verraadt, is als de urine te koud is. Om dat te voorkomen, bind je het synthetische plasje aan de binnenkant van je dij. Daardoor warmt het voorafgaand aan de test op. Sommige verpakkingen met synthetische urine worden geleverd met een nep-penis. Daardoor zijn ze zelfs te gebruiken wanneer je onder observatie staat tijdens de test. Tenminste, als je een man bent—sorry dames.

Daarnaast is het beter synthetische urine te gebruiken dan een plasje van een vriend. Allereerst bestaat het risico dat je vriend vijf weken geleden een trekje wiet heeft genomen en dat is vergeten. Dat leidt mogelijk tot een positief resultaat. Ten tweede groeien er bacteriën op het oppervlak van menselijke urine. Als je het meer dan een uur buiten de koelkast bewaart, dan bederft het. En daarmee weten laboranten meteen dat het goedje niet uit jouw lichaam is gekomen.

HOE JE CONTROLEERT WAT JE HEBT GEDAAN

Hoe Je Controleert Wat Je Hebt Gedaan

Of je nu kiest voor de natuurlijke methode, een detox of synthetische urine, het is slim om je sample te testen. Zo krijg je een idee van je kansen. Probeer de Urine Drug Test voor het controleren van je plasje op een specifieke drug. Of gebruik de 5-Panel Drug Test Card om het te controleren op meerdere soorten drugs.

Bedenk dat je urine de ene dag een negatief en de volgende dag een positief resultaat kan opleveren. Om je kansen te vergroten, test je het meerdere dagen achter elkaar. Als je zo een reeks krijgt met negatieve resultaten, dan mag je erop vertrouwen dat je de echte test glansrijk doorstaat.

HANDIGE PRODUCTEN OM EEN URINEONDERZOEK TE DOORSTAAN

Een Urineonderzoek Doorstaan

QUICK FLUSH

Quick Flush bevat vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B8 en vitamine B12. Daarnaast zit er paardenbloem wortel, rode klaver, foliumzuur, distelwortel, rozenbottels, kamille, alfalfa blad, rode iep poeder, zoethoutwortel en hibiscus in. Het bevat vele kruiden en vitamines die ervoor zorgen dat drugs metabolieten worden verdreven uit je lichaam. Quick Flush neem je gedurende twee dagen in. Ideaal als een dag of twee het verschil maakt tussen succes en mislukking. Quick Flush geeft je ook veel energie en levenskracht. Dit helpt je om regelmatig te bewegen voor de test.

Bedenk dat Quick Flush geen garantie geeft dat je een onderzoek doorstaat. Als je regelmatig wiet rookt en over twee dagen een test moet doen, dan is een van de hieronder genoemde producten misschien geschikter.

Quick Flush

Bekijk Product

CLEANURIN

CleanUrin is synthetische urine die je overal mee naartoe kunt nemen. Het heeft alle eigenschappen van een natuurlijk plasje en is niet van echt te onderscheiden. Het wordt geleverd in een makkelijk te openen zakje dat je eenvoudig verwarmt aan het huidoppervlak. CleanUrin is verkrijgbaar in drie varianten met rode, gele of groene identificatiekleuren. De kleuren corresponderen met verschillende niveaus van creatine en pH. Allemaal vallen ze binnen het spectrum van normale en gezonde urine. Wil je het gebruiken om een drugscontrole te doorstaan, dan zijn alle drie geschikt.

CleanUrin

Bekijk product

SCREENYWEENY

Tijd om de nep-penis voor de dag te halen! Als testers je van dichtbij in de gaten houden tijdens je urineonderzoek, dan is CleanU’s ScreenyWeeny waarschijnlijk je beste optie. De nep-penis is aangesloten op een verpakking met synthetische urine. Die komt vrij als je op de juiste manier druk uitoefent op de penis. De ScreenyWeeny is verkrijgbaar in varianten met een donkere of lichte huid of als besneden piemel. Daarmee is er voor elke man een geschikte variant. De ScreenyWeeny wordt geleverd met thermische kussentjes, een injectiespuit voor navulling en twee verpakkingen met synthetische urine.

Screeny Weeny

Bekijk Product

We raden je aan om eerst te oefenen met de ScreenyWeeny voordat je de echte test doet. Daarmee voorkom je ongelukken.

SCREENURIN SET 2.0

CleanU’s ScreenUrin Set 2.0 heeft het allemaal. Het bevat een zak met synthetische urine, een lege infuuszak, een injectiespuit voor navulling, een thermische tas, twee warmte-elementen en een ScreenUrin afvoerbuis. Als je vrouw bent en zittend moet plassen onder toezicht, dan is dit systeem waarschijnlijk je beste optie.

Screenurin Set 2.0

Bekijk Product

KLEANER UREA SYNTHETISCHE URINE

Kleaner Urea Synthetische Urine is ook een effectieve oplossing met nepurine. Het zit in flesjes van 30ml en is handig als je meerdere urineonderzoeken moet ondergaan.

Verplichte drugsonderzoeken zijn beangstigend en intimiderend. Dat is een gegeven, maar je bent niet machteloos. Lees deze handleiding zorgvuldig om te bepalen welke strategie het best bij jou past. Als je voorzichtig bent en vastberaden, dan zijn er veel opties om de kans van slagen te vergroten.

KLEANER UREA SYNTHETIC URINEBekijk Product

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken