Blog
Jamaica Wil Graag Cannabis Aanbieden Op luchthaven
1 min

Jamaica Wil Graag Cannabis Aanbieden Op luchthaven

1 min

Marijuana kopen zodra je landt, lijkt niet meer zo ver weg in Jamaica. Nieuwe regelgeving zou de bezoekers de mogelijkheid geven om vrij gemakkelijk wiet te krijgen.

Jamaica is op verschillende manieren gekoppeld aan marijuana. Het roken van cannabis is een belangrijk onderdeel van hun cultuur, met name in de Rastafari gemeenschap, en met hun populaire held Bob Marley die het eiland op de kaart heeft gezet voor de velen die op zoek zijn naar een relaxte levensstijl in een prachtige omgeving, Jamaica begint het potentieel te zien van hun erfgoed dat het voor zo lang probeerde te verbergen. Getuigend van het drugsbeleid dat verandert over de hele wereld, sluit Jamaica zich nu aan bij het momentum en stapt in een nieuw tijdperk van legale cannabis.

De nieuwe regelgeving

Na hun actie van het decriminaliseren van het bezit van maximaal twee ons marijuana en de toestemming om maximaal vijf planten te kweken voor persoonlijk gebruik, denkt Jamaica nu na over cannabis-kiosken in luchthavens en zeehavens. Dit zou het mogelijk maken voor toeristen om een paar onsjes te krijgen vóór het inchecken in hun hotel. Op het moment dat de reizigers aankomen, kunnen ze wiet kopen bij deze winkels - zelfs zonder dat ze een licentie hebben voorafgaand aan hun bezoek. Cannabis Licensing Authority (CLA) Voorzitter Hyacinth Lightbourne zei dat het in de eerste plaats zou zijn voor mensen die al een recept hebben voor medische doeleinden, maar er is ook de mogelijkheid om een recept te krijgen bij de kiosk. De klant of patiënt moet “zelf verklaren" om de licentie te krijgen en dan heeft hij of zij de vrijheid om maximaal twee ons marijuana te bezitten.

Staten met juridische cannabis zijn het rolmodel

De Jamaicaanse regering houdt met deze stap gewoon de bezoekers weg van de zwarte markt. Het belooft een eenvoudig proces van registratie, dus iedereen heeft de goedkeuring. Maar ze zijn zeker ook op zoek naar de cijfers van de belastinginkomsten die in bijv. Colorado of elke andere staat waar het legaal is, werden gecreëerd. Ze hebben het potentieel van de markt erkend en proberen om de nieuwe regelgeving zo snel mogelijk te ontwikkelen en te implementeren.

Het nieuwe marijuana Mekka?

Hoewel de plannen van Jamaica nog in de ontwikkelingsfase zijn, zullen reizigers over de hele wereld de aanpak waarderen. Vooral het gemak van registratie voor marijuana gebruikers zonder vergunning zal wereldwijd worden gevierd door mensen die Jamaica willen bezoeken voor deze duidelijke redenen. Dus begin langzaam je bagage in te pakken als het enige wat je heeft weggehouden uit Jamaica de strenge wetten waren met betrekking tot marijuana bezit!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken