Blog
Lee Scratch Perry Steekt Zamnesia Cannabis Op
2 min

Lee Scratch Perry Steekt Zamnesia Cannabis Op Tijdens Britse Tournee

2 min
Nieuws Zamnesia

Vandaag hebben we een prachtige belevenis voor je die een paar van onze trouwe fans onlangs hebben meegemaakt. Ze hadden namelijk het voorrecht de wereldberoemde Lee Scratch Perry een joint te overhandigen. Puur gedraaid met de allerbeste Sour Diesel - die van Zamnesia natuurlijk!

Lee Scratch Perry is onmiskenbaar een levende legende. Hij werd in 1936 in Kendal, Jamaica, geboren. Perry heeft samengewerkt met zeer bekende artiesten en bands. Denk aan Bob Marley and the Wailers, Junior Byles, Junior Murvin, The Heptones, The Congos en Max Romeo. Een tijdje geleden zei hij in een interview: "Ik heb Bob Marley reggae cadeau gegeven.

Gerelateerd artikel

Wietcultuur In Jamaica

Video: Lee Scratch Perry Interview

Wij gingen naar een van zijn live optredens in een klein stadje in het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk. Daar wilden we de magie van zijn muziek eens aan den lijve ondervinden. We waren niet op de hoogte van de situatie in de club. Daarom draaiden we vooraf een paar joints om mee te nemen. Natuurlijk zou het leuk zijn als we in de gelegenheid kwamen om die met Perry te delen. We draaiden een pure joint, dus zonder tabak, van een 8 maanden gecurede Sour Diesel van Zamnesia. De cannabis was heerlijk verkruimelbaar, bijna zonder bladgroen en geurde waanzinnig sterk naar diesel.

Toen we bij de club arriveerden, was het concert al begonnen. En het bleek dat als je naar een optreden van Perry gaat het behoorlijk lastig is een parkeerplek te vinden! Hij was al lekker bezig op het podium. Daarbij ging de menigte helemaal op in het aanstekelijke reggae/dub-ritme. Jammer genoeg mocht er binnen niet gerookt worden en het publiek was alleen aan de alcohol. Maar toen begon Perry aan "Disco Devil" - zijn versie van "Chase The Devil", wat hij samen met Max Romeo heeft geproduceerd. Daarbij vroeg hij het publiek om een drankje en een joint.

Video: Disco Devil (Lee Scratch Perry)

Het leek erop dat niemand goed voorbereid naar het concert was gegaan, want er werd geen joint doorgegeven. Natuurlijk deed ik wat ik moest doen. Ik sprong op en probeerde hem te attenderen op de joint die ik in mijn hand vasthield! Een vrouw probeerde hem nog uit mijn hand te grijpen. Ik maakte me even zorgen; door de agressie waarmee ze naar mijn hand greep, dacht ik eventjes dat ze een undercover agent was. Ze was echter gewoon een fan die de joint van me wilde jatten en hem aan Perry wilde presenteren. Zo zou het lijken alsof de joint van haar afkomstig was.

Lee Scratch Perry

Ik kon mijn geluk niet op toen Perry mij zag en de joint aannam. Hij stak hem vervolgens met veel bravoure aan in een club waar nota bene een rookverbod geldt. Het publiek ging helemaal door het dak. Een paar minuten mochten we meegenieten van de heerlijke aroma's van Sour Diesel. Het feest duurde echter niet lang. Na een tijdje kwam de clubeigenaar op het podium en pakte de joint van hem af. Dat was wat sneller dan verwacht, maar al met al hopen we dat Perry hiermee toch een toffe avond had.

Bericht van de redactie: deze opwindende belevenis is met ons gedeeld door een paar die hard Zamnesia fans die liever anoniem willen blijven. Desalniettemin vinden we het een prachtig verhaal en danken we ze hartelijk voor het delen!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Nieuws Zamnesia
Zoeken in categorieën
of
Zoeken