Blog
Paddo's Gevonden Op Het Terrein Van Buckingham Palace
1 min

Paddo's Gevonden Op Het Terrein Van Buckingham Palace

1 min
Onderzoek Shroomshop

Wie had dat gedacht? Misschien doet de Royal Highness haar naam eer aan.

Hoewel je wellicht denkt dat de tuinen van Buckingham Palace een fort van groen zijn, met toegewijde hoveniers die elke centimeter uitkammen en onderhouden, is de Amanata muscari, ook wel bekend als de vliegenzwam, gevonden op het terrein. Wat hier boeiend aan is? De Koningin van Engeland heeft een paar paddestoelen in haar tuin, lekker belangrijk. Nou, deze vliegenzwam is een magische paddestoel!

De paddestoelen werden ontdekt door niemand minder dan Sir Alan Titchmarsh, een beroemde en geliefde TV presentator en professioneel hovenier. Hij was aan het filmen in de PRIVÉ tuin van de Koningin voor een Kerstspecial, maar kon natuurlijk niet weten waar hij op zou stuiten.

Hij werd geciteerd in kranten: "Het was een verrassing, maar het toont maar weer eens aan hoe gevarieerd deze soort is." Hoewel hallucinogeen, is het een soort paddestoel die in feite heel vaak voorkomt, maar je kijkt uiteraard wel gek op je neus als je de paddestoel tegenkomt in de privé tuin van de Koningin van Engeland.

Een woordvoerder van Buckingham Palace zei:" Er zijn honderden soorten paddestoelen in de paleistuin, waaronder een klein aantal, natuurlijk voorkomende vliegenzwammen. Zoals het programma uitlegt, zijn ze nuttig voor de bomen, omdat ze het vermogen om voedingsstoffen op te nemen verhogen." Er werd ook verklaard dat er nooit paddestoelen uit de tuin worden gebruikt in de paleiskeuken (ja tuurlijk!).

Maar even serieus: Opgemerkt moet worden dat de vliegenzwam, naast hallucinogeen, ook giftig is en bijwerkingen kan veroorzaken als overmatig overgeven, lage bloeddruk, duizeligheid en nog meer ellende. Dit wil je natuurlijk niet meemaken voor of tijdens een trip.

De Vliegenzwam en Kerstmis

Deze paddestoelen hadden niet op een beter moment kunnen verschijnen! Niet alleen werden zij gevonden tijdens het filmen van een Kerstspecial, maar ook hebben zij een geschiedenis in de kersttraditie. Geloofd wordt dat Siberische sjamanen de vliegenzwam voerden aan hun rendieren, wiens lever en nieren de gifstoffen eruit zouden filteren. Vervolgens dronken zij de urine van de rendieren om hallucinaties te veroorzaken. En dat niet alleen! Als een feestelijk ritueel, brachten zij deze paddestoelen naar families binnen de gemeenschap, waarbij ze deze via de schoorsteen van de hutjes leverden (net als de Kerstman), omdat de deuren vaak waren ingesneeuwd.

Magische paddestoelen zijn illegaal in het Verenigd Koninkrijk, maar om de een of andere reden (waarschijnlijk de giftigheid), vallen vliegenzwammen niet in deze categorie. Maar waarschijnlijk is niemand gek genoeg om ze te gebruiken; vanwege hun giftigheid kunnen ze het best met rust worden gelaten.


Read more about
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken