Blog
Hoe Maak Je Mescaline Thee
3 min

Hoe Maak Je Mescaline Thee Van Peyote Of De San Pedro Cactus

3 min
Products Smartshop

De Peyote en de San Pedro cactus zien er misschien onschuldig uit. Ze bevatten echter een waanzinnig sterke psychedelische substantie die al eeuwenlang wordt geconsumeerd. Mescaline extraheren is echter niet moeilijk. We tonen je hoe een eenvoudig kopje thee je meeneemt op een gedenkwaardige ruimtereis.

De bescheiden psychedelische cactus wordt wereldwijd vaak in huis neergezet als een decoratieve plant op de vensterbank. Daar komt nog bij dat het bezit ervan vaak niet meer illegaal is en dat je niet slechts meer een leuk schilderij ervan aan de muur hoeft te hangen.

Voor velen is de discrete Peyote cactus echter meer dan een decoratief object. De cellen bevatten het rijke en potente psychedelicum mescaline. De alkaloïden in de cactus hebben misselijkheid veroorzakende eigenschappen. Maar de trip geeft ongelofelijk veel voldoening. Het is een ingewikkelde klus om de mescaline die erin zit eruit te halen.

Gelukkig hebben wij een simpele en doeltreffende bereidingsmethode voor het brouwen van mescaline thee. Zonder het risico te lopen dat je mond geperforeerd wordt door doorns.

WAAROM JE MESCALINE THEE ZOU MOETEN DRINKEN

Waarom Je Mescaline Thee Zou Moeten Drinken

Dat ligt voor de hand: mescaline is een bijzonder krachtig psychedelicum. Er zit echter altijd een keerzijde aan de medaille. Het positieve is dat het een fantastische trip veroorzaakt. Maar aan de andere kant heeft het een afschuwelijke smaak. Die smaak is zo bitter dat je er misselijk en ziek van wordt als je het consumeert.

Dit is een vervelende bijkomstigheid van het gebruik van mescaline. Door er thee van te zetten, kan de misselijkheid minder heftig worden. Trachten de San Pedro of Peyote cactus te eten, is daarentegen een helse klus.

San Pedro (Echinopsis Pachanoi)Bekijk San Pedro

Wanneer je al eerder met mescaline hebt geëxperimenteerd, weet je precies wat je kunt verwachten. Voor iemand die het voor de eerste keer gebruikt, kan het een hele beproeving zijn.

Een rijpe cactus met een lengte van zo'n 30 centimeter zou voldoende moeten zijn voor het opwekken van een zeer langdurende trip. Een trip veroorzaakt door mescaline kan tussen de 6-15 uur aanhouden. Dat hangt echter van de gebruikte hoeveelheid af. Enige tijd na de consumptie ga je je misselijk voelen en moet je mogelijk overgeven.

Als je je hier moedig doorheen hebt geslagen, worden de effecten van de mescaline vanzelf merkbaar. Hierbij moet vermeld worden dat het wel één tot twee uur kan duren voordat de trip zich volledig manifesteert.

De effecten variëren per individu. Dat kan toegeschreven worden aan ervaring, de gebruikte hoeveelheid mescaline en het moment van innemen. Er zijn echter een aantal veelvoorkomende verschijnselen, zoals:

 • Gevoeligheid voor licht
 • Het zien of voelen van lichtstralen
 • Mensen en objecten vertonen een aura 
 • Geheugen flashbacks 
 • Het horen en zien van geluiden op grote afstand
 • Meer emotionele gevoelens
 • Intense gevoelens van liefde en euforie

WANNEER JE MESCALINE CACTUS THEE ZOU MOETEN DRINKEN

Wanneer Je Mescaline Cactus Thee Zou Moeten Drinken

We weten wat ons te wachten staat als we mescaline thee consumeren, maar wanneer kun je het nu het beste drinken? Zoals we reeds vermeld hebben, is mescaline een zeer krachtig psychedelisch middel.

Het is vooral voor de onervaren gebruiker van groot belang de trip vooraf te plannen. Omdat de trip lang kan duren, moet je ervoor zorgen dat je genoeg vrije tijd hebt. Je moet er niet aan denken dat je werkgever plotsklaps belt om te vragen waar je uithangt. Of dat er een familielid opduikt terwijl je in het universum ronddobbert.

Ook een zogenaamde "tripsitter" is het overwegen waard; een bekende die je vertrouwt met genoeg psychedelische vlieguren die je in de gaten kan houden. Dat kan met name nuttig zijn als het je allereerste keer is.

De tripsitter kan namelijk iets van de ongerustheid wegnemen als je voor het eerst tript. Als je eenmaal gerustgesteld bent, kun je je volledig focussen op- en genieten van de mescaline trip.

Tot slot wordt het ten zeerste aangeraden om mescaline op een lege maag te gebruiken. Net als bij de meeste psychedelica worden de actieve verbindingen waardoor je tript via de maag in het lichaam opgenomen. Wanneer je buik al vol zit, kan dit tot gevolg hebben dat de mescaline langzamer wordt opgenomen en verwerkt.

En dan hebben we het nog maar even niet over de onaangename beginverschijnselen van de trip. Overgeven is nooit een pretje, maar het is nog vervelender als het je overkomt na een uitgebreid driegangenmenu.

Related Story

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

HOE JE ZELF MESCALINE CACTUS THEE MAAKT

Hoe Je Zelf Mescaline Cactus Thee Maakt

Stroop je mouwen maar op. We gaan aan de slag. Het voorbereidende werk en de bereiding van mescaline thee is betrekkelijk eenvoudig. Er zijn echter wel enkele items die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je alles al bij de hand hebt als je begint. Een goede voorbereiding is het halve werk. En het leidt ertoe dat je mescaline thee zo goed mogelijk wordt.

BENODIGDHEDEN

 • 15-30cm San Pedro of Peyote cactussen
 • Grote steelpan
 • Kleinere steelpan
 • Pollepel
 • Kookwekker
 • Mes
 • Snijplank
 • Grote blender of staafmixer
 • Filterpapier/kaasdoek of een oud, maar schoon T-shirt

Peyote (Lophophora Williamsii)Bekijk Peyote

HANDELINGEN

 1. Bereid de cactus naar keuze voor door er dunne reepjes van te snijden. Dat kan zowel in de lengte als in de breedte. Ze worden uiteindelijk toch fijngemalen. Zorg er wel voor dat ze niet te groot zijn, anders passen ze niet in de blender of het bakje van de staafmixer.

 2. 15cm Cactus is voldoende voor mescaline thee voor één persoon. 30cm Is voldoende voor thee voor meerdere personen of voor later gebruik.

 3. Of je nu gebruikt maakt van een blender of staafmixer; het is de bedoeling dat je de reepjes cactus, die je bij punt 1 hebt voorbereid, goed tot moes pureert. Zorg ervoor dat er geen klontjes of stukjes cactus meer te zien zijn.

 4. Giet nu de cactusmoes in de grote steelpan. Breng dit vervolgens langzaam aan de kook alvorens je het laat doorpruttelen. Je moet het geheel tussen de 2-4 uur laten pruttelen. Voeg wat koud water toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

 5. Als alles goed is gegaan, heb je nu een steelpan vol met mescaline-prut. De consistentie lijkt op lijm of snot (jammie!). Nu kun je de cactussmurrie gaan zeven.

 6. Druk de pasta door het filterpapier of de kaasdoek (of het eerder genoemde T-shirt) zodat het in het kleinere steelpannetje belandt. Hierbij moet je wel oppassen. De pasta kan door het urenlange sudderen nog heet zijn. Nadat je alle vloeistof uit de pasta hebt geknepen, kieper je de plantaardige resten in de groente-afvalbak.

 7. De basis voor je mescaline thee kijkt je nu vanuit het steelpannetje verwachtingsvol aan. De vloeistof kan nu weer verwarmd worden en als thee gedronken worden. Je kunt het ook als shotje nemen. Giet de vloeistof in je favoriete mok of bewaarbakje. Vervolgens is het aan jou!

Lucas

Geschreven door: Luke
Luke is parttime schrijver en fulltime visionair. Als anonieme psychonaut, die in stropdas en kostuum deelneemt aan de samenleving, probeert hij op bewijs gebaseerde rationaliteit aan het volk over te brengen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken