Blog
Italië staat het gebruik toe van op cannabis gebaseerde medicatie
1 min

Italië staat het gebruik toe van op cannabis gebaseerde medicatie

1 min
Nieuws Wetgeving
Sativex®, een aan marihuana verbonden, op recept verkrijgbare drug, geproduceerd door de GW Pharmaceuticals (een medisch, technisch bedrijf van Cambridge), is goedgekeurd voor gebruik in een van de gr

Sativex®, een aan marihuana verbonden, op recept verkrijgbare drug, geproduceerd door de GW Pharmaceuticals (een medisch, technisch bedrijf van Cambridge), is goedgekeurd voor gebruik in een van de grotere Europese markten. Op dit moment is het alleen toegestaan voor de behandeling van een gelimiteerd aantal aandoeningen, maar het geeft wel een zekere doorbraak aan in de houding tot het gebruik van cannabis als medicijn. Op dit moment kunnen uitsluitend gemiddeld tot zwaar zieke Multiple Sclerose patiënten gebruik maken van de behandeling indien de traditionele anti-spasticiteit medicatie niet werkt.

De baas van GW Pharma, Justin Gover, benadrukt dat de recente goedkeuring al de 21ste is van deze soort en verlichting brengt voor patiënten die lijden aan MS. "Bij het toekennen van de vergoeding voor Sativex®, waarderen we het inzicht van de Italiaanse autoriteiten in het herkennen van de waarde van dit medicijn die een behoorlijk slopend symptoom van MS behandelt die niet voldoende wordt behandeld met de medicijnen die op dit moment verkrijgbaar zijn. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze partner Almirall om binnen een paar maanden dit product te lanceren op deze belangrijke markt. Aldus Mr. Gover.

GW Pharma, die recentelijk een succesvolle beursgang doormaakte op de Amerikaanse beurs (NASDAQ), wat het bedrijf $31,2 miljoen opleverde, zal de nieuwe drug in september lanceren. Almirall SA, het bedrijf dat verantwoordelijk zal zijn voor de distributie in Italië, en € 250.000 mocht afrekenen voor dit privilege, is bezig met het voltooien van de regelgeving en prijsinformatie.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken