Nieuw Onderzoek: Cannabis is net zo verslavend als heroïne

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisWetenschap

Nieuw Onderzoek: Cannabis is net zo verslavend als heroïne


Een nieuw onderzoek, waarin cannabis werd gelinkt aan heroïne, heeft ervoor gezorgd dat we onze mening over cannabis fundamenteel hebben herzien. Onze conclusie: Zeg nee!

We willen graag denken dat wij hier bij Zamnesia een goed gebalanceerde en eerlijke mening bieden als het gaat om marihuana. We wisten dat een teveel van iets slecht kan zijn, maar hadden niet door hoe blind we waren. Het blijkt dat onze verslaving aan ons geliefde kruid wellicht onze mening heeft vertroebeld en dat we daarom de naakte waarheid niet eerder wilden zien. Dankzij een recent gepubliceerd onderzoek in onze favoriete krant, The Daily Mail, zijn we nu echter helemaal wakker en geven onze fouten toe. Dus lieve mensen, als het gaat om wiet, gewoon nee zeggen!

In het genoemde onderzoek, schetsen onderzoekers dat er behandelmogelijkheden zijn voor een heroïne verslaving, maar dat de kennis om een cannabis verslaving te behandelen nog ontbreekt, wat dit dus veel erger maakt. Het onderzoek zelf is een meta-onderzoek, waarin de resultaten van de laatste 20 jaar cannabis onderzoek zijn geanalyseerd, waarbij voorbij gegaan is aan de zogeheten "positieve bevindingen" en alle negatieve samen zijn gevoegd in een beknopt rapport.

Het onderzoek zelf is vrij griezelig leesvoer. Om ons beter te informeren, hebben we besloten om dieper te duiken in deze keiharde feiten over cannabis en deze wijsheid met jou te delen. Negeer alle nieuwbakken "positieve" wetenschappen die je hebt gezien en bereid je voor op de naakte waarheid!

1. Cannabis is in feite veel slechter dan heroïne: Alleen al in het Verenigd Koninkrijk overlijden er meer dan 30.000 mensen per jaar aan

Een dokter heeft recent aan The Daily Mail verteld dat regelmatig gebruik van cannabis het lichaam meer schade kan berokkenen dan het roken van tabak. Volgens The Daily Mail, doodt tabak in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks 120.000 van de 13 miljoen rokers en cannabis is verantwoordelijk voor het overlijden van tenminste 30.000 van de 3.2 miljoen cannabis gebruikers in het Verenigd Koninkrijk.

Ook komt er bewijs van de dodelijkheid van cannabis uit Duitsland, waar is ontdekt dat cannabis fatale hartproblemen kan opwekken. Twee mannen in Duitsland zijn recent bezweken aan hun verslaving. Het is onbekend of de mannen de drug hebben geïnjecteerd.

2. Het gaat niet alleen om de verslaving: Marihuana kan leiden tot geweld en waanzin, ook wel "Reefer Madness" genoemd

Nee, cannabis verslaving stopt niet slechts bij het onophoudelijke verlangen naar meer. Na verloop van tijd kan het je krankzinnig maken. Zoals geportretteerd in de documentaire "Reefer Madness" kan slechts het allerkleinste beetje wiet je verslaafd maken, waar het al snel wordt gevolgd door gewelddadige en onophoudelijke uitbarstingen, die alleen maar kunnen leiden tot moord en verkrachtingen, voordat je verder afglijdt naar de diepten van krankzinnigheid.

De briljante geesten van "Marijuana Makes You Violent", een organisatie die zich wijdt aan het verschaffen van informatie over de horror van het gebruik van marihuana, hebben aanzienlijke bronnen gespendeerd om de effecten van marihuana op de hersenen te onderzoeken. Ze hebben ook een nuttige infografiek gemaakt wat deze effecten op de hersenen precies zijn:

Ze hebben ontdekt dat THC de schuldige is. Volgens hun onderzoek, heeft THC een verlammend effect op de frontale hersenkwab, waardoor de gebruiker zich niet bewust is van zijn acties, voordat het verder door de hersenen verspreidt en gewelddadige receptoren activeert.

3. Cannabis "schaadt de intellectuele ontwikkeling"

Maar dat is slechts een mooie manier om te zeggen dat je het IQ van een pinda overhoudt. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van marihuana de kern van de hersenstructuur aanpast en langdurig gebruik kan leiden tot een afname in het IQ. De waarheid is echter dat cannabis de hersenen laat krimpen: Onderzoekers hebben ontdekt dat de hippocampus gemiddeld 12% kleiner was bij cannabisgebruikers, vergeleken met personen die geen wiet rookten. De amygdala, betrokken bij emotie en geheugen, was gemiddeld 7% kleiner!

Naast het feit dat je er verslaafd, stom en gewelddadig van wordt, zorgt cannabis ook voor een geestelijke achterstand. In een onderzoek is ontdekt dat: "het roken van marihuana hersenbeschadiging kan veroorzaken, tot het punt van retardatie." Ze ontdekten ook dat THC leidt tot: "verstoringen in de synchrone hersencellen, die ervoor zorgen dat herinneringen worden gevormd." En als gevolg: "lijkt de drug het leren in zijn geheel te voorkomen." Nu weten we gelijk waarom iedereen hier op kantoor met school gestopt is op hun 15de!

In een poging niet achter te blijven heeft de Amerikaanse Health Department, samen met de American Scientist Association, ook een officiële infografiek vrijgegeven, waarin de risico's van cannabis in perspectief worden gezet: 

4. Wiet maakt tiet

En jawel, we hebben het hier over borsten bij mannen. Helaas gaat deze vlieger voor de dames niet op. Maar ben je een man die graag wat meer vormen wil, dan kan marihuana voor jou de oplossing zijn. Dr. Anthony Youn, een plastisch chirurg uit Detroit, is niet de enige die een direct verband ziet tussen THC en wat professioneel "gynaecomastie" wordt genoemd: De relatie met cannabis werd al in de jaren '70 onderzocht, toen de New England Journal of Medicine al een artikel publiceerde over het onderwerp. Er kon echter geen oorzakelijk verband worden gevonden. We denken dat de boodschap wel helder is: Als je een man bent en geen borsten wil, moet je uit de buurt van die joint blijven!

5. Zelfs het onderzoeken van cannabis is gekoppeld aan degeneratie van de hersenen en corruptie

Het blijkt dat zelfs het onderzoeken van cannabis negatieve effecten kan hebben op de manier waarop het brein werkt. Zoals werd ontdekt door Vice Magazine, zijn veel academici, na een onderzoek naar cannabis, niet ongedeerd uit de strijd gekomen. Gemeld werd dat velen lijden aan neurologische schade, die resulteert in corruptie en professionele degeneratie.


Dat was een hele lijst. Maar met deze nieuwe kennis, kunnen we niet anders dan onze vrienden bij MMYV wederom quoten:

1. Blow niet
Het roken van marihuana zal onmiddellijk de dood tot gevolg hebben.

2. Injecteer niet
Het injecteren van marihuana zal onmiddellijk de dood tot gevolg hebben.

3. Eet het niet
Het eten van marihuana zal onmiddellijk de dood tot gevolg hebben.