Blog
Nieuw Onderzoek: Geen Verband Tussen Het Gebruik Van Cannabis En Depressie
1 min

Nieuw Onderzoek: Geen Verband Tussen Het Gebruik Van Cannabis En Depressie

1 min
News Research

Cannabis maakt depressief? Niet volgens de wetenschap!

Nieuw onderzoek, gepubliceerd in het "Journal of Affective Disorders", suggereert dat er geen verband is tussen het gebruik van cannabis en het krijgen van een zware depressie.

In hun onderzoeksverslag, schetst dit wereldwijde team wetenschappers hoe ze een driejarig onderzoek hebben uitgevoerd, waarbij ze het verband onderzoeken tussen cannabis gebruik en het beginnen van een zware depressie stoornis, maar ook een bipolaire stoornis. Wat ze ontdekten was behoorlijk interessant.

Allereerst vonden ze, met het lengteonderzoek, dat het begin van een depressieve stoornis niet hoger was bij cannabis gebruikers dan bij niet-gebruikers. Wat we echter enorm interessant vonden aan hun resultaten was, dat hoewel het gebruik van cannabis niet lijkt te leiden tot een depressieve stoornis, een depressieve stoornis wel leidt tot verhoogd gebruik van cannabis, omdat veel patiënten aan zelfmedicatie doen.

Dit betekent dat de eerder aangenomen theorie, dat cannabis een depressie kan veroorzaken, daadwerkelijk omgekeerd is: Personen die lijden aan depressie schakelen de hulp van cannabis in. Het is een prachtig voorbeeld van hoe het aannemen van een correlatie betekent dat de oorzaak andersom wordt geschetst.

Natuurlijk is dit slechts een enkel onderzoek, maar het schijnt licht op een mogelijke fout in de anti-cannabis veronderstellingen en opent zeker de deuren naar verder onderzoek aangaande het onderwerp.


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken