Blog
Hollywood? Je bedoelt zeker Hollyweed!
2 min

Hollywood? Je bedoelt zeker Hollyweed!

2 min

Nieuwjaarsdag gaf de wereld een cadeautje in de vorm van een Hollywoodbord dat door twee sluwe grappenmakers, Zach Fernandez en Sarah Fern, veranderd werd in “Hollyweed”. We nemen een kijkje naar wat er precies gebeurde.

Deze nieuwjaarsdag, met een verse kater van de voorgaande avond en te veel kersteten op, werd misschien al wel een van de beste grappen van 2017 uitgehaald in Hollywood, Californië. De letters van het Hollywood-bord werden veranderd, de O’s in E’s, waardoor er “Hollyweed” stond in plaats van de traditionele wereldbekende letters. Het is een heel slimme woordspeling die 2017 aftrapte met een goede grap.

De grap werd uitgehaald door twee zeilen over de O’s van het Holywood-bord te plaatsen, die zondagochtend rond 11uur ’s ochtends door de politie werden weggehaald, waardoor het Hollywoodbord weer naar de oorspronkelijke staat terugkeerde.

DIT IS EERDER GEBEURD

Grote geesten lijken hetzelfde te denken, en hetzelfde kan gezegd worden voor deze grap. In 1976 werd dezelfde stunt op precies dezelfde dag uitgevoerd, nieuwjaarsdag, en op precies dezelfde manier. In die tijd was kunststudent Daniel Finegood van de Cal State Northridge ervoor verantwoordelijk; hij deed het voor een opdracht voor zijn kunstklas waarin hij uitblonk. Hij kreeg een 10 voor deze opdracht; een ode aan de zojuist goedgekeurde wet in Californië die persoonlijke hoeveelheden cannabis als overtreding in plaats van een zware misdaad classificeerde.

Het Hollywood-bord zelf was oorspronkelijk in 1923 opgezet als een advertentie voor de woningbouw. Het bord zei toen Hollywoodland. Het bord is vandaag de dag nog steeds een grote bezienswaardigheid, maar in 1949 werden de LAND-letters weggehaald. Het bord werd in 2010 bedreigd door een groot vastgoedbedrijf, maar grote filmsterren zoals Steven Spielberg en Tom Hanks hebben toen genoeg geld opgehaald om het bord te bewaren en het een halt toe te roepen.

hollywood sign

Mr. Finegood kan helaas niet meer genieten van de tweede variant van deze stunt, volgens de Los Angeles Times overleed hij in 2007 aan meerdere myelomen.

HET WAREN DE HANDEN VAN JEZUS

Dit jaar lijkt het een duo te zijn geweest dat de grap uitgehaald heeft, de naam Jesus Hands is op het bord geschreven, zoals gezien kan worden op close-upfoto’s. Wanneer je zoekt op Jesus Hands komt de online naam van Zach Fernandes op; hij is een kunstenaar die in Los Angeles woont en zag een foto van de vorige stunt op Instagram. Hij kon niet geloven dat het echt was, maar na wat onderzoek ontdekte hij het kunstproject uit 1976.

Hij toonde het aan zijn partner in crime en voormalige vrouw Sarah Fern en ze besloten om een ode te geven aan het kunstproject van Mr. Finegood, wat destijds werd gedaan om de nieuwe en minder strenge marihuanawetten van Californië in 1976 te vieren. Deze nieuwe stunt sluit geweldig aan de bekrachtiging van Proposition 64; een wet die recreatief gebruik van marihuana voor mensen ouder dan 21 in de staat van Californië legaliseert. Ze schreven aan de onderkant van de linker O ‘a tribute to Mr. Finegood’ als referentie naar en eer voor de originele grappenmaker.

Het was geen makkelijke actie; Sarah deed het voorbereidend werk; ze naaide de lakens aan elkaar nadat ze de afmetingen op basis van afbeeldingen op het internet had achterhaald. Een andere moeilijkheid was de klim. Al zijn er aan beide kanten van de letter ladders omdat de letters vrij hoog zijn, toch moest Zach bijna 6 meter tellen om aan de onderkant van de ladders te komen. Nadat de klim eindelijk voltooid was, knoopte Zach zichzelf met een touw aan de letters en plaatste hij de zeilen met twee beugels aan de letters, zodat ze later makkelijk verwijderd kunnen worden.

Zach droeg een camouflage-gevechtsjas in de hoop dat het die nacht misschien zou gaan regenen, aangezien het de kans op ongewenste verstoringen sterk zou verminderen tijdens het uitvoeren van de nieuwjaarsstunt. Hij staat op beeld met twee dekzeilen, één met een hart en de tweede met een vredesteken, maar het duo is niet bang voor legale consequenties. Ze verwachten dat een tik op de vingers in de vorm van een bekeuring begrijpelijk is, omdat de politie ervoor moet zorgen dat niet iedereen zijn of haar creativiteit gaat uiten op de bekende mijlpaal.

Het duo hoopt dat hun stunt een gesprek opwerkt over de voordelen en gebruiken van medicinale cannabis, maar Zach Fernandez benadrukt dat het ook gewoon gaat over jong blijven en leven in de puurste zin van het woord. Wij persoonlijk zijn onder de indruk! Wat een stel OGs!

 

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken