Blog
Love is in the air: THC gevonden in luchtmetingen
1 min

Love is in the air: THC gevonden in luchtmetingen

1 min
Het lijkt erop dat de lucht die we inademen doorregen is met drugs en deze waarden kunnen ons op een dag een goed idee geven over het algemene gebruik.

Al tijden proberen autoriteiten stiekem in de gaten te houden welke drugs het volk gebruikt, om een beter begrip te krijgen van het drugslandschap. Een traditionele methode om dit uit te vinden, is meestal het onderzoeken van monsters uit waterzuiveringsinstallaties om... nou ja... uit te vinden wat voor resten er in onze urine zitten. Door de aanwezige resten te ontdekken, kunnen hele verhalen worden verteld over de drugsgewoonten in een specifiek gebied. Om dit nog wat verder op te voeren, zijn wat maffe wetenschappers begonnen met het analyseren van de lucht die we inademen om het drugsgehalte te beoordelen en verrassend genoeg werd ontdekt dat het werkt... zo ongeveer.

THC INADEMEN: IEDEREEN DOET HET

De groep wetenschappers is afkomstig uit Italië en ze hebben succesvol resthoeveelheden illegale drugs ontdekt in de atmosfeer. Van alle drugs werd THC, en andere cannabinoïden, het meest gevonden, zelfs al was de hoeveelheid te klein om enig effect te hebben. Daarnaast ontdekten ze dat het THC niveau van de lucht in de winter (1.3 -21 ng/m3) hoger lag dan in de zomer (0.09 -0.25 ng/m3). Natuurlijk zijn de concentraties in binnenruimtes hoger, waar ook hogere concentraties nicotine en cafeïne werden gemeten. Drugs, zoals THC en cocaïne, leken vooral te pieken in het weekend, terwijl andere drugs, zoals amfetamines, meer constant bleven, maar wel in hogere concentraties in de buurt van nachtclubs werden gevonden. Het versterkt het idee dat cannabis meestal wordt gebruikt als manier om te ontspannen, na een week hard werken.

Wat betekent dit nou allemaal? Niet zoveel. Tenminste, nog niet. Dit nieuws is meer raar en interessant dan iets anders. Helaas kan je niet high worden van de lucht; de drugs zijn slechts in resthoeveelheden aanwezig en het is niet waarschijnlijk dat de lucht bij jou in de buurt binnenkort wordt getest. Deze methode om drugsconcentraties in het milieu te beoordelen is relatief nieuw en moet nog verder worden ontwikkeld. Het is bijvoorbeeld waarschijnlijk dat het verschil in THC in de lucht in de winter en de zomer veroorzaakt wordt door fysieke factoren, zoals luchtvochtigheid en de wind en het is geen indicatie dat mensen vaker opsteken als het sneeuwt. Het is echter zonder twijfel enorm stoer om te weten dat er resten THC in de ingeademde lucht zweven... love is in the air!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken