Blog
Italië staat het gebruik toe van op cannabis gebaseerde medicatie
1 min

Italië staat het gebruik toe van op cannabis gebaseerde medicatie

1 min
Sativex®, een aan marihuana verbonden, op recept verkrijgbare drug, geproduceerd door de GW Pharmaceuticals (een medisch, technisch bedrijf van Cambridge), is goedgekeurd voor gebruik in een van de gr

Sativex®, een aan marihuana verbonden, op recept verkrijgbare drug, geproduceerd door de GW Pharmaceuticals (een medisch, technisch bedrijf van Cambridge), is goedgekeurd voor gebruik in een van de grotere Europese markten. Op dit moment is het alleen toegestaan voor de behandeling van een gelimiteerd aantal aandoeningen, maar het geeft wel een zekere doorbraak aan in de houding tot het gebruik van cannabis als medicijn. Op dit moment kunnen uitsluitend gemiddeld tot zwaar zieke Multiple Sclerose patiënten gebruik maken van de behandeling indien de traditionele anti-spasticiteit medicatie niet werkt.

De baas van GW Pharma, Justin Gover, benadrukt dat de recente goedkeuring al de 21ste is van deze soort en verlichting brengt voor patiënten die lijden aan MS. "Bij het toekennen van de vergoeding voor Sativex®, waarderen we het inzicht van de Italiaanse autoriteiten in het herkennen van de waarde van dit medicijn die een behoorlijk slopend symptoom van MS behandelt die niet voldoende wordt behandeld met de medicijnen die op dit moment verkrijgbaar zijn. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze partner Almirall om binnen een paar maanden dit product te lanceren op deze belangrijke markt. Aldus Mr. Gover.

GW Pharma, die recentelijk een succesvolle beursgang doormaakte op de Amerikaanse beurs (NASDAQ), wat het bedrijf $31,2 miljoen opleverde, zal de nieuwe drug in september lanceren. Almirall SA, het bedrijf dat verantwoordelijk zal zijn voor de distributie in Italië, en € 250.000 mocht afrekenen voor dit privilege, is bezig met het voltooien van de regelgeving en prijsinformatie.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken