Blog
Medisch Cannabis Gebruik Met 30% Gestegen In Israël
1 min

Medisch Cannabis Gebruik Met 30% Gestegen In Israël

1 min

Het einde van het jaar is een tijd waarin overheden en onafhankelijke organisaties hun data van het hele jaar evalueren. Israël is zo een land, die ontdekte dat hun medisch cannabis gebruik met 30% is gestegen!

Het einde van het jaar is een tijd waarin overheden en onafhankelijke organisaties hun data van het hele jaar evalueren. Israël is zo een land, die ontdekte dat hun medisch cannabis gebruik met 30% is gestegen!

30%…lekker belangrijk?

Absoluut! Het toont groei aan in acceptatie en gebruik en ongeacht de hoeveelheid, is het altijd een goede zaak dat meer mensen toegang krijgen tot de medicijnen die ze nodig hebben. De werkelijke stijging is echter niet enorm in aantallen. Het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid meldt dat het aantal patiënten die cannabis kregen voorgeschreven, groeide van 10.000 in 2012 naar 13.000.

Hoewel Israël voorop loopt, als het gaat om medisch cannabis gebruik, is de overheid nog steeds terughoudend en farmaceutische bedrijven creëren obstakels waar ze maar kunnen. MK Haim Katz beschrijft hoe farmaceutische bedrijven hard werken om toegang tot cannabis te beperken en het gemak waarmee het wordt voorgeschreven, omdat het snijdt in hun winsten. Het is een zaak waar geld boven patiënten wordt geplaatst, zoals wel vaker gebeurt in onze samenleving. Katz is op dit moment de voorzitter van de Knesset Labor, Welfare and Health Committee.

Het invoeren van echte regelgeving

De terughoudendheid van de overheid om cannabis volledig en naar behoren te reguleren, geeft farmaceutische bedrijven de ingang die ze nodig hebben. Er zijn plannen om de regelgeving te verbeteren, waar de overheid een volledig onafhankelijk regelgevend orgaan in wil stellen om marihuana te produceren en verdelen; maar dit moet nog volledig in gang worden gezet en het komt neer op het Ministerie van Gezondheid om de boel draaiende te houden tot een solide basis kan worden gevormd.

Yeal German, Minister van Volksgezondheid, verklaarde dat mensen, die geholpen worden door cannabis, toegang moeten hebben, bedoelend dat er meer moet worden gedaan om het proces te versnellen. De departementen van Volksgezondheid, Landbouw en Openbare veiligheid werken allemaal momenteel aan plannen om de productie en veilige distributie van cannabis te helpen reguleren. Hopelijk zien we het aantal patiënten die toegang krijgen wederom groeien in 2014.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken