Blog
Nieuw onderzoek: Magische paddestoelen voor een goed humeur
1 min

Nieuw onderzoek: Magische paddestoelen voor een goed humeur

1 min
Research Shroomshop
Het is niet de eerste keer dat onderzoek suggereert dat magische paddestoelen een zeer effectieve behandeling kunnen zijn tegen depressie.

De stof in kwestie is psilocybine, het psychedelische bestanddeel, die wordt gevonden in zowel magische paddestoelen als truffels. Van deze alkaloïde wordt gedacht dat ze mogelijk enorm toepasbaar is bij de behandeling van depressie. Dit nieuwe onderzoek werd recent gepubliceerd in het tijdschrift Biology Psychiatry en het werd uitgevoerd door onderzoekers van de Psychiatric University Hospital in Zurich.

Het onderzoek

Voor het onderzoek werd uitgevoerd, was de theorie van de onderzoeker dat de psilocybine, gevonden in magische paddestoelen, de manier waarop onze hersenen negatieve gedachten produceren, verzwakt. Mocht je dus aan depressie lijden, waar het verwerken van negatieve gedachten vaak kan worden overdreven, zou psilocybine in theorie de negativiteit moeten verminderen en de stemming verbeteren.

Om dit te testen, werden 25 gezonde deelnemers aangetrokken om te ontdekken hoe hun hersenen zouden reageren. De helft van de groep ontving een kleine dosis psilocybine, terwijl de andere helft een placebo ontving. De hersenactiviteit van elke patiënt werd vervolgens geanalyseerd met een MRI, terwijl de deelnemers afbeeldingen te zien kregen van zowel verontrustende als normale scènes.

Bemoedigende resultaten

Wat de onderzoekers ontdekten was zeer verhelderend. De amygdala, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het verwerken van negatieve emoties, was aanzienlijk minder actief bij de personen die psilocybine ontvingen. In andere woorden: Psilocybine lijkt de ontwikkeling van negatieve emoties te remmen. Dit maakte de personen, die de psychedelische stof gebruikten, minder kwetsbaar voor negatieve situaties en er werd zelfs gemeld dat het hun humeur verbeterde.

Dit is groot nieuws, dat grote gevolgen heeft voor personen die lijden aan depressies en andere soortgelijke stemmingsstoornissen. Het is echter belangrijk te onthouden, dat dit onderzoek niet is uitgevoerd op patiënten die daadwerkelijk aan depressies lijden. Het was een initiële studie om te beoordelen wat de effecten zijn op een "gezond" persoon, om een uitgangswaarde te bepalen. Volgens Rainer Krahenmann, de auteur van het onderzoek, is de volgende stap het onderzoeken van de effecten van psylocibine op mensen die gediagnosticeerd zijn met depressie.

De spirituele dimensie

Een aspect, waar in onderzoeken vaak geen rekening mee wordt gehouden, is het spirituele deel van de psychedelische ervaring. Hoewel depressie zeer lichamelijke manifestaties in de hersenen laat zien, kunnen deze het resultaat zijn van een gevoel van zinloosheid of een disconnectie met het leven. Naast het verminderen van de ontwikkeling van negatieve emoties, is bekend dat psilocybine een diep gevoel van verbondenheid opwekt. Het Marsh Chapel experiment in 1962 onderzocht precies dit aspect en ontdekt werd dat veel leden van de psilocybine groep zogeheten "diepe religieuze ervaringen" meemaakten. Een deelnemer omschreef de trip als "de meest krachtige, kosmische thuiskomst die ik ooit ervaren heb." Het zijn deze ervaringen die de kijk op het leven van een individu fundamenteel verandert, waarin ook de mogelijkheid ligt om een depressieve periode te overwinnen.


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken