Blog
Kosjer cannabis binnenkort in New York
1 min

Kosjer cannabis binnenkort in New York

1 min

Cannabis heeft officieel de goedkeuring gekregen van een raad van bestuur van de Joodse gemeenschap, waarmee het gebruik legitiem is.

Het afgelopen jaar heeft The Orthodox Union nagedacht over hoe cannabis past bij een Joodse levensstijl. Ze hebben inmiddels een beslissing genomen en dat lijkt een positieve te zijn. Niet alleen hebben ze aangegeven dat cannabis mag worden gebruikt binnen de Joodse godsdienst, maar ze hebben het ook mitzvah verklaard zodat het kan worden gebruikt om de zieken te helpen; mitzvah komt overeen met een bevestigde handeling binnen het geloof. Het is geweldig nieuws voor Joodse rokers, diegenen die bezorgd waren over de status en voor ons allemaal.

WAT IS KOSJER?

Het concept kosjer komt overeen met het gezegde: "Je bent wat je eet". In het Hebreews, beschrijft kosjer iets dat geschikt is voor consumptie, of "zuiver" onder de leer van de religie. Er zijn strikte en uitgebreide wetten als het gaat om kosjer producten en ook wat er wel en niet geconsumeerd mag worden door mensen van het Joodse geloof.

KOSJER CANNABIS BINNENKORT IN NEW YORK

De eerste plek waar waarschijnlijk de vruchten van deze uitspraak te plukken zijn, is New York, thuisbasis van de organisatie. Elke natuurlijke, onaangepaste cannabis plant wordt automatisch als kosjer beschouwd, maar zaken als extracten, edibles en pillen moeten eerst worden beoordeeld om het kosjer stempel van goedkeuring te krijgen. Gelukkig heeft Vireao Health of New York, een belangrijke producent van medicinale marihuana in de VS, zojuist aangekondigd dat het de goedkeuring voor al hun producten heeft ontvangen van The Orthodox Union. Dit betekent dat, als medicinale marihuana later in het jaar in de schappen van New York ligt, het acceptabel is om te gebruiken onder de Joodse regelgeving.

WAAROM DIT BELANGRIJK IS

Hoewel dit natuurlijk geweldig nieuws is voor Joodse stoners, kan je je wel afvragen wat de gevolgen zijn voor de rest van ons. Nou, ongeacht je kijk op religie, zal een beslissing door een religieus orgaan, waarin wordt bevestigd dat cannabis gebruik niet alleen oké is, maar het in sommige gevallen ook de voorkeur heeft, nooit zonder betekenis zijn. Het is een demonstratie van een groeiende acceptatie door een belangrijke religie en dit zal absoluut invloed hebben op toekomstige beslissingen over cannabis. Wij hier in Europa, zien wederom een groep mensen opstaan en zeggen: "Ja, cannabis is prima." Als meer groepen zich laten horen, zal ook de druk op onze overheden toenemen om het achterhaalde cannabis beleid opnieuw te beoordelen. Dus wees blij, cannabis krijgt de goedkeuring van een groep zeer invloedrijke mensen. Trek erop uit en haal wat Kosher Kush!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken