Blog
LSA Onttrekken Uit Morning Glory Zaden
3 min

Hoe Onttrek Je LSA Uit Morning Glory Zaden?

3 min
Blog How-To's Kruiden & Zaden

Morning Glory wordt al eeuwen gebruikt vanwege de psychoactieve effecten. De bloemen, zaden, bladeren en stelen bevatten allemaal psychedelische alkaloïden die kunnen leiden tot een unieke trip. We leggen uit hoe je LSA onttrekt uit de zaden van de plant.

Morning Glory, ook bekend onder de wetenschappelijke naam "Ipomoea tricolor", is een bloeiende plantensoort die behoort tot de Windefamilie. Morning Glory is een kruidachtige, éénjarige plant die voorkomt in de tropen van de Nieuwe Wereld en ongeveer 2-4 meter hoog wordt. De spiraalvormige blaadjes vertonen levendige, prachtige blauwe en paarse tinten, rondom een wit en geel centrum. Hoewel deze plantensoort er fantastisch uitziet, wordt ze door de mens niet alleen als sierplant gebruikt.

WAAROM ZOU JE LSA ONTTREKKEN?

Waarom Zou Je LSA Onttrekken?

Morning Glory heeft psychedelische eigenschappen die zowel etnobotanisten als psychonauten interesseren. Het gebruik is niet slechts beperkt tot onze huidige tijd. Delen van de plant worden al eeuwenlang als geestverruimend middel geconsumeerd in verschillende Mexicaanse indianenculturen. De auteur en ethnomycoloog Robert Gordon Wasson beweert dat de zaden van Morning Glory ook door de Azteken werden gebruikt.

De zaden, stelen, bloemen en bladeren van Morning Glory bevatten ergoline alkaloïden en dan specifiek ergine. Ergine, ook bekend als lyserginezuuramide, of LSA, is een van nature voorkomende tryptamine die structureel hetzelfde is als LSD. LSA leidt echter tot een relatief minder intense, hoewel niet zwakke, psychedelische ervaring. Lyserginezuur hydroxyethylamide en ergonovine zijn alkaloïden die ook in Morning Glory zitten. Aangenomen wordt dat deze eveneens bijdragen aan de psychedelische effecten.

Om de gewenste effecten te bereiken, zijn er meerdere manieren om Morning Glory zaden in te nemen. Sommige mensen zetten hun tanden in de zaden. Anderen vermalen de zaden en weken ze om een geestverruimend drankje te maken.

De gewenste bestanddelen kunnen ook worden geëxtraheerd. Hiermee is het mogelijk om de stoffen die verantwoordelijk zijn voor misselijkheid achter te laten. Hieronder vind je instructies voor het onttrekken van ergine, of LSA, uit Morning Glory zaden.

Koop LSA zaden

Koop LSA zaden

HOE JE LSA EXTRAHEERT

Hoe Je LSA Extraheert

Om het extractieproces succesvol te voltooien, heb je een aantal hulpmiddelen nodig. Allereerst heb je 4g Morning Glory zaden nodig, 91 procent isopropylalcohol, water en een filter. Daarnaast vereist het proces een grinder, ovenschaal, elektrische verwarming, trechter, bakjes en een scherp mes.

Begin met het wassen van de zaden om ongewenste, verontreinigende stoffen te verwijderen en laat je zaden drogen. Pak vervolgens de grinder of stamper en vijzel (als je liever old-school te werk gaat), om de zaden te verwerken tot fijn poeder.

Giet 400ml water over de zaden en schud het mengsel even door elkaar. Laat de mix vervolgens een paar minuten staan. Daarna giet je de vloeistof door het filter in een groter bakje. Herhaal deze stap nog drie keer totdat je in totaal 1,2 liter infused water in het grotere bakje hebt gegoten. Naar verluidt, scheid je hiermee de gewenste bestanddelen van de chemische stoffen die zorgen voor misselijkheid en andere bijwerkingen.

Zet vervolgens je ovenschaal op een plek neer waar de warmte van je elektrische verwarming eroverheen kan blazen. Giet de oplossing in de ovenschaal.

Het water zal langzaam verdampen uit de oplossing, waardoor er uiteindelijk een substantie overblijft die lijkt op zwarte teer. Dit proces is lang, moeizaam en kan wel een week in beslag nemen als je de kachel acht uur per dag aanzet. Hoewel dit extreem klinkt, wordt het proces met een reden zo uitgevoerd. Hoge temperaturen, die de kwaliteit van de gewenste bestanddelen kunnen aantasten, worden op deze manier vermeden.

HET VERWERKEN VAN DE TEER

Het Verwerken Van De Teer

Gebruik nu het mes om de resterende teer van de schaal te schrapen en doe deze in een andere container. Maak de schaal schoon met een oplosmiddel om vlekken te verwijderen en was hem zorgvuldig voor de volgende stappen:

Voeg 200ml isopropylalcohol toe aan de teer en schud de container. Filter de vloeistof weer terug in de ovenschaal en zet deze opnieuw voor de verwarming. Dit proces kun je blijven herhalen totdat je denkt dat de alcohol zoveel mogelijk verbindingen heeft onttrokken. Een wijze raad: wees extreem voorzichtig bij het gebruik van alcohol in de buurt van een hittebron. Het is extreem ontvlambaar. Gebruik je gezonde verstand, werk voorzichtig en ventileer goed.

Zodra de alcohol verdampt is, blijft er een gele, kleverige massa over. Verdun deze massa met water en bewaar het in de koelkast. Dit is je eindproduct; geschikt voor consumptie.

DE EFFECTEN VAN LSA

Effecten Van LSA

De effecten van het innemen van LSA zijn lichamelijk en soms extatisch. Gezegd wordt dat de ervaring kan variëren van kalm en introspectief tot uitgesproken en trippy.

4g zaden is de aanbevolen dosis LSA, gebaseerd op anekdotische rapporten. Zorg ervoor dat je dit onderwerp goed bestudeert om uit te vinden welke dosering voor jou geschikt is. Onderzoek of de stof een wisselwerking heeft met bepaalde gezondheidsaandoeningen of medicatie.

LSA kan een intense en langdurige trip opwekken. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt ingepland en dat je je in de juiste omgeving bevindt voordat je hiervan gaat genieten. Het gebruik van LSA wordt afgeraden als je lijdt aan een depressie, angststoornis of soortgelijke psychische aandoening. LSA moet niet worden gecombineerd met alcohol of MAO-remmers.

Luke Sumpter

Geschreven door: Luke Sumpter
Luke Sumpter is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Blog How-To's Kruiden & Zaden
Search in categories
or