Blog
India's Chief Whip roept op tot het einde van het cannabis v
1 min

India's Chief Whip roept op tot het einde van het cannabis v

1 min
Nieuws Wetgeving
Tathagata Satpathy, de Chief Whip van India's regerende partij, vraagt op social media om het einde van het cannabis verbod, in wat hij een elitaire ban noemt.

India's meer liberale en vooruitstrevende populatie is aangenaam verrast dat Tathagata Satpathy, de Chief Whip van India's regerende BJD partij, heeft toegegeven cannabis te hebben gebruikt (in zijn jongere jaren) en hij roept op om het verbod te beëindigen. Hij heeft zelfs aan zijn volgers op social media uitgelegd hoe zij legaal een beetje marihuana kunnen verkrijgen in zijn verkozen staat. De transparantie en oprechtheid over het onderwerp zorgden ervoor dat zijn opmerkingen viral gingen en schijnt een heel nieuw licht op een anders gemeden en gestigmatiseerd onderwerp in het land.

EEN CULTURELE GESCHIEDENIS VAN CANNABIS GEBRUIK

India heeft een lange, historische relatie met marihuana, waarbij het zowel recreatief als religieus wordt gebruikt. Sinds het verbod van de VN op cannabis, en het begin van de door de Amerikanen geleide Oorlog tegen Drugs, heeft India's relatie met dit geweldige kruid drastische veranderingen doorgemaakt. Hoewel het gebruik van marihuana wordt volgehouden, wordt het tegenwoordig beschouwd als de keuze van de lagere klasse, terwijl alcohol door de elite wordt gekozen als bedwelmend middel. Dit heeft geleid tot wat Satpathy een elitair vooroordeel tegen het kruid noemt, waardoor het veranderen van de manier waarop de overheid het kruid beschouwd een moeilijk onderwerp wordt. In zijn eigen woorden: "Wij zijn de VS van de jaren '50 en '60. Wij zijn de wannabe's. Men denkt dat je tot de bovenste klassen behoort als je een wijnglas vasthoudt. Rol een joint en mensen noemen je een 'charsi'".

IS VERANDERING OP KOMST?

Met zo'n vooraanstaand lid van het Indiase parlement als voorstander van de legalisatie van marihuana, is het niet gek als je je afvraagt wanneer de zaak in het parlement wordt behandeld. Volgens Satpathy, is het onwaarschijnlijk dat het binnenkort wordt gelegaliseerd, tenzij het om medische redenen is. Zoals echter in de rest van de wereld kan worden gezien, is het meer de vraag "wanneer" dan "als". En wanneer de zaak wordt besproken, zal Satpathy groot voorstander zijn, mocht de president van de partij dit toestaan. En het feit dat hij Chief Whip is voor de partij, betekent dat hij, als hij dat wil, ervoor kan zorgen dat de meerderheid van de partij zich achter hem schaart.

Hoe dan ook, gebeurt het niet vaak dat we horen over mogelijke cannabis hervormingen in Azië, dus het is goed om te zien dat het ook daar speelt en wordt besproken.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken