Blog
Little Saints: Een nieuwe documentaire over de genezende kra
2 min

Little Saints: Een nieuwe documentaire over de genezende kra

2 min
Research Shroomshop
Het idee dat magische paddestoelen kunnen helpen bij de behandeling van diverse aandoeningen is niet nieuw. Maar een recente documentaire van Oliver Quintanilla hoopt deze, vaak vergeten...

... remedie bekend te maken bij het grote publiek.

Magische paddestoelen hebben de kracht om je als geen ander op een cerebrale reis mee te voeren. Deze inzichtelijke ervaring heeft echter meer toepassingen dan simpelweg een recreatief reisje. De laatste paar jaren heeft de wetenschap veel onderzoek gedaan naar psychedelische medicatie en er zijn veel nuttige toepassingen ontdekt, waaronder een aantal met psilocyibine, het actieve bestanddeel van magische paddestoelen.

Terwijl de moderne wetenschap zich net de mogelijkheden van magische paddestoelen realiseert, is dit wel bekend bij andere culturen op de wereld. Ze worden al honderden jaren gebruikt bij genezende rituelen van sjamanistiche gemeenschappen over de hele wereld. In een poging deze alternatieve remedie meer bekendheid te geven in de Westerse gemeenschap, heeft Oliver Quintanilla, in samenwerking met National Geographic, een documentaire gemaakt over de traditionele Mazteekse rituelen en genezingsprocessen rondom het gebruik van deze psychedelische paddestoel.

LITTLE SAINTS

Deze nieuwe documentaire, Little Saints getiteld, volgt de persoonlijke, genezende reis van zes personen uit de VS. Samen met Quintanilla reizen de zes af naar Mexico, om een Sjamaanse genezer te ontmoeten die tracht een combinatie te gebruiken van magische paddestoelen, gesprekstherapie, gebed en visualisatie om hun aandoeningen, bestaand uit angsstoornissen, depressie, drugsverslaving en astma, te behandelen.

Een scène, die er echt uitspringt, draait om Lorrie Wessel, een van de zes, die lijdt aan een sociale angststoornis. Vanwege de aard en structuur van haar psychedelische reis, realiseert ze zich dat haar sociale angststoornis niet echt een aandoening is. In een oprecht ogenblik onthult ze: "Ik raak me er steeds meer bewust van dat ik de perfecte omgeving heb uitgekozen om mij te helpen met mijn groei en wat ik wilde leren en dat niemand hier schuldig is. Dit geldt voor ons allemaal. De fouten die we hebben gemaakt, zijn niet echt fouten, omdat we op dat moment niet beter wisten."

De documentaire wordt van commentaar en meningen voorzien van toonaangevende wetenschappers en medisch professionals, in de hoop dat het toevoegt aan de onderliggende boodschap van de documentaire: Iedereen kan hier voordelen uit halen. Quintanilla zegt dat hij het commentaar zelf had willen doen, maar dat dit niet dezelfde overredingskracht zou hebben.

Hij voegt ook toe dat gebruikers meer waarschijnlijk een slechte ervaringen zullen hebben, door paddestoelen recreatief te gebruiken. Het doel van de documentaire is dan ook niet het recreatief gebruik aan te moedigen, maar het gebruik van paddestoelen als helend sacrament, als onderdeel van een gestructureerde therapie. Zoals al vroeg in de documentaire door de priester José Luis Sánchez wordt uitgelegd, is Little Saints een vrije vertaling van het Mazteekse woord voor magische paddestoelen. Little is een woord van respect en Saints wordt vaak geïnterpreteerd als "heilige dingen".

We kunnen met zekerheid zeggen dat deze documentaire het bekijken waard is, ongeacht je ervaring of kennis van magische paddestoelen. Het is een echte openbaring en geeft inzicht in zowel de traditionele gebruiken als de manieren waarop het kan genezen waar de westerse geneeskunde faalt. Veel kijkplezier!


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken