Blog
Langdurig cannabis gebruik vermindert risico op kanker
1 min

Langdurig cannabis gebruik vermindert risico op kanker

1 min
News Research

Volgens het laatste onderzoek blijkt dat personen met een geschiedenis van cannabis gebruik minder waarschijnlijk ooit kanker ontwikkelen. Dus we steken er nog een op!

Hoewel het goed gedocumenteerd is dat de bestanddelen van cannabis de mogelijkheid hebben om actieve kankercellen te remmen en te bestrijden, hebben de onderzoeken altijd de nadruk gelegd op reeds aanwezige kanker. Nieuw onderzoek van de Kaiser Permanente Los Angeles Medical Center, gepubliceerd in het tijdschrift Urology, heeft ontdekt dat regelmatig cannabis gebruik ook de mogelijkheid op het ooit ontwikkelen van kanker vermindert.

Door te kijken naar de associatie tussen cannabis gebruik en tabaksgebruik in het begin van blaaskanker bij meer dan 80.000 mannen, waren ze in staat te bepalen dat cannabis gebruik niet alleen geen verband heeft met blaaskanker, maar dat het ook het risico op het krijgen van blaaskanker vermindert.

Volgens de onderzoekers: "Na de aanpassingen op leeftijd, ras of etnische afkomst en BMI, werd alleen het gebruik van tabak geassocieerd met een verhoogd risico op blaaskanker (risico regressie 1,52) terwijl cannabis gebruik kon worden geassocieerd met een afname van 45% in het voorkomen van blaaskanker (RR 0,55)."

Dit is wederom een staaltje aanzienlijk onderzoek (ik weet dat we het veel zeggen, maar we leven in een geweldige tijd!). Het wijst direct op de anti-kanker eigenschappen van cannabis, hoewel het fout zou zijn te beweren dat het dit 100% oorzakelijk is en niet simpelweg correlatie. Dit gezegd hebbende, wordt het onderzoek ondersteund door ouder onderzoek van de Brown University, waarin ontdekt werd dat langdurig cannabis gebruik kon worden geassocieerd met een verminderd risico op het ontwikkelen van hoofd- en nek kankersoorten. De toekomst is groen mensen!


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken