Marihuana Geneest Kanker

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogMedicinale cannabis

Marihuana Geneest Kanker


Het gebruik van marihuana is de laatste jaren een controversieel onderwerp. En die controversie groeit alleen maar omdat het gebruik van cannabis op veel plaatsen legaal wordt. Veel mensen zijn tegen

Het gebruik van marihuana is de laatste jaren een controversieel onderwerp. En die controversie groeit alleen maar omdat het gebruik van cannabis op veel plaatsen legaal wordt. Veel mensen zijn tegen het gebruik van cannabis omdat zij denken dat het meer kwaad dan goed doet. Aan de andere kant, zijn er studies gedaan die aantonen dat de cannabinoïden in marihuana in feite voordelen bieden voor de gezondheid. Een van de meest recente studies is gedaan door een team van onderzoekers aan de Harvard Universiteit.

De onderzoekers testten THC, een van de actieve bestanddelen in marihuana. Ze deden een onderzoek op muizen die ingespoten waren met menselijke longkanker cellen. De onderzoekers gaven de muizen een dagelijkse injectie met THC. Ze ontdekten dat de muizen die de THC injectie kregen, in staat waren het formaat van hun tumor met 50 procent te verminderen. De muizen lieten ook een afname van 60 procent kanker afwijkingen op de longen zien. Verder was er ook een aanzienlijke vermindering in de proteïne markeringen die ervoor zorgen dat de kanker vordert.

THC staat ook bekend als marinol. Hiervan is aangetoond dat het helpt de eetlust te stimuleren en sommigen mensen gebruiken het al bij hun behandeling tegen kanker. Er zijn echter maar een aantal studies gedaan die aantonen dat THC anti-kanker eigenschappen heeft.

Onderzoekers geloven dat THC helpt bij het activeren van receptoren die op natuurlijke wijze de strijd aan gaan met longkanker. Ze hopen ook dat THC, of andere gelijkwaardige stoffen, in de toekomst gebruikt kunnen worden als onderdeel van de behandeling van longkanker.

Een onderzoek gedaan door de California Pacific Medical Center toonde ook aan dat marihuana kanker geneest. De onderzoekers deden het onderzoek in een laboratorium en ontdekten dat de cannabinoïden voorkwamen dat borstkanker cellen zich vermenigvuldigden.

In een ander onderzoek, geleid door Manuel Guzmon, testten onderzoekers of cannabis glioblastoma multiforme kan voorkomen. Glioblastoma multiforme is een vorm van kanker die zeer moeilijk te behandelen is. Het reageert zelden op chemotherapie, bestraling en andere conventionele behandelmethoden.

De onderzoekers gaven glioblastoma multiforme aan muizen. De muizen kregen ook cannabinoïden. De onderzoekers ontdekten dat de cannabinoïden hielpen om de groei van glioblastoma multiforme te stoppen door de bloedtoevoer af te sluiten.

Niet alleen kan cannabis tumoren verkleinen, maar het is ook aangetoond dat het vele voordelen biedt aan kankerpatiënten. Verlies van eetlust en misselijkheid zijn veelvoorkomende klachten van patiënten die worden behandeld tegen kanker. Ook komt dit vaak voor bij mensen in de laatste stadia. Sommige onderzoeken suggereren dat THC kan helpen het verlies van eetlust en de misselijkheid te verlichten.

Pijn is nog een neveneffect van kanker en haar behandelingen. In 2010 is er een dubbelblind onderzoek uitgevoerd door de Journal of Pain and Symptom Management en de uitkomst was dat cannabis mogelijk kan helpen bij de verlichting van pijn. Het onderzoek toonde ook aan dat marihuana kan helpen ontstekingen te verminderen.

In tegenstelling tot wat je misschien hebt gehoord, kan het gebruik van cannabis dus eigenlijk nuttig zijn. Het kan tumoren laten krimpen en voorkomen dat kanker uitzaait. Het kan ook sommige onplezierige symptomen behandelen die vaak samen gaan met kanker en haar behandelen, zoals misselijkheid, pijn en verlies van eetlust.