Blog
Kratom kater? Zo voorkom je het!
1 min

Kratom kater? Zo voorkom je het!

1 min
Products Smartshop
Hoewel een zware kratom kater zeldzaam is, kan een teveel je wel een oncomfortabel gevoel geen. We leggen hier uit hoe je ervoor zorgt dat het nooit een probleem wordt.

Kratom is hard op weg een favoriete kruidenremedie te worden voor veel mensen. Het werkt pijnstillend en de opwekkende effecten maken het middel geweldig voor veel situaties. Het lichaam kan echter maar zoveel verwerken en als je niet goed oppast, kan je te maken krijgen met een vervelende kater.

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN EEN KRATOM KATER?

Hoewel het compleet verschillende stoffen zijn, zullen de symptomen van een kater niet veel verschillen met die van alcohol.

Uitslapen/moeite met wakker worden

Omdat sommige kratom soorten nogal kalmerend van aard zijn, zou het geen verrassing moeten zijn dat een van de bijwerkingen van teveel kratom gebruiken kan zijn dat je langer slaapt dan normaal. Voor sommigen klinkt dit misschien aantrekkelijk en het is zeker een van de minst problematische symptomen van een kratom kater. Je kan er echter wel een slap en versuft gevoel aan overhouden als je uiteindelijk uit bed rolt, wat nooit prettig is.

Hoofdpijn

Hoofdpijn van een kratom kater is niet de gewone hoofdpijn die je wel vaker hebt. Het lijkt de nadruk te leggen aan de onderkant van je schedel/bovenkant van je nek. Het is een spanningshoofdpijn en komt het meest voor na gebruik van zeer stimulerende soorten. Je kan echter nog steeds te maken krijgen met die doffe, kloppende hoofdpijn bovenaan en vooraan je hoofd waar je misschien wel vaker last van hebt, dankzij uitdroging.

Misselijkheid

Dit is het meest voorkomende en duidelijke teken dat je je lichaam hebt voorzien van teveel kratom. Gelukkig is de misselijkheid van een kratom kater vrij mild, dus je zal niet te erg lijden.

EEN KRATOM KATER VOORKOMEN

Je kan last hebben van een kratom kater om meerdere redenen, maar de meest voorkomende is uitdroging. Er is overtuigend bewijs waarin wordt gesuggereerd dat kratom het lichaam uitdroogt. Dus de beste maatregel, die je kan nemen om een kratom kater te voorkomen, is water drinken. Het zal de hierboven genoemde effecten zeker verminderen.

Natuurlijk is er ook nog het punt dat je niet meer kratom moet gebruiken dan je lichaam aankan. Hoewel je een beetje zal moeten experimenteren om dit uit te vinden, kan je wel een limiet instellen zodra je weet wat je max is. Het is ook aan te raden ervoor te zorgen dat je goed uitgebalanceerde maaltijden eet en wat sport op de dagen dat je kratom gebruikt. Dit kan helpen andere factoren, die wellicht een kater veroorzaken, te minimaliseren. Onthoud dat je hydrateert en binnen je grenzen blijft; meer gebruiken dan je lichaam aankan is niet slim en niet veilig.


Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken