Blog
Jamaica heeft haar eerste legale cannabis geplant
1 min

Jamaica heeft haar eerste legale cannabis geplant

1 min
Wat een historische dag voor Jamaica, waar de eerste, legale cannabis plant eindelijk is geplant op Jamaicaanse bodem!

Zeer recent heeft de Jamaicaanse overheid besloten het bezit van kleine hoeveelheden marihuana te decriminaliseren. Ook is het makkelijker geworden voor medisch gebruikers om hun groene medicijn te krijgen. Het land heeft zojuist wederom een grote stap vooruit gezet, want de allereerste, legale cannabis plant is recent geplant op de campus van een van de universiteiten.

Deze zet is het gevolg van het feit dat de Jamaicaanse overheid de University of the West Indies een vergunning heeft verleend om cannabis te kweken voor medische onderzoeksdoeleinden. Er zijn al plannen dat de University of Technology in Jamaica een soortgelijke vergunning ontvangt.

WAAROM IS DIT BELANGRIJK?

Wat deze zet zo veelzeggend maakt, en verschillend van andere landen waar cannabis voor medische doelen wordt gekweekt, is dat de overheid hoopt dat deze zet de weg zal vrijmaken voor wat uiteindelijk zal leiden tot de ontwikkeling van een volledige, medicinale marihuana industrie in het land. In een verklaring over de zaak, zei Philip Paulwell, Minister van de Wetenschap: "Ik wil weten wanneer de experimenten beginnen en wat er wordt gevonden in de plant. We moeten op deze manier beginnen, zodat we de kaders kunnen scheppen voor volledige commercialisering."

Mark Golding, Minister van Justitie, die ook aanwezig was bij het ceremoniële planten, zei: "Nu ze actief kunnen kweken voor onderzoeksdoeleinden, mogen we verwachten dat de resultaten van de onderneming meer uitgesproken zijn. En met de economische kansen die dit zal brengen, kunnen we dit deel beschouwen als, hoop ik, een transformationele industrie voor Jamaica."

Het is alweer een veelbelovend verhaal dat licht schijnt op de groeiende, wereldwijde acceptatie van marihuana. De toekomst ziet er zonnig uit; laten we hopen dat Europa besluit te volgen.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken