Blog
Huiselijk Geweld Geassocieerd Met Alcohol En Niet Met Cannabis
1 min

Huiselijk Geweld Geassocieerd Met Alcohol En Niet Met Cannabis

1 min
Nieuws Onderzoek

Nieuw onderzoek ontkracht een andere mythe die rond cannabis hangt: Cannabis veroorzaakt geen gewelddadig gedrag; alcohol wel.

Een team onderzoekers van de Universiteit van Tennessee en Florida State hebben data vergeleken om te onderzoeken of alcohol en cannabis leiden tot hogere kansen op misbruik bij mannen die een relatie hebben.

De onderzoekers ondervraagden mannen met een universiteitsleeftijd, die regelmatig alcohol en/of cannabis gebruikten en een relatie hadden. Gedurende drie maanden, werden alle deelnemers dagelijks ondervraagd over hun cannabis- en alcohol gebruik en ook enig gewelddadig gedrag tegenover hun partner (lichamelijk, seksueel en psychologisch).

Ontdekt werd dat, op dagen dat alcohol werd gebruikt, elke hoeveelheid alcohol, zij het minimaal of zwaar (en zwaar wordt gedefinieerd als 5 drankjes of meer), een verhoogde waarschijnlijkheid van lichamelijk of seksueel geweld tegenover hun partner aantoonde. Tegelijkertijd nam psychologisch geweld uitsluitend toe op dagen dat er sprake was van zware alcohol consumptie. Op dagen dat marihuana werd gebruikt, werd er totaal geen toename in de kans op enige vorm van agressie of geweld gezien.

Het toont aan wat het verschil is tussen deze twee drugs (en alcohol is een drug). Veel mensen weten uit eigen ervaring hoeveel schade alcohol kan veroorzaken, maar toch is het legaal terwijl cannabis, een drug die de zieken helpt en geen enkel agressief of a-sociaal gedrag veroorzaakt, dat niet is. Raar maar waar.


Read more about
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken