Blog
Introductie Nieuwe Premium Amerikaanse Cannabissoorten
4 min

Introductie Nieuwe Premium Amerikaanse Cannabissoorten

4 min

Zamnesia breidt haar extreem diverse zadencatalogus uit met premium genen van vier gerenommeerde en innovatieve zadenbedrijven uit Amerika.

De Verenigde Staten van Amerika zijn een van de diverse regio’s in de wereld waar cannabis grotendeels omarmd is. Hoewel het middel op federaal niveau nog altijd verboden is, hebben veel staten al vergaande wetgeving doorgevoerd die recreatieve en/of medicinale wiet toestaat. Deze relatieve vrijheid heeft vernieuwers in staat gesteld om alles omtrent cannabis naar een hoger niveau te tillen. Hieronder vallen de veredelaars die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van nieuwe soorten.

Zamnesia kondigt met trots nieuwe genen aan van vier nieuwe Amerikaanse zadenbanken: Phat Panda, Artizen, Gold Leaf Gardens en Western Cultured. Deze bedrijven hebben uiteenlopende collecties met hoogwaardige genen die bijzonder populair zijn in de VS. En die zijn binnenkort ook verkrijgbaar bij de Zamnesia Seedshop! Laten we deze zadenbanken eens wat beter bekijken en zien wat voor genen ze te bieden hebben.

PHAT PANDA

Phat Panda

Phat Panda is in 2014 opgericht en uitgegroeid van een team bestaande uit 30 personen tot een groep van 450 medewerkers. Het bedrijf combineert met trots geavanceerde kweektechnieken met de nieuwste technologie om innovatieve genen te leveren. Phat Panda werkt op grote schaal en heeft daarbij een ongelofelijk oog voor detail. Het bedrijf kweekt steeds tot wel 80 soorten tegelijk. Elk ervan is geselecteerd op specifieke uiterlijkheden, cannabinoïdeprofiel, terpenengehalte en bloeitijd. Phat Panda heeft een toegewijd milieuteam dat in totaal 26 bloeiruimtes schoonhoudt en erop toeziet dat elke plant gezond is. Alle planten zijn geteeld in een medium van kokosvezel dat verrijkt is met organische voedingsstoffen.

Grease Monkey

Een van de vele soorten die Phat Panda veredeld heeft, heet Grease Monkey. Deze variëteit bevat zoete en aardachtige vleugjes die al snel naar meer smaken. Ze stamt af van de oudersoorten GG #4 en Cookies & Cream. Deze combinatie resulteert in ongelofelijke aroma’s en een indica-achtige stone. Een paar hijsjes van deze soort wekken ontspanning en euforie op. Hogere doses zorgen voor een slaperig en licht verdoofde toestand die mogelijk helpt tegen stress en chronische pijn.

Grease Monkey (Phat Panda) Bekijk Product

Pineapple X

Een andere soort uit de teeltruimtes van Phat Panda is Pineapple X. Deze soort bevat scherpe geuren en opvallende smaken van ananas, dennen en ceder dankzij het zorgvuldig samengestelde terpenenprofiel. Pineapple X is afkomstig van de sativasoort Hawaiian en hybride Trainwreck en daardoor sterk sativa-dominant. Dit met een stevige en energieke high.

Pineapple X (Phat Panda) Bekijk Product

ARTIZEN

Artizen

Artizen is een prijswinnend cannabismerk dat is ontstaan in een van de eerste “legale” staten, Washington. Het bedrijf heeft state-of-the-art faciliteiten, speciale soorten en een team van telers met decennia aan ervaring. Artizen heeft het zijn missie gemaakt om elke cannabisplant individuele aandacht te geven voor de best mogelijke smaak, geur en kracht. Kwaliteit staat in dit proces voorop. Elke oogst is onderworpen aan laboratoriumtesten voor controle op pesticiden, microben, zware metalen, terpenen en kracht voor maximale kwaliteit. De belangrijkste faciliteiten van het bedrijf behelzen lucht verrijkt met CO₂, geavanceerde waterzuiveringssystemen en progressieve lichttechnologie.

Dutchberry

Dutchberry is een uitstekende plant van Artizen. Deze soort heeft een bijna gelijke opmaak van 60% sativa- en 40% indica-genen. Ze staat daarbij bekend om haar vrolijke, giechelige en euforische high. Het roken van een joint met deze toppen verhoogt je stemming vrijwel onmiddellijk. Daarbij is de plant voer voor boeiende gesprekken. Deze prijswinnende variëteit levert heerlijke smaken en geuren van rozen, framboos, bloedsinaasappel, dennen, rozemarijn en pistachenoten.

Dutchberry (Artizen)Bekijk Product

GOLD LEAF GARDENS

Gold Leaf Gardens

De mensen bij Gold Leaf Gardens zijn ware meesters in hun vak. Ze produceren alles op artistieke wijze; van de hoogwaardige toppen tot aan hun verpakkingen. Ze telen en veredelen cannabissoorten met een levende, organische tuin. Deze bestaat uit handmatig samengestelde grond, rijk aan microbieel leven. De onderneming heeft wortels in het botanisch rijke Hawaï en kweekt onder het motto “Grown with Aloha”. Ze gebruikt old-school Hawaïaanse teelttechnieken en biologische methodes met het Clean Green-certificaat. Naast uitmuntende genen, levert het bedrijf hoogwaardige koffie en cannabissigaren.

Purple Punch

Purple Punch is een indica-dominante soort die Gold Leaf Gardens heeft veredeld met de pure indica Granddaddy Purple en de hybridesoort Larry OG. Deze planten barsten van de productieve trichomen die grote hoeveelheden hars aanmaken. Dit is de grondstof voor een kalmerende en fysieke high die het lichaam in een euforische en kalme toestand sust. De high is versterkt door geuren en smaken van druiven, bessen en algehele zoetigheid.

Purple Punch (Gold Leaf Gardens)Bekijk Product

Fire Bubba

Fire Bubba is een andere soort die Gold Leaf Gardens heeft gemaakt. Deze indica-dominante hybride draagt de genen van de oudersoorten White Fire OG en Bubba Kush. Ze levert een heldere, lucide high die gebruikers in staat stelt coherent en creatief te blijven, terwijl ze zich fysiek stoned voelen. Elk hijsje is verrijkt met smaken van aarde, hout en zoetigheid.

Fire Bubba (Gold Leaf Gardens)Bekijk Product

WESTERN CULTURED

Western Cultured

Western Cultured is een cannabisbedrijf dat teelt in de Pacific Northwest. De passie van de zadenbank gaat verder dan alleen de high, namelijk ook tot de cultuur van cannabis en de momenten daaromheen. Ze legt de focus op kracht, maar heeft tevens veel aandacht voor de smaak en geur. Met deze prioritering van de zintuiglijke ervaring bij het roken van cannabis draagt ze grote zorg voor terpenen, de aromatische koolwaterstoffen in cannabistoppen. Ze heeft een uitgebreid smaakwiel samengesteld op basis van de vier hoofdsmaken kruidig, zuur, zoet en aardachtig. Deze aandacht voor smaak is gemakkelijk te herkennen wanneer je een soort van deze zadenbank rookt.

Dutch Treat

Een voorbeeld met zo’n uitstekende smaak is Dutch Treat. Deze soort komt uit Amsterdam en behelst zowel indica- als sativa-fenotypes. Het specifieke fenotype van Western Cultured is echter sativa-dominant. Ze levert een opwekkende, stimulerende high die ideaal is voor overdag en het verhogen van de concentratie en motivatie. Deze soort is vervaardigd uit de oudersoorten Northern Lights, Haze en Skunk No.1. De toppen zitten boordevol heerlijke smaken en geuren van dennen, rijpe vruchten, limoen en eucalyptus.

Dutch Treat (Western Cultured)Bekijk Product

DAWG STAR

Dawg Star

Dawg Star is gevestigd in Seattle en in 2011 opgericht als eerste bevoegde kweekfaciliteit van deze stad. In slechts een paar jaar tijd heeft de zadenbank een plek veroverd als producent van eersteklas, met de hand gekweekte cannabis. Ze is volledig bevoegd en de toewijding aan marihuana blijkt wel uit het zorgvuldig ontworpen verpakkingsmateriaal, de in glazen potten gecurede toppen en, niet te vergeten, bekroonde genetica. Dawg Star is trots op haar kweekfaciliteit, waar ze de volledige controle heeft. Ze creëert daarbij de perfecte groei-omstandigheden. Bovendien onderscheidt de zadenbank zich doordat ze cannabisproducten onderverdeelt in drie verschillende categorieën: Mind, Body en Mood. Elk hiervan correspondeert met een bepaalde cannabissoort. Op die manier zijn gebruikers in staat een soort te kiezen op basis van het door hen gewenste effect.

Blueberry Cheesecake is een soort met een ongelooflijk opvallend aroma. Deze plant maakt vol trots deel uit van de categorie Body. Blueberry en Cheese zijn harmonieus met elkaar vermengd. Daardoor is een soort ontstaan die zowel aromatisch is qua smaak als goddelijk om naar te kijken. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Blueberry Cheesecake is namelijk op de Dope Cup bekroond in de categorie "People’s Choice". Ze zit boordevol heerlijke terpenen. Deze indica-dominante schoonheid geeft haar gebruikers dan ook een gelukzalige, stimulerende sensatie.

Blueberry Cheesecake

Blueberry Cheesecake (Dawg Star)bekijk Product

Ewok

In de prestigieuze categorie Mood is Ewok een soort die bij uitstek is bedoeld voor complete ontspanning. Zoete bessenaroma’s zorgen voor de magie en gaan gepaard met een hoog THC-gehalte. Dat geeft vermoeide spieren en overwerkte hersenen de hoognodige verlichting. Ideaal voor medicinale gebruikers die gedurende de dag kalm, maar actief willen zijn. Ewok zorgt ervoor dat je bij de les blijft.

Ewok (Dawg Star)bekijk Product

Luke Sumpter

Geschreven door: Luke S.
Luke S. is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

Ontdek onze schrijvers

Zoeken in categorieën
of
Zoeken