Blog
Legale cannabis gebruikt om andere drugs te vervangen
1 min

Legale cannabis gebruikt om andere drugs te vervangen

1 min
Wederom is aangetoond dat cannabis schade vermindert, en geen schade veroorzaakt, omdat de meerderheid van de mensen het gebruikt als vervanging voor andere stoffen. Denk daar maar eens over na!

Recentelijk plaatsten we een artikel over hoe onderzoek suggereerde dat cannabis, als het al iets was, een exit drug is, waarbij personen die verslaafd zijn aan hardere stoffen een alternatief hebben. Dit is zojuist ondersteund door een ander onderzoek, waarin de resultaten nog veelzeggender zijn.

Het onderzoek in kwestie werd gepubliceerd in het tijdschrift Drug and Alcohol Review door onderzoekers van de University of Victoria in British Colombia. In hun verslag staat hoe ze 473 Canadese burgers, allemaal in het bezit zijn van een vergunning om medicinale marihuana te gebruiken, hebben ondervraagd om uit te vinden hoe cannabis hun drugsgebruik beïnvloedt. De resultaten waren behoorlijk verbazingwekkend!

CANNABIS: HELPT MENSEN HUN VERSLAVING TE BESTRIJDEN

Ontdekt werd dat 87,7 procent van de ondervraagden cannabis gebruikte als vervanging voor een of meer van de volgende stoffen: Alcohol, illegale drugs en voorgeschreven medicatie. Van deze groep zei 80,3 procent dat cannabis een alternatief was voor voorgeschreven medicatie, 51,7 procent gebruikte het in plaats van alcohol en 32,6 procent gebruikte het in plaats van illegale stoffen. Dit was met name het geval bij mensen in de leeftijdscategorie van 18-40, die cannabis voornamelijk gebruikten om pijn te verlichten.

De auteurs concludeerden dat cannabis niet alleen echte medische toepassingen heeft, maar dat het ook kon worden gebruikt als middel om schade te verminderen, waarbij mensen gevaarlijke stoffen konden vervangen voor de meer beheersbare aard van cannabis. Hiermee wordt het idee ondersteund dat cannabis in feite een exit drug is en geen toegangsdrug.

We kunnen niet meer om het bewijs heen dat cannabis voordelen biedt voor onze maatschappij! Het zal interessant zijn de resultaten te zien van een grotere groep, bijvoorbeeld in de VS, waar het gebruik van medicinale marihuana op een veel groter niveau plaatsvindt. Hoelang kan de medische waarde nog worden ontkend?

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken