Nieuw Onderzoek: Dabbing is veilig

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis
Laatst bewerkt :

Nieuw Onderzoek: Dabbing is veilig


Dabbing heeft veel controversie aangewakkerd: Er zijn personen die er dol op zijn, maar er zijn ook personen die het maar een riskante zaak vinden. Een nieuw onderzoek schept wat duidelijkheid: Dabbing is veilig.

Het onderzoek met de titel: "A new method of cannabis ingestion: The dangers of dabs?" komt tot de conclusie dat dabbing "niet meer problemen of ongelukken veroorzaakt dan het gebruik van bloeiende cannabis." Er wordt echter wel opgemerkt dat dabs "leiden tot een hogere tolerantie en ontwenningsverschijnselen (zoals deelnemers dit hebben aangegeven) en dit suggereert dat het waarschijnlijker is dat dabbing leidt tot symptomen van verslaving of afhankelijkheid."

Dabbing is een vrij recente trend en velen hebben hun zorgen geuit over de veiligheid van de methode. Een "dab" van, met butaan geconcentreerde, cannabis olie wordt op een hete ondergrond geplaatst, waarna het direct smelt en er een rijke, sterke rook vrijkomt. BHO extracten zijn zeer krachtig; zelfs voor doorgewinterde rokers is het net alsof ze voor het eerst high zijn, elke keer opnieuw.

Het lijkt erop dat het daadwerkelijke gevaar van dabbing zich bevindt in de omgeving van het verbod. Het produceren van BHO kan gevaarlijk zijn, als het niet correct wordt gedaan. Zoals met alle medicijnen, moet de productie worden overgelaten aan specialisten die bekend zijn met het proces. Dit kan niet gebeuren op een ongereguleerde markt en dit is direct de reden waarom brand in huis, als gevolg van BHO, vaker voorkomt dan de bedoeling is.

Tegelijkertijd loert een ander actueel gevaar in onjuist gereinigde BHO. Veel standaard aanmaakvloeistoffen, die in het proces worden gebruikt, bevatten diverse andere stoffen, die niet eenvoudig verwijderd kunnen worden en die, wanneer hier niet goed mee wordt omgegaan, dus achterblijven in het eindproduct. BHO heeft een correcte reiniging nodig, die het best kan worden gedaan in een vacuüm oven (die enorm prijzig zijn). Onjuist gereinigde BHO is gevaarlijk en moet nooit worden geconsumeerd.

Een andere zorg die dabbing opwekt, is het imago van cannabis. Bloemen worden vaak als onschuldig gezien, maar dat kan niet worden gezegd van een kleverig, teerachtig concentraat. Natuurlijk zegt de vorm waarin iets komt niet iets over de kracht of toxiciteit, maar tegenstanders van cannabis houden zich nu eenmaal niet altijd aan de feiten.