Blog
Kratom werkt niet? Zo los je het op
2 min

Kratom werkt niet? Zo los je het op

2 min
Products Smartshop
Hier zijn wat praktische tips om een tolerantie voor Kratom te voorkomen.

Kratom is de laatste jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen in de VS en Europa voor zowel recreatief als therapeutisch gebruik.

WAT IS KRATOM?

Kratom is de populaire naam voor de gedroogde bladeren van de tropische loofboom Mitragyna speciosa. Dit lid van de koffie familie is inheems in vele landen in Zuidoost-Azië, met name Thailand en Indonesië. Het wordt door de inheemse bevolking al eeuwen gebruikt als medicijn, een recreatief psychoactief middel en een lichamelijk stimulerend kruid. Traditioneel worden de verse bladeren gekauwd door werklui in Thailand als stimulerend middel tijdens zwaar lichamelijk werk en als stemmingsverbeteraar tijdens monotone taken.

HOE WERKT KRATOM?

Kratom bevat meer dan 25 verschillende actieve bestanddelen, waaronder de alkaloïden Raubasine, Corynantheidine, Epicatechin, Mitraphylline en Mitragynine pseudoindoxyl. De belangrijkste actieve alkaloïden zijn Mitragynine en 7-HydroxyMitragynine.

Deze alkaloïden zijn beiden opioïde en adrenerge receptoragonisten. Bij lagere doseringen werken ze als een stimulerend middel waarbij de adrenerge effecten dominant zijn. Bij hogere doseringen zullen de verdovende effecten domineren. Verschillende types Kratom hebben verschillende effecten dankzij het unieke alkaloïde profiel van elke subsoort.

KRATOM TOLERANTIE

Speciaal voor regelmatig gebruikers geldt dat er een tolerantie kan worden opgebouwd. Zoals voor alle andere stoffen geldt, past het lichaam zich aan op het gebruik. De hersenen kunnen zich op fantastische wijze aanpassen. Ze zullen terugschakelen en eigen chemicaliën maken om te compenseren voor de introductie van stoffen van buitenaf om homeostase of evenwicht te bewaren. Dit wordt door de gebruiker ervaren als tolerantie.

Tolerantie kan leiden tot een verhoogde dosering om de gewenste effecten te krijgen, vergeleken met wat als een redelijke dosering per dag kan worden beschouwd. Zulke trends zullen, wanneer doorgezet, desensibilisatie en overmatig gebruik aanmoedigen, wat uiteindelijk kan leiden tot verslaving.

Wat te doen als kratom niet meer werkt? Er is geen magische en pasklare oplossing voor een tolerantie tegen Kratom, maar er zijn absoluut een aantal dingen die je kan doen.

VERANDER DE BOEL

Het vermijden van het 'stagnerende soort syndroom' is belangrijk. Dit gebeurt vaak als dezelfde soort langdurig wordt gebruikt. Dagelijks dezelfde soort, of mix van soorten, gebruiken, zal veel sneller leiden tot een weerstand. Daarom is het beter verschillende types Kratom bij de hand te hebben, zodat je regelmatig kan wisselen in de doseringen en de soorten. Op deze manier kunnen agonist niveaus geen stabiele concentraties in de hersenen bereiken, waardoor tolerantie minder waarschijnlijk is.

NEEM EEN PAUZE

Diegenen die teveel hebben gebruikt, kunnen er niet omheen en zullen een pauze in moeten lassen, zodat de hersenen kunnen rusten en resetten.

Verminder je inname tot een kwart van je standaard dosering per dag of stop even helemaal. Hoe meer tijd tussen het gebruik, hoe sneller de tolerantie zal afbreken.

Om een zeer hoge tolerantie af te breken, zou je tenminste 2 maanden niet moeten gebruiken. Wanneer je na een periode van onthouding weer doseert, let dan goed op of de tolerantie weer snel terugkeert. Is dit het geval, is een langere periode van onthouding nodig om weer terug naar de basislijn te komen.

DE BEGINNENDE GEBRUIKER

Bij het innemen van Kratom is het belangrijk om de opbouw van tolerantie te voorkomen. Als je Kratom gebruikt als onderdeel van je natuurlijke gezondheidszorg, probeer dan de dosering te beperken tot eenmaal per dag. Een grote dosis is beter dan meerdere kleinere doseringen. Als je uit bent op een recreatieve ervaring, probeer dan slechts twee tot drie keer in de week te gebruiken. Hierdoor heeft het lichaam de tijd om de chemie in de hersenen weer terug te brengen naar een basisniveau, zodat tolerantie helemaal vermeden wordt.

Beginners zouden slechts poeders moeten gebruiken en concentraten moeten vermijden omdat de hersenen zich te snel aanpassen aan een hoge dosering, waardoor razendsnel een tolerantie wordt opgebouwd.

Geniet en wees verantwoordelijk.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken