Blog
Kracht naar een hoger niveau tillen: Cannabis Kaviaar
1 min

Kracht naar een hoger niveau tillen: Cannabis Kaviaar

1 min
Cannabis kaviaar is een interessante hybride van wiet en concentraten en biedt een unieke ervaring, waarin de eigenschappen van beiden worden gecombineerd.

Beeld: Kurupts Moonrock

Als het gaat om de zoektocht naar een krachtige high, komen concentraten, zoals BHO, vaak als eerste in je op. Maar de ondernemende geesten uit de cannabis wereld laten het hier niet bij, oh nee. Er is een product die niet vaak gezien wordt, maar waar in de wandelgangen over wordt gefluisterd, die een soortgelijke kracht biedt: Cannabis kaviaar. Waar beschikbaar, is aangetoond dat het extreem populair is en zelfs een luxeartikel (vandaar de naam). Meestal wordt het verkocht voor €80-100 per gram en deze prijs is hoger dan de wiet van de allerbeste kwaliteit.

Dus, wat is het? Eigenlijk is het eersteklas wiet, ondergedompeld in of voorzien van een laagje hasjolie, wat resulteert in een kleverige, kleffe, krachtige substantie. Het is een combinatie die een gemiddelde kracht levert van 50%+ THC, die bij velen keihard inslaat; het is dan ook niet voor bangeriken. Nogal logisch dat het vaak "one-hit quitter" wordt genoemd.

Het voordeel van deze kleverige wiet over normale concentraten, is dat het extreem langzaam brandt, wat het ideaal maakt voor medicinaal gebruikers die een enorme hit THC wensen gedurende een langere periode. Het nadeel: Het is een behoorlijk brute ervaring: Afhankelijk van de gebruikte componenten, kan het nogal ruw aanvoelen.

Het is dus logisch dat veel mensen erop afknappen, zeker de liefhebbers die net zo genieten van de delicate smaken en soepele ervaring als van de kracht. Als je het ons vraagt, lijkt het erop dat er een selectieve groep is die zich aangetrokken voelt: Voornamelijk medicinaal gebruikers die zoeken naar kracht, zonder andere eisen, of diegenen die iets bijzonders willen proberen.

Een prachtig voorbeeld van cannabis kaviaar heet Kurupt's Moonrock. Het is een merk van cannabis kaviaar, die nog een stap verder gaat dan anderen. Ze nemen wat Girl Scout Cookies, dompelen dit in hasjolie en rollen het door kief, waarmee er nog een krachtige laag aan de mix wordt toegevoegd. Dit merk is zeer populair bij een aantal van de meer beroemde stoners in de VS en het wordt vaak in de handen van Snoop Dogg gezien.

Hoewel we betwijfelen of cannabis kaviaar binnenkort verkrijgbaar zal zijn in de Amsterdamse coffeeshops, neemt de populariteit van dit intense product langzaam maar zeker toe. In Europa is het allemaal wat lastiger, omdat cannabis grotendeels verboden is, maar met de huidige gang van zaken, hoeft het niet lang te duren voor het ook hier verschijnt.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken