Blog
LSD, DMT en Cafeïne Onder De Microscoop
1 min

LSD, DMT en Cafeïne Onder De Microscoop

1 min
Nieuws Onderzoek

Introductie in het werk van Maurice Mikkers, een fotograaf/wetenschapper die ons microscopische beelden van gekristalliseerde drugs brengt.

Maurice Mikkers is een Nederlandse fotograaf, die het best bekend is voor zijn briljante werk met medicijnen, voedingssupplementen en uiteindelijk met psychoactieve stoffen. Voordat hij een fotograaf werd, was hij een gediplomeerd medisch laboratorium analist, maar besloot om het laboratorium in te ruilen voor de lens van zijn camera. Het is de expertise die hij verkreeg van er te werken dat zijn fotografie zo'n succes heeft gemaakt vandaag.

Het begon allemaal als een project genaamd Micrographic Stories. Een grafische verkenning van de meest gebruikte medicijnen en voedsel additieven. Het doel van deze ambitieuze kunst was om het bewustzijn te creëren over de dingen die we in ons lichaam stoppen, maar zo weinig over weten. De eerste fotoserie kenmerkte een anti-inflammatoire geneesmiddel genaamd diclofenac en de bekende paracetamol en aspirine. Om dergelijke foto's te maken, werden de medicijnen gekristalliseerd en bekeken onder de microscoop met behulp van verschillende soorten microscopische technieken.

De serie foto's van harddrugs kwam als een natuurlijk gevolg op de ene van geneesmiddelen op recept. Bij de beslissing dat hij een micrografische reeks van harddrugs wilde maken, was er slechts een kwestie van het verkrijgen van de drugs. Gelukkig, diep in The Deep Web, is er Agora, en binnen enkele minuten brak Mike Mikkers de wet om aan zijn wetenschappelijke en artistieke passies te voldoen.

De eerste succesvolle foto was die van gekristalliseerde MDMA, en het was echt prachtig. Bij het zien van wat hij had gecreëerd, wist Mikkers dat hij niet kon stoppen. Hij was verslaafd. Daarna heeft Mikkers vele succesvolle experimenten gehad met het kristalliseren van nieuwe drugs en het creëren van mooie beelden. Zijn kunstwerk bestaat uit LSD, GHB, DMT, amfetaminen en 2CB. Er zit niet anders op dan om van deze verboden schoonheden te genieten.

LSD

LSD

ASPIRINE

Asprin 

ANTICONCEPTIEPIL

Birth Control Pill

CAFEÏNE

Caffeine

DICLOFENAC

diclofenac

VITAMINE C

Vitamin C

DMT

DMT

POTASSIUM BITARTRATE

Potassium Bitartrate

MDMA

MDMA

GHB

GHB

 

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken