Blog
Microsoft Betreedt De Cannabis Industrie: Wat Zal Google Nu Doen?
3 min

Microsoft Betreedt De Cannabis Industrie: Wat Zal Google Nu Doen?

3 min
Business Nieuws

Microsoft zal samenwerken met Kind Financial om "zaad tot verkoop" software te ontwikkelen voor regelgevende instanties. Google en andere grote tech-organisaties zullen niet achterblijven bij het betreden van deze markt.

Elke onderneming in de cannabis industrie dringt aan op legitimiteit. Of je tech reuzen nu leuk vindt of niet, deze zet van Microsoft op de markt van cannabis Informatie Technologie is een prachtige stap in de richting van legalisatie. Cannabis merken en bedrijven worden altijd verborgen door Facebook, Google, Apple en andere grote bedrijven. Ondanks de legalisatie op staatsniveau, werden bankrekeningen door veel Amerikaanse banken geweigerd of afgesloten als ze bedrijfsnamen zagen als “Greensomething” of “Cannasometingelse”. Microsofts entree in de cannabusiness zal dit spel wellicht een beetje veranderen. Laten we eens kijken naar wat ze doen en waarom.

ONLINE SERVICES VOOR EEN GIGANTISCHE MARKT

Microsoft gaat samenwerken met Kind Financial uit Los Angeles om een software-oplossing te ontwikkelen en promoten voor centrale en lokale administraties. Applicaties en data zullen worden bewaard op het Microsoft "Azure" cloud platform, waardoor de gehele cannabis keten, van zaad tot plant, transformatie en aflevering aan patiënten, kan worden gevolgd en gereguleerd. Dit is de eerste keer dat zo'n belangrijke onderneming, met hun merk, PR blootstelling en marketingkracht een partnerschap heeft aangekondigd met een bedrijf uit de cannabis industrie.

Vijfentwintig Amerikaanse staten plus Canada hebben op de een of andere manier het bezit van cannabis gelegaliseerd. Enorme zakelijke kansen komen uit staten waar niet-medicinaal gebruik is toegestaan, zoals Colorado, Oregon, Washington en Alaska. De volgende stemming over recreatieve cannabis in Californië zal een groot financieel en psychologisch succes voor de cannabis industrie presenteren. De markt in Californië is enorm en ze zijn dol op cannabis.

WELK PROBLEEM PROBEERT MICROSOFT OP TE LOSSEN?

Informatietechnologie bedrijven, zoals Kind, ontwikkelden ATM (Bancomat) kiosken met software systemen die betalingen van cliënten in dispensaria kunnen verwerken en digitaal geld pompen in een aantal lokale banken die bereid waren cannabis geld te accepteren. Deze kiosken nemen een groot probleem weg van bedrijven die gedwongen werden met grote hoeveelheden contant geld te werken, wat ze moesten verbergen of beschermen met gewapende beveiligers. En dan is er nog het probleem rondom regelgeving.

Niemand kan de toekomst van cannabis legalisatie exact voorspellen, zelfs als het duidelijk is dat deze altijd onder strikte regelgeving zal vallen, ongeveer zoals met alcohol en tabak. Hoe dan ook zal er dus iets zijn dat toezichthouders in staat stelt real time te controleren waar en hoeveel cannabis er wordt gekweekt, bewaard of verkocht. De politie zal mogen verifiëren of een bedrijf daadwerkelijk doet wat het software systeem laat zien.

Deze zaad tot verkoop tracking software lijkt misschien op een Big Brother ding. Dit is waarschijnlijk een onvermijdbaar compromis om de angst weg te nemen van minder ruimdenkende mensen en hun politici. Een tracking systeem is ook belangrijk om patiënten een constante kwaliteit van hun medicijnen te garanderen, zonder besmetting of risico's op een foute dosering. Zonder een goed gereguleerd overzicht in cannabis voorraad keten, zullen beleidsmakers in de VS, en binnenkort in Europa, niet de moed en vaardigheden hebben om de cannabis markt open te gooien. Natuurlijk moet persoonlijke kweek niet onder deze regelgeving vallen.

Voor deze overeenkomst met Microsoft, vroegen overheden en cannabis ondernemingen kleine, beginnende ondernemingen om hardware en software systemen te ontwikkelen om het productie- en verkoopproces te volgen. De samenwerking tussen Microsoft en Kind opent de deur voor andere, toekomstige, veelbelovende software-ondernemingen in de cannabusiness om te werken onder deze grote Azure cloud. Maar wat is Microsoft Azure en waarom wil Microsoft de cannabis industrie steunen?

EEN AZURE ROOKWOLK

Het Azure cloud platform is een belangrijk onderdeel van de toekomstige groei van Microsoft, dat samen en verder gaat met het Windows besturingssysteem. Dit is een succesvolle service, maar het was niet in staat de winstdaling van Microsoft goed te maken. Een kleine stimulans voor het gespecialiseerde Microsoft’s Azure Government cloud systeem zal komen door het helpen opzetten van een gereguleerde cannabis industrie. De specifieke service heet Microsoft Health and Human Services Pod for Managed Service Providers en dit is simpelweg een data en applicatie platform waar Kind en anderen hun volgende online services voor de cannabis industrie, de toezichthouders en patiënten kunnen ontwikkelen.

En er is nog meer. Het simpele feit dat Kind Financial's Agrisoft software oplossingen zullen worden geïnstalleerd op de Microsoft Azure Government cloud, reeds geadopteerd voor veel centrale en lokale overheden, zal Kind automatisch vooraan zetten voor toekomstige publieke contracten als het gaat om medicinale en recreatieve cannabis. Daarnaast heeft Microsoft een sterke lobby kracht en strikte relaties met staten, regio's en gemeenten en niet alleen in Noord-Amerika. Uiteraard bezitten ze ook veel kennis over verkoop, die ze kunnen doorgeven aan de mensen bij Kind en de volgende bedrijven die onder de Microsoft cloud komen te hangen.

Voor deze overeenkomst, durfden veel technologie bedrijven geen betrekkingen aan te gaan in de cannabusiness. Wat denk je dat Google nu zal zoen, met een Amerikaanse cannabis markt die tegen het eind van 2016 een geschatte waarde heeft van $6,5 biljoen en elk jaar 20% zal groeien, nu de eerste concurrent in de cloud market al op de industrie gedoken is?

MICROSOFT ZAL NIET IN ZIJN EENTJE DE BONG GRIJPEN

Google en andere IT-bedrijven kunnen dezelfde Microsoft Azure online services aanbieden en dit doen ze ook al. Nieuwe samenwerkingsverbanden binnen de cannabusiness zijn waarschijnlijk, zoals bijvoorbeeld met het softwarebedrijf BioTrackTHC, die hun winst vorig jaar met 75% zag stijgen, nadat ze Washington State, New Mexico en Illinois hielpen de legale cannabis handel te monitoren. Of misschien met MJ Freeway, die al accounting en tracking services aanbiedt voor cannabis ondernemingen. Wie weet?

Wat we wel weten, is dat Microsofts entree op de cannabis markt relaties mogelijk zal maken met autoriteiten in de staten, die nu de experimenten leiden inzake legalisatie en commercialisering. Hierdoor zal mogelijk ook de houding van banken en overheden veranderen over samenwerking met de industrie. Aan de andere kant weten we nu wie de volgende cannabis big brothers zal helpen hun werk te doen.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Business Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken