Blog
Hoe kan je het beste je Kratom bewaren?
2 min

Hoe kan je het beste je Kratom bewaren?

2 min
Products Smartshop

Kratom is hard op weg een waardevol hulpmiddel te worden in het repertoire van elke psychonaut en daar is goede reden voor. Maar hoelang kan het worden bewaard? En wat is de beste locatie?

Kratom krijgt pas sinds kort erkenning op grote schaal in het westen. Het komt oorspronkelijk uit het Thaise platteland, waar het voornamelijk gebruikt om boerenknechten een opkikker te geven voor een lange dag werken. De stimulatie in mentale concentratie en activiteit, die een kop Kratom thee kan opwekken, was perfect geschikt om de arbeiders los te breken van hun monotone werk en het gaf ze genoeg energie voor een zware dag zwoegen onder de brandende zon. De plant, die daar van nature voorkomt, wordt vaak met water gekookt en tot een thee verwerkt en de Thaise bevolking gebruikt het al honderden jaren op traditionele wijze.

Tot op heden is het nog steeds in staat leven en kracht in een saaie werkdag te blazen, hoewel 12 uur op een veld werken niet echt aangeraden wordt.

De veelzijdigheid van de plant is waarschijnlijk een van de meest aantrekkelijke kenmerken: Een kleine dosering stimuleert de geest en werkt opwekkend, terwijl een hogere dosering juist ontspant.

Het punt is dat je moet weten hoe je een grote hoeveelheid Kratom het beste kan bewaren. Het meest belangrijke deel van het bewaren van Kratom is het intact houden van de kracht.

Hier vind je de beste manieren om te verzekeren dat jouw Kratom net zo krachtig blijft als op de dag dat je het gekocht hebt.

OXIDATIE

Laat het niet te lang open en bloot liggen, anders kunnen de bladeren oud worden. Als je Kratom blootstelt aan zuurstof, ondergaat het een bepaald proces, cross-linking genaamd, waardoor de effecten van de bladeren na consumptie worden verminderd. De beste manier om dit te voorkomen, is de Kratom simpelweg te bewaren in een luchtdichte container. Een vacuümzak heeft de voorkeur, maar niet iedereen heeft toegang tot een vacuüm machine, dus een goed afgesloten zakje of pot werkt bijna net zo goed.

TEMPERATUUR

Hoewel veel mensen hun Kratom in de koelkast bewaren, is dit niet echt nodig. Het belangrijkste doel is de Kratom koel te bewaren. Dit kan net zo goed worden gedaan door je Kratom in een koel keukenkastje of lade te bewaren, waardoor de afbraak van alkaloïden aanzienlijk wordt verminderd.

UV-STRALING

Bewaar de Kratom op een donkere plaats. Langdurige blootstelling aan licht beschadigt de bestanddelen in de bladeren, waardoor ze aanzienlijk aan kracht verliezen. Het zal ook de temperatuur verhogen, zoals hierboven vermeld, wat de decompositie zal versnellen.

LUCHTVOCHTIGHEID

Kratom bladeren zijn vatbaar voor het ontwikkelen van schimmel als ze te lang in vochtige omstandigheden worden bewaard. Als je tegen dit probleem aanloopt, is het belangrijk de Kratom weg te gooien omdat het waarschijnlijk niet langer veilig kan worden geconsumeerd. De beste manier om schimmel te bestrijden, is je Kratom bewaren in een plastic zak, geplaatst in een glazen pot of container die je vervolgens in een koel kastje zet.

Door bovenstaande methoden te gebruiken, kan je er zeker van zijn dat je Kratom maandenlang vers en krachtig blijft.

Behoud de kracht en geniet er nog langer van.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken