Blog
Geschiedenis Van Medische Cannabis
4 min

Medicinale Cannabis In De Oudheid

4 min

Het gebruik van cannabis om medische redenen wordt steeds algemener. Maar hoe was dat in de tijd van de oude heersers en Chinese keizers? Waren zij al bekend met het gebruik van medicinale cannabis?

De oude Grieken en cannabis

De oude Grieken noemden het kannabis - Griekse zeelieden verhandelden al in de zesde eeuw voor Christus al duurzaam materiaal vervaardigd uit harde hennep stengels over de Egeïsche Zee en archeologen vonden bundels hennepvezels in een Carthaags handelsschip dat in de buurt van Sicilië zonk rond 300 voor Christus. Herodotus, de grote Griekse historicus, schreef in 450 voor Christus dat de Thraciërs hennep kleding produceerden van goede kwaliteit.

Vierhonderd jaar later, schreef Plutarchus dat de Thracische mensen zouden beschikken over het bovenste deel van de kannabis plant en deze in het vuur gooiden; de rook die dit veroorzaakte zou ertoe leiden dat de mensen, die de rook inademden, bedwelmd werden. Het was een gewoonte waar de wijn-liefhebbende mensen van Zeus niet bekend mee waren.

In de Griekse literatuur vinden we ook een kleine verwijzing naar het gebruik van kannabis rond 400 voor Christus, waar het gebruikt werd tegen rugpijn, maar dit is het enige bekende medisch gebruik in het oude Griekenland. Het is bekend dat zowel het Arabische als het Hebreeuwse volk kannabis gebruikten om medische redenen tijdens precies dezelfde periode.

Het Grote Griekse Boek Over Medicinale Marihuana

In 70 na Christus kwam een arts uit Griekenland, bekend als Discordes, in dienst van de Romeinen voor onderzoek en verzamelde een schat aan kennis over geneeskrachtige planten. Discordes schreef een boek over zijn reizen, genaamd Materia Medica. In dit boek documenteerde hij beschrijvingen, lokale namen, gebieden en Indicaties voor behandelingen bij bepaalde symptomen.

Totaal documenteerde hij 600 planten en onder hen identificeerde hij Cannabis Sativa L. (van het Griekse kannabis). Het was nuttig bij het maken van touw en produceren van zaden, waarvan de sappen konden worden gebruikt bij het verminderen van oorpijn en verminderen van seksueel verlangen. Discordes boek, Meteria medica, was een groot succes en werd vertaald naar elke mogelijke taal en bleef minstens 1500 jaar een belangrijke handleiding in de westerse geneeskunde.

The Ancient Greeks And Cannabis

Medicinale Cannabis In Het Oude China

Genezers in het oude China probeerden allerlei ziekten te genezen door het slaan op de hoofdeinden van de bedden van hun patiënten, met hennep stengels versierd met slangenfiguren, terwijl ze bezweringen en spreuken reciteerden om de demonen te bezweren, die werden verondersteld de lichamelijke ziekte te veroorzaken.

Japanse Shinto-priesters gebruikten een korte staf omwonden met ongeverfde hennep vezels voor een soortgelijke ceremonie op basis van de gedachte dat de zuiverheid van witte hennep kwade demonen zou verdrijven. Het rationele denken zou dit afdoen als toeval of bijgeloof, maar zou het niet interessant zijn om de oorsprong van dergelijke lang uitgevoerde rituelen te weten?

De Rol Van Cannabis Binnen Yin & Yang

Een Chinese keizer die het land regeerde rond ongeveer 2800 voor Christus, Shen-Nung, werd vergoddelijkt voor de invoering van geneesmiddelen aan de mensen. Over deze mythische keizer werd gezegd dat hij een doorschijnende buik te hebben en dat hij, naar verluidt maar liefst 70 verschillende planten per dag at om hun effecten en verschillende kwaliteiten te observeren. De compilatie van al die honderden medicijnen die hij identificeerde heet Pen Ts'ao, wat een van de oudste medische teksten is.

De bloemen van de vrouwelijke marihuana plant bevatten, volgens de Pen Ts'ao, de grootste hoeveelheid yin energie (in de Chinese filosofie en geneeskunde wordt "yin" in verband gebracht met vrouwelijke attributen, terwijl het omgekeerde "yang" het mannelijke, creatieve element is).

Het Ma-fen (bloemen van de vrouwelijke cannabis plant) werden gebruikt om een verlies van yin, zoals menstruele vermoeidheid, reuma, malaria, beri-beri, verstopping en verstrooidheid tegen te gaan. In de Pen Ts'ao werd geschreven dat het eten van te veel hennep zaden kan leiden tot het zien van demonen, maar dat aan de andere kant, de repetitieve voortdurende consumptie van Ma zaden iemand in staat kan stellen om in contact te komen met geesten.

Medical Cannabis In Ancient China

Ma-yo, Een Anesthesist Van Vroeger

De teelt van hennep voor kleding en andere textiel toepassingen was ook een opdracht van Shen-Nung aan het Chinese volk en deze agrarisch kunst wordt nog steeds beoefend in de landelijke gebieden van China.

Om visioenen te veroorzaken, inhaleerden Taoïstische alchemisten de rook van verbrande hennep zaden in de eerste eeuw na Christus. Die visioenen werden beschouwd als een middel om onsterfelijkheid te bereiken en van marihuana werd gedacht dat het lichaam en geest verjongde.

Een beroemde chirurg uit de tweede eeuw na Christus, Hua T'o, voerde ingewikkelde operaties uit waarbij hij Ma-yo gebruikte als verdovingsmiddel, een mengsel van hennep hars en wijn. Door het gebruik van Ma-yo waren die operaties relatief pijnloos, zelfs amputaties. In de tiende eeuw na Christus werden Ma behandelingen gebruikt om af te koortsen te dempen, om bevallingen te vergemakkelijken, reuma te genezen en om het bloed te reinigen.

Medicinale Cannabis In De Geschiedenis Van Het Hindoeïsme

Blijkbaar gestart in China, verspreidde cannabis zich door heel Azië, Klein-Azië en over de Middellandse Zee en het werd gebruikt door vele vroege culturen. Van daar, vond cannabis, na verloop van tijd, haar weg door bijna alle beschavingen over de hele wereld, volgens westerse historici. De Hindoe leer wijkt af, omdat Cannabis Indica is opgenomen in de Vedas, een van de vier meest heilige boeken.

Het werd ongeveer 4000 jaar geleden geschreven en de Vedas vertelt over de legendes van verovering, strijd en spirituele ontwikkelingen die effect hebben op en vorm geven aan elk deel van het traditionele Hindoe leven. Naast vele andere mythen, zegt de Vedas tegen Lord Shiva, een van de drie van de belangrijkste hindoegoden, dat hij zich tijdens de hitte van de dag kan verfrissen door marihuana bladeren te eten.

Lord Shiva maakte dit zijn favoriete eten en kreeg de titel Lord van de Bhang. Bhang is een oude Indiase drank gemaakt van cannabis vermengd met tal van kruiden en specerijen en is al vele jaren populair in India. De vierde van de Vedas, de Athaaveda, die zich vrij laat vertalen in de Wetenschap van Geluksbrengers, noemt Bhang een van de vijf koninkrijken van kruiden die ons bevrijdt van onze angst en stress.

Traditionele Indiase geneeskunde wordt al lange tijd gebruikt op verschillende manieren. Het is gebruikt in bij de behandeling van ziekten zoals koorts, zonnesteek, dysenterie en lepra. Van cannabis wordt gezegd dat het de spijsvertering sneller maakt, het intellect van een persoon verscherpt, helpt bij het afvoeren van slijm, de alertheid vergroot en het fungeert als een elixer om vitaal te blijven. De Hindu geneeskunde behandelt, in tegenstelling tot westerse wetenschap, spiritueel bewustzijn. Er wordt gezegd dat Ganja Shiva behaagt, de koning van de goden, die altijd is blij met het offer.

De verbinding tussen Shiva en Ganja wordt als zeer belangrijk beschouwd voor het behoud van fysiek en psychologisch evenwicht. Volgens de de Rajvallabha, een 17e-eeuwse hindoeïstische tekst, werd deze verlangens vervullende drug te zijn verkregen door mannen voor het welzijn van alle mensen. Er wordt gezegd dat het regelmatig gebruik ervan vreugde creëert en verdriet gevoelens vermindert.

Medical Cannabis In Hindu History

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Zoeken in categorieën
of
Zoeken