Blog
Italiaanse Leger Gaat Wiet Kweken
1 min

Italiaanse Leger Gaat Wiet Kweken

1 min

Hoe weet je of er in jouw land een overweldigende vraag is naar medicinale marihuana? Als je het leger erbij moet halen om met de kweek te beginnen.

Volgens recente nieuwsberichten staat het Italiaanse leger klaar om te beginnen met de kweek van medicinale marihuana en de productie van medicijnen om tegemoet te komen aan de immer toenemende vraag naar van cannabis afgeleide drugs. Zoals de zaken er nu voorstaan moet iedere Italiaanse burger die aan cannabis gerelateerde marihuana wil gebruiken eerst een aantal hindernissen en een hoop bureaucratie voorbij.

Dit komt grotendeels door het gebruikelijke mengsel van slechte wetgeving, politici en problemen gerelateerd aan vraag en aanbod. Medicinale marihuana werd begin jaren 90 in Italië gelegaliseerd, maar dankzij politieke tegenstand en de hieruit voortkomende bureaucratie wordt er op dit moment binnen de grenzen geen legale wiet gekweekt voor medicinale doeleinden en moeten alle aan marihuana gerelateerde medicijnen worden geïmporteerd – zodoende kost medicatie voor een maand (bijvoorbeeld Sativex) wel € 700,-!

Van de overheid wordt verwacht dat ze binnen een maand een verklaring aflegt over de kwestie. Als alles voorspoedig verloopt, zal er met behulp van een militaire, farmaceutische plant (jakkes!) een begin worden gemaakt met de productie van van cannabis afgeleide medicatie voor de Italiaanse burgers. Dit zou zeker een eind moeten maken aan de belachelijk hoge kosten die de staat maakt voor medicinale cannabis aan patiënten, en ook maakt het de wiet veel toegankelijker voor hen.

Volgens het Italiaanse Ministerie van Gezondheid wordt dit gedaan op voorwaarde dat het niet de deur openzet voor de verdere legalisatie van cannabis – maar dat vinden we maar moeilijk om te geloven. Hoewel het voor de bredere wetgeving op de korte termijn niet veel verschil zal uitmaken, zal de kwestie van de legalisering van marihuana toch weer een keer de kop opsteken, en tegen die tijd zal Italië de basis voor de gereguleerde kweek en productie van cannabis al op orde hebben – en dat zal alles zeker makkelijker maken.

Ongeacht de verre toekomst kunnen we wel met zekerheid zeggen dat deze ontwikkeling alleen maar iets goeds is. Ja, het vooruitzicht van militaire controle over iets dat met de volksgezondheid te maken heeft is altijd beangstigend, maar feit is wel dat degenen die echt cannabisproducten nodig hebben het binnenkort veel makkelijker in handen zullen krijgen.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken