Blog
Kratom: Een kijkje in de belangrijkste alkaloïden
2 min

Kratom: Een kijkje in de belangrijkste alkaloïden

2 min
Products Smartshop
De alkaloïden in kratom zijn talrijk en gevarieerd van aard, maar er zijn er twee die erbovenuit springen met fascinerende eigenschappen.

Kratom is een krachtig kruidenmiddel, die uitgesproken effecten kan hebben op lichaam en geest. Er komt geen semi-wetenschappelijke magie aan te pas voor deze effecten. Nee, Kratom bevat natuurlijke bestanddelen die geïsoleerd en beoordeeld zijn. Deze bestanddelen staan bekend als alkaloïden en de volgende zijn de belangrijkste die gevonden worden in kratom poeder.

Gedacht wordt dat Kratom meer dan 40 verschillende alkaloïden bevat, in variërende hoeveelheden! Ze hebben allemaal zo hun eigen, unieke interacties met het lichaam. Toch zijn er, zonder twijfel, twee die de meest uitgesproken impact hebben. Dit zijn mitragynine and 7-hydroxymitragynine.

MITRAGYNINE

Van alle alkaloïden in kratom poeder, is mitragynine het meest overvloedig aanwezig.

Ontdekt is dat de drie belangrijkste effecten van mitragynine pijnverlichting, stimulatie (bij lage doseringen) en verdoving (bij hoge doseringen) zijn. Mitragynine bezit ook eigenschappen die werken tegen diarree, malaria en hoest. Deze effecten worden door iedere persoon anders gevoeld, afhankelijk van hun gevoeligheid voor de alkaloïden, die weer kan worden beïnvloed door diverse andere factoren, zoals lengte, gewicht, leeftijd, geslacht, enzovoorts.

Houd er rekening mee dat wij op geen manier pleiten voor het curatieve gebruik van kratom en de genoemde eigenschappen zijn verzameld op basis van onze ervaring, wetenschappelijke onderzoeken en anekdotische ervaringen.

Pijnverlichting:

Gedacht wordt dat de door mitragynine geboden pijnverlichting niet zo krachtig is als die van 7-hydroxymitragynine, maar omdat het in grotere hoeveelheden aanwezig is, zijn de effecten toch aanzienlijk, zeker bij soorten die een relatief kleine hoeveelheid 7-hydroxymitragynine bevatten. Interessant genoeg is mitragynine is één van de weinige pijnstillers die niet leidt tot respiratoire depressie, de belangrijkste doodsoorzaak voor verslaafden aan op opiaten gebaseerde pijnstillers.

Stimulatie:

Meer energie en stimulatie worden bijna altijd ervaren bij gemiddeld tot hoge doseringen mitragynine, maar dankzij de aard van de alkaloïde, en het feit dat het gecombineerd wordt met een rustgevende sereniteit, is het niet de buzzing, trillende, gejaagde energie die vaak hand in hand gaat met de meer traditionele stimuli, zoals koffie. Daarom zal de stimulatie meer natuurlijk en gebalanceerd worden ervaren.

Verdoving:

Mitragynine kan raar genoeg ook het tegenovergestelde effect opwekken. Het veroorzaakt namelijk verdoving als het wordt gebruikt in hogere doseringen. Dit komt omdat het zich bindt aan adrenoreceptoren in onze cellen, vanwaar het berichten stuurt aan het centrale zenuwstelsel, wat gevolgen heeft voor onze hartslag en ademhaling en ervoor zorgt dat het lichaam ontspant op een meer gebalanceerd niveau. Combineer dit met de pijnverlichting en een vredige en meditatieve toestand zal worden opgewekt. Het is een zeer handig hulpmiddel voor personen die moeite hebben met slapen.

7-HYDROXYMITRAGYNINE

In tegenstelling tot de voornaamste alkaloïde mitragynine, bevat kratom vaak slechts kleine hoeveelheden 7-hydroxymitragynine. Dit maakt de effecten echter niet minder aanzienlijk.

7-Hydroxymitragynine lijkt twee voornaamste effecten op te wekken. De eerste is een krachtige pijnstiller, meer dan mitragynine, en de tweede is een middel voor verlichting van opiaat ontwenning.

Pijnverlichting:

Er is slechts een kleine hoeveelheid 7-hydroxymitragynine nodig voor aanzienlijke pijnverlichting, wat prettig is omdat het normaal gesproken ook slechts in kleine hoeveelheden voorkomt. Je zal ontdekken dat alle meest effectieve pijnstillende soorten van kratom meer dan gemiddelde hoeveelheden 7-hydroxymitragynine bevatten, die samenwerken met mitragynine om een sterke en complete pijnstiller te maken.

Opiaat ontwenning:

Kratom wordt ook vaak gebruikt om mensen van een opiaten verslaving af te helpen. Interessant genoeg is het aangetoond dat 7-hydroxymitragynine de meest effectieve alkaloïde is hiervoor en er zijn maar kleine, regelmatige hoeveelheden nodig. In tegenstelling tot opiaten is kratom zelf niet lichamelijk verslavend, waardoor het een ideaal hulpmiddel is voor zo'n doel.

Ondanks het feit dat we deze toepassingen weten, staan we slechts aan het topje van de ijsberg als het gaat om meer begrip van de manier waarop alkaloïden in kratom werken. Er zijn er nog veel meer die grondiger moeten worden onderzocht en wie weet wat we zullen ontdekken!


Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken