Blog
Top 10 US cannabisstrains
5 min

De Beste Amerikaanse Cannabiszadenbanken (En Hun Topsoorten)

5 min

We hebben waarschijnlijk al een van de meest uitgebreide zadencatalogi van de branche. Het kan echter nooit kwaad om de familie verder uit te breiden. Met trots stellen we je voor aan de meest verrassende zadenbanken van Amerika. Maak bovendien kennis met de soorten waarmee ze naam hebben gemaakt.

Op federaal niveau is wiet in Amerika nog steeds illegaal. Het is echter geen geheim dat dit land een bloeiende cannabiscultuur kent. Veel individuele staten hebben daarbij de plant gelegaliseerd. En omdat er zoveel vraag naar is, is de legale cannabisindustrie hier sterk gegroeid.

Daardoor is het de perfecte plek geworden voor concurrentie. Amerikaanse zadenbedrijven moeten dan ook voortdurend innoveren en hun standaarden verbeteren om genoeg aandacht te trekken. Gelukkig zorgt concurrentie er ook voor dat er speciale soorten opduiken.

Laten we ons eens verdiepen in acht van de beste Amerikaanse zadenbanken en een aantal van hun soorten. Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij Zamnesia. Wij zorgen er namelijk voortdurend voor dat jij kunt kiezen uit de beste genen.

PHAT PANDA

Phat Panda

Phat Panda is in 2014 opgericht en uitgegroeid van een team bestaande uit 30 personen tot een groep van 450 medewerkers. Het bedrijf combineert met trots geavanceerde kweektechnieken met de nieuwste technologie om innovatieve genen te leveren. Phat Panda werkt op grote schaal en heeft daarbij een ongelofelijk oog voor detail. Het bedrijf kweekt steeds tot wel 80 soorten tegelijk. Elk ervan is geselecteerd op specifieke uiterlijkheden, cannabinoïdeprofiel, terpenengehalte en bloeitijd. Phat Panda heeft een toegewijd milieuteam dat in totaal 26 bloeiruimtes schoonhoudt en erop toeziet dat elke plant gezond is. Alle planten zijn geteeld in een medium van kokosvezel dat verrijkt is met organische voedingsstoffen.

Grease Monkey

Een van de vele soorten die Phat Panda veredeld heeft, heet Grease Monkey. Deze variëteit bevat zoete en aardachtige vleugjes die al snel naar meer smaken. Ze stamt af van de oudersoorten GG #4 en Cookies & Cream. Deze combinatie resulteert in ongelofelijke aroma’s en een indica-achtige stone. Een paar hijsjes van deze soort wekken ontspanning en euforie op. Hogere doses zorgen voor een slaperig en licht verdoofde toestand die mogelijk helpt tegen stress en chronische pijn.

Grease Monkey (Phat Panda) Bekijk Product

Pineapple X

Een andere soort uit de teeltruimtes van Phat Panda is Pineapple X. Deze soort bevat scherpe geuren en opvallende smaken van ananas, dennen en ceder dankzij het zorgvuldig samengestelde terpenenprofiel. Pineapple X is afkomstig van de sativasoort Hawaiian en hybride Trainwreck en daardoor sterk sativa-dominant. Dit met een stevige en energieke high.

Pineapple X (Phat Panda) Bekijk Product

ARTIZEN

Artizen

Artizen is een prijswinnend cannabismerk dat is ontstaan in een van de eerste “legale” staten, Washington. Het bedrijf heeft state-of-the-art faciliteiten, speciale soorten en een team van telers met decennia aan ervaring. Artizen heeft het zijn missie gemaakt om elke cannabisplant individuele aandacht te geven voor de best mogelijke smaak, geur en kracht. Kwaliteit staat in dit proces voorop. Elke oogst is onderworpen aan laboratoriumtesten voor controle op pesticiden, microben, zware metalen, terpenen en kracht voor maximale kwaliteit. De belangrijkste faciliteiten van het bedrijf behelzen lucht verrijkt met CO₂, geavanceerde waterzuiveringssystemen en progressieve lichttechnologie.

Dutchberry

Dutchberry is een uitstekende plant van Artizen. Deze soort heeft een bijna gelijke opmaak van 60% sativa- en 40% indica-genen. Ze staat daarbij bekend om haar vrolijke, giechelige en euforische high. Het roken van een joint met deze toppen verhoogt je stemming vrijwel onmiddellijk. Daarbij is de plant voer voor boeiende gesprekken. Deze prijswinnende variëteit levert heerlijke smaken en geuren van rozen, framboos, bloedsinaasappel, dennen, rozemarijn en pistachenoten.

Dutchberry (Artizen)Bekijk Product

GOLD LEAF GARDENS

Gold Leaf Gardens

De mensen bij Gold Leaf Gardens zijn ware meesters in hun vak. Ze produceren alles op artistieke wijze; van de hoogwaardige toppen tot aan hun verpakkingen. Ze telen en veredelen cannabissoorten met een levende, organische tuin. Deze bestaat uit handmatig samengestelde grond, rijk aan microbieel leven. De onderneming heeft wortels in het botanisch rijke Hawaï en kweekt onder het motto “Grown with Aloha”. Ze gebruikt old-school Hawaïaanse teelttechnieken en biologische methodes met het Clean Green-certificaat. Naast uitmuntende genen, levert het bedrijf hoogwaardige koffie en cannabissigaren.

Purple Punch

Purple Punch is een indica-dominante soort die Gold Leaf Gardens heeft veredeld met de pure indica Granddaddy Purple en de hybridesoort Larry OG. Deze planten barsten van de productieve trichomen die grote hoeveelheden hars aanmaken. Dit is de grondstof voor een kalmerende en fysieke high die het lichaam in een euforische en kalme toestand sust. De high is versterkt door geuren en smaken van druiven, bessen en algehele zoetigheid.

Purple Punch (Gold Leaf Gardens)Bekijk Product

Fire Bubba

Fire Bubba is een andere soort die Gold Leaf Gardens heeft gemaakt. Deze indica-dominante hybride draagt de genen van de oudersoorten White Fire OG en Bubba Kush. Ze levert een heldere, lucide high die gebruikers in staat stelt coherent en creatief te blijven, terwijl ze zich fysiek stoned voelen. Elk hijsje is verrijkt met smaken van aarde, hout en zoetigheid.

Fire Bubba (Gold Leaf Gardens)Bekijk Product

WESTERN CULTURED

Western Cultured

Western Cultured is een cannabisbedrijf dat teelt in de Pacific Northwest. De passie van de zadenbank gaat verder dan alleen de high, namelijk ook tot de cultuur van cannabis en de momenten daaromheen. Ze legt de focus op kracht, maar heeft tevens veel aandacht voor de smaak en geur. Met deze prioritering van de zintuiglijke ervaring bij het roken van cannabis draagt ze grote zorg voor terpenen, de aromatische koolwaterstoffen in cannabistoppen. Ze heeft een uitgebreid smaakwiel samengesteld op basis van de vier hoofdsmaken kruidig, zuur, zoet en aardachtig. Deze aandacht voor smaak is gemakkelijk te herkennen wanneer je een soort van deze zadenbank rookt.

Dutch Treat

Een voorbeeld met zo’n uitstekende smaak is Dutch Treat. Deze soort komt uit Amsterdam en behelst zowel indica- als sativa-fenotypes. Het specifieke fenotype van Western Cultured is echter sativa-dominant. Ze levert een opwekkende, stimulerende high die ideaal is voor overdag en het verhogen van de concentratie en motivatie. Deze soort is vervaardigd uit de oudersoorten Northern Lights, Haze en Skunk No.1. De toppen zitten boordevol heerlijke smaken en geuren van dennen, rijpe vruchten, limoen en eucalyptus.

Dutch Treat (Western Cultured)Bekijk Product

DAWG STAR

Dawg Star

Dawg Star is gevestigd in Seattle en in 2011 opgericht als eerste bevoegde kweekfaciliteit van deze stad. In slechts een paar jaar tijd heeft de zadenbank een plek veroverd als producent van eersteklas, met de hand gekweekte cannabis. Ze is volledig bevoegd en de toewijding aan marihuana blijkt wel uit het zorgvuldig ontworpen verpakkingsmateriaal, de in glazen potten gecurede toppen en, niet te vergeten, bekroonde genetica. Dawg Star is trots op haar kweekfaciliteit, waar ze de volledige controle heeft. Ze creëert daarbij de perfecte groei-omstandigheden. Bovendien onderscheidt de zadenbank zich doordat ze cannabisproducten onderverdeelt in drie verschillende categorieën: Mind, Body en Mood. Elk hiervan correspondeert met een bepaalde cannabissoort. Op die manier zijn gebruikers in staat een soort te kiezen op basis van het door hen gewenste effect.

Blueberry Cheesecake

Blueberry Cheesecake is een soort met een ongelooflijk opvallend aroma. Deze plant maakt vol trots deel uit van de categorie Body. Blueberry en Cheese zijn harmonieus met elkaar vermengd. Daardoor is een soort ontstaan die zowel aromatisch is qua smaak als goddelijk om naar te kijken. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Blueberry Cheesecake is namelijk op de Dope Cup bekroond in de categorie "People’s Choice". Ze zit boordevol heerlijke terpenen. Deze indica-dominante schoonheid geeft haar gebruikers dan ook een gelukzalige, stimulerende sensatie.

Blueberry Cheesecake (Dawg Star)bekijk Product

Ewok

In de prestigieuze categorie Mood is Ewok een soort die bij uitstek is bedoeld voor complete ontspanning. Zoete bessenaroma’s zorgen voor de magie en gaan gepaard met een hoog THC-gehalte. Dat geeft vermoeide spieren en overwerkte hersenen de hoognodige verlichting. Ideaal voor medicinale gebruikers die gedurende de dag kalm, maar actief willen zijn. Ewok zorgt ervoor dat je bij de les blijft.

Ewok (Dawg Star)bekijk Product

CANNARADO GENETICS

Cannarado Genetics

Cannarado Genetics is gevestigd in een van de meest wietvriendelijke staten van Amerika. In rap tempo is dit bedrijf daarbij uitgegroeid tot een van de toppers van de cannabisindustrie in Colorado. Het is in 1998 simpel begonnen met een kruising van Pot of Gold x Shiva Shanti, gemaakt met de zaden van een vriend.

Sindsdien hebben ze hun catalogus verder ontwikkeld en inmiddels bevat deze diverse soorten. Ze onderscheiden zich door strains uit Colorado te combineren met de allerbeste internationale wietsoorten. Dit maakt hen volgens ons een goede aanvulling op ons internationale platform. Bedankt Cannarado, dat je ons de echte "Rocky Mountain High" hebt gegeven!

UBER

Net zoals de vervoersservice brengt Uber je waar je maar naartoe wilt. Ze combineert daarbij een klassieke dieselsmaak met subtiele noten van aarde en vruchten. Dat zorgt voor een milde, maar stimulerende high. Daarnaast is het een veelzijdige plant, met zowel binnen als buiten omvangrijke, ijzige oogsten. Wil je concentraten of hasj maken? Het hoge gehalte hars van deze soort is daarvoor uitermate geschikt.

Uber (Cannarado Genetics) feminized

Ouders: Chem D x Sundae Driver
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

PURPLE CITY GENETICS

Purple City Genetics

Purple City Genetics is de vertegenwoordiger van het andere cannabismekka van Amerika: Californië. Gevestigd in de stad Oakland, bieden ze hun klanten al sinds 2008 kwaliteitszaden. De producten voldoen daarbij aan de strengste standaarden van de branche.

Stoppen, daar denken ze nog lang niet aan. Zo hebben ze hun feminized zaden voor 2020 alweer geüpdatet. Je vindt hier geen regular of autoflowering zaden, maar de feminized creaties zijn sterk genoeg om dat te compenseren. Elke soort verbaast je daarbij op haar eigen manier. Het is dus niet meer dan logisch dat we deze zadenbank in onze catalogus hebben opgenomen.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken