Microdosering van LSD kan mogelijk depressies verlichten

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogPsychedelica

Microdosering van LSD kan mogelijk depressies verlichten


Het microdoseren van LSD wordt nog steeds niet helemaal begrepen, maar toch is aangetoond dat het allerlei positieve effecten heeft. Het laatste is het vermogen te ondersteunen in het gevecht tegen depressie.

Er is een huidige trend van onderzoek, waar de relatie tussen psychedelica en depressie wordt onderzocht en ook hoe het eerste kan helpen bij de behandeling van het laatste. Je hoeft maar terug te kijken in onze blog posts van de laatste paar maanden om een toenemende hoeveelheid nieuwe onderzoeken op te merken waarin positieve resultaten worden behaald in de strijd tegen dit psychische probleem.

Dit is ook James Fadiman, een psycholoog met een reputatie voor het ontdekken van de therapeutische mogelijkheden van psychedelische drugs, niet ontgaan. In zijn boek The Psychedelic Explorer’s Guide beschrijft hij dat de microdosering van LSD wel eens het antwoord kan zijn waar we naar zochten.

MICRODOSERING EN DEPRESSIE: GEEST EN LICHAAM TERUGHALEN UIT HET DAL

Het microdoseren van LSD draait om het nemen van ongeveer een tiende dosis van wat gebruikelijk is, dus grofweg 10 microgram. Dit is niet genoeg voor een trip en gebruikers merken dan ook geen psychedelische veranderingen in de waarneming. Er zijn echter wel subtiele veranderingen. Microdosering is in verband gebracht met verhoogde lichamelijke prestaties, verbeterde probleemoplossing, versterkt leervermogen en een beter gevoel van algemeen welzijn. Fadiman legt het goed uit:

"Mensen doen het en ze eten beter, slapen beter en pakken vaak weer sporten, yoga of meditatie op. Het is alsof berichten gemakkelijker door het lichaam worden vervoerd."

En in essentie lijkt dit het voordeel te zijn. Alles lijkt gewoon iets soepeler te functioneren bij microdosering.

Om meer onderzoek te kunnen verrichten in het gebied, zocht Fadiman contact met de psychonauten gemeenschap. Hij verstuurde instructies over microdosering naar geïnteresseerden en vroeg hen de effecten te documenteren. Uiteraard leverde hij niet de LSD, dat moesten de vrijwillers zelf regelen. Tot zijn genoegen ontving Fadiman honderden reacties en hoewel hij zijn tijd nam bij het analyseren van de gegevens, concludeerde hij dat de impact van microdosering op aandoeningen als depressie, ontzettend positief was.

"Dit is compleet giswerk, maar ik heb gezien dat er zoveel aandoeningen werden verbeterd, dat het lijkt alsof het knoppen in onbalans opnieuw in evenwicht brengt. Deze kunnen misschien zitten in het centrale zenuwstelsel, in de hersenstam of het kan zijn dat het de functies van de mitochondria verbetert."

Van de honderden geretourneerde verslagen, rapporteerden er slechts 5 een negatieve ervaring.

DE GEVOLGEN

Om te beginnen, moeten we benadrukken dat dit werk niet als wetenschappelijk bewijs kan worden beschouwd en het is ook niet klinisch of collegiaal getoetst. Aan zelfmedicatie doen, wordt nog steeds als riskant beschouwd en het wordt ook niet aangemoedigd. De bevindingen van het onderzoek tonen echter wel een noodzaak aan om uit te vinden hoe de microdosering van LSD de hersenen beïnvloedt. Fadiman zei het al, hij weet niet wat er wordt beïnvloed, alleen dat het gebeurt. We moeten uitvinden hoe dit zit. Natuurlijk zijn andere wetenschappers hier al mee bezig en er wordt collegiaal getoetst onderzoek uitgevoerd. Een mooi voorbeeld is de Beckley Foundation, die actief de medicinale toepassingen van psychedelica probeert te ontdekken.

Het zal echt interessant zijn te weten hoe groot die algemene stimulering van LSD in microdosering lijkt te zijn. Nu het onderzoek in dit gebied gestart is, weten we dat het vast niet lang zal duren voor er meer duidelijk wordt over de mogelijkheden.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers