Blog
Morgan Freeman zegt: Legaliseer het!
1 min

Morgan Freeman zegt: Legaliseer het!

1 min
Nieuws Wetgeving
Met zijn kalmerende, zijdeachtige stem, vertelt Morgan Freeman de wereld dat hij voorstander is van wereldwijde marihuana legalisatie!

In 2008 kreeg de beroemde acteur en Oscar winnaar Morgan Freeman te maken met een rampzalig auto-ongeluk, waaraan bij een verbrijzelde schouder, arm en elleboog overhield. Hoewel zijn botten sindsdien zijn geheeld, kan Freeman niet volledig herstellen, omdat zijn zenuwen zo zijn beschadigd dat hij maar deels de controle heeft over zijn linkerhand. Hij moet ook een speciale handschoen dragen om te voorkomen dat zijn bloed samenklontert.

Nu je dit weet, zal het waarschijnlijk niet als verrassing komen te ontdekken dat deze aandoening voor Freeman pijnlijk is. Deze pijn houdt hij onder controle met marihuana.

"Marihuana heeft veel nuttige toepassingen," zei hij. "Ik heb pijn van fibromyalgie in deze arm en marihuana is het enige middel dat de pijn verlicht. Ze praten over kinderen die epileptische aanvallen hebben en ze hebben ontdekt dat marihuana dit helpt verlichten, zodat de kinderen een leven hebben. Daarom alleen al, vind ik dat ze het wereldwijd moeten legaliseren!"

Over de voordelen van marihuana en de groeiende steun achter de legalisatie, zei hij:

"Ze zeiden vroeger dat je verslaafd raakte als je dat spul rookte! Mijn eerste vrouw introduceerde me, vele jaren geleden. Hoe ik het gebruik? Maakt niet uit! Ik eet het, drink het, rook het, snuif het! Deze beweging zat er al tijden aan te komen en het verspreidt zich steeds verder. Het belangrijkste is het begrip dat alcohol geen medicinale toepassingen heeft. Misschien dat je rustiger wordt van een drankje, maar drink er twee of drie en je hangt eraan!"

Deze bewering weerspiegelt de mening van een groeiend aantal beroemdheden en prominente figuren die voorstander zijn van legalisatie. Dit varieert van mensen als de actrice Susan Sarandon, die nu een lid is van de adviesraad van de Marijuana Policy Project, tot de Dalai Lama, een religieus leider die vindt dat marihuana voor medisch gebruik legaal moet zijn.

De roep om gelegaliseerde wiet klinkt steeds harder en Morgan Freeman is wederom een invloedrijke persoon die zijn zegje doet voor het goede doel. Wij hopen dat zijn mening sceptische fans inspireert om op zoek te gaan naar de waarheid achter deze nuttige plant, zodat meer veranderingen kunnen worden doorgevoerd.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken