Blog
Is de psilocybine de sleutel tot de behandeling van obsessief-compulsieve stoorn
1 min

Is de psilocybine de sleutel tot de behandeling van obsessief-compulsieve stoorn

1 min
Research Shroomshop
Onderzoek suggereert dat psilocybine, de belangrijkste psychedelische stof in magic mushrooms, van pas kan komen bij de behandeling van OCS. Maar hoe effectief is het?

De psychedelische eigenschappen van psilocybine worden al duizenden jaren wereldwijd gewaardeerd. Het is de belangrijkste bewustzijnsveranderde stof in magic mushrooms en truffels en het wordt traditioneel gebruikt voor entheogene, medicinale en recreatieve doeleinden. Vanwege een verbod erop is het meeste wetenschappelijk onderzoek naar de medicinale potentie van de stof tot stilstand gekomen. Het ijzeren gordijn wordt slechts langzaam opengetrokken, nu de eerste onderzoeksprojecten door de regering worden goedgekeurd.

OCS behandelen met psilocybine

De toepassing van psilocybine voor de behandeling van OCS trekt de aandacht. Er is een aantal onderzoekspapers waarin deze kwestie geanalyseerd wordt, en de meeste komen met positieve resultaten. Een significante maar kleine studie werd uitgevoerd op de Universiteit van Arizona. Negen patiënten met OCS die niet reageerden op behandelingen kregen op reguliere intervallen psilocybine toegediend. Men kwam erachter dat het niet alleen maar een veilige behandeling was, psilocybine leek ook de ernst van OCS-symptomen te verminderen, vaak langer dan 24 uur. Dit lijkt misschien niet lang, maar voor degenen die er baat bij hebben maakt het veel verschil uit.

Psychedelisch onderzoek is nog niet eens begonnen

Onthoud wel dat onderzoek naar het potentieel van psychedelica enorm onderdrukt wordt en maar langzaamaan een heropleving beleeft. Doordat grootschalige onderzoeken ontbreken, is de huidige kennis over psilocybine nog maar zeer beperkt. De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar dat wil niet zeggen dat we psilocybine reeds kunnen beschouwen al een beproefde, medische behandeling. Aangezien onderzoeken zeer veel geld kosten, worden ze eerst op kleine schaal uitgevoerd. Als de resultaten gunstig zijn, worden ze uitgebreid. Dat is echter moeilijker als de betreffende stoffen in de illegaliteit worden gedrukt.

Hoewel psilocybine vooralsnog geen wondermiddel is, hopen we wel dat de wetenschap een volgende succesvolle toepassing heeft gevonden voor psilocybine en dat meer onderzoek ernaar aangemoedigd wordt. Psilocybine zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot een toekomstige behandeling voor OCS.


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken