Blog
Larry Bird Kush (Zamnesia Seeds)
3 min

Nieuwe Zamnesia Soort: Larry Bird Kush

3 min

Larry Bird Kush is de nieuwste creatie van Zamnesia waarmee we waanzinnige genetica van de West-Kust naar Europa brengen. Ben je op zoek naar buitengewone opbrengsten, perfect gebalanceerde effecten en een zoete ijssmaak? Dan moet je beslist deze cannabis-soort eens bekijken!

Na de lancering van Bruce Banner #3 heeft Zamnesia wederom een nieuweling in het assortiment. En het is alweer een soort die afkomstig is van de Amerikaanse West-Kust: Larry Bird Kush. Zamnesia blijft zich dan ook inzetten om Europese kwekers de fantastische genen van Amerikaanse smaakmakers te bieden, die anders moeilijk te verkrijgen zouden zijn.

Gerelateerd artikel

Nieuwe Zamnesia Soort: Bruce Banner 3

Laten we eens uitpluizen wat deze soort maakt wie ze is. Hoe kreeg ze haar naam? En ruikt en smaakt ze lekker? Welke effecten kun je verwachten? En hoe presteert ze in een kweek? Hier komen de antwoorden.

LARRY BIRD KUSH: VANWAAR DIE NAAM?

Larry Bird Kush: Vanwaar Die Naam?

Heel af en toe wordt er een soort naar een beroemdheid vernoemd. De meest prominente daarvan is misschien wel Jack Herer. Deze soort werd vernoemd naar de beroemde cannabisactivist en schrijver. Maar ook sporters hebben soms die eer. En dat geldt eveneens voor Larry Bird Kush. Larry Bird is een beroemde basketbalspeler van de Boston Celtics. Hij is berucht vanwege zijn bijna onmogelijke passes en hij scoort vaak belangrijke punten in de laatst minuten van de wedstrijd. Zo redde hij zijn team heel vaak en daarom maakt hij een groot deel uit van hun succes. Ze noemen hem ook wel Mr. Dependable en dat wil wat zeggen over de betrouwbaarheid van deze soort.

Gerelateerd artikel

Jack Herer: Marihuana-Activist

Met de naar hem vernoemde Larry Bird cannabis-soort sluit hij zich aan bij illustere sporters die hem voorgingen. Denk aan Tiger Woods, Mike Tyson en Michael Phelps. Je weet dat je ergens goed in bent als er een soort naar je vernoemd wordt. Om echter verwarring te voorkomen: Larry Bird Kush wordt in de Verenigde Staten ook wel Gelato genoemd. Beide namen worden daar voor hetzelfde gebruikt. In feite gaat het echter om dezelfde soort met dezelfde genetica. Larry Bird Kush is gewoonweg een specifiek Gelato fenotype, namelijk Gelato #33.

LARRY BIRD KUSH - MAAK KENNIS MET DEZE NIEUWE CANNABIS LEGENDE

Larry Bird Kush - Maak Kennis Met Deze Nieuwe Cannabis Legende

Larry Bird Kush is het verbazingwekkende resultaat van een combinatie van Sunset Sherbet en Thin Mint Girl Scout Cookies. Beide zijn extreem smaakvolle, bekende en geliefde strains in de VS. Dat leverde een bijna perfecte hybride op (55% indica/45% sativa).

Larry Bird Kush heeft een complex aroma van zoete druiven. Het scherpe parfum verwent gegarandeerd je zintuigen. Wat betreft de smaak word je getrakteerd op tonen van munt, aarde en citrus. Hiervan loopt iedere keer weer het water je in de mond. Er waart ook een vleugje dennenhout in rond. Al met al kun je rekenen op een fruitige kick die doet denken aan een lekker dessert en ijs. Perfect voor zoete cannabisrecepten!

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabisrecepten

 

Maar deze soort schittert vooral met haar fabuleuze effecten. Vanwege de gebalanceerde genetica is deze wiet zeer veelzijdig. Je wordt er geestelijk opgewekt en goedgehumeurd van. Deze fantastische cerebrale high wordt gecombineerd met een tintelende sensatie en een aangenaam warm gevoel door het hele lichaam. Het is een staat van euforie, kalmte en welbehagen, allemaal tegelijkertijd. Je krijgt zin om te glimlachen en meteen in lachen uit te barsten. Dat klinkt geweldig, toch? Het handelsmerk van Larry Bird Kush is de fenomenale combi van indica-smaken en odeurs en bijzonder krachtige sativa-effecten. De THC-gehaltes kunnen daarbij maar liefst de 26% aantikken. En daarmee is ze een van de krachtigste variëteiten op de markt.

KWEEKEIGENSCHAPPEN VAN LARRY BIRD KUSH

Kweekeigenschappen Van Larry Bird Kush

Wanneer je deze dame kweekt, zie je in haar uiterlijk direct de indica afkomst terug. Larry Bird Kush heeft suikerblaadjes die donkerpaars zijn en is bedekt met een dikke laag glanzende trichomen die de schoonheid van de plant nog eens extra benadrukken. De toppen zijn mollig, plakkerig en maximaal overladen met hars. Haar donkerpaarse kleuren komen extra mooi uit door de vurige oranje stampers en
het jasje van glinsterende kristallen.

De mooie toppen kunnen na een bloeiperiode van 8-10 weken geoogst worden. Larry Bird Kush kan zich daarbij beroemen op een overvloedige productie. Zo kun je 550–750/m² oogsten in een binnenruimte. Dat betekent een lekker volle voorraadpot met fantastische toppen! Buiten kan tijdens de oogst in oktober tot 750g/plant binnengehaald worden. Als je Larry Bird Kush binnen kweekt, wordt ze ongeveer 80-100cm hoog. In het zonnetje buiten doet ze er nog een schepje bovenop en kan ze 120-200cm hoog worden.

VOOR WIE IS DEZE LARRY BIRD KUSH?

Voor Wie Is Deze Larry Bird Kush?

Je zou kunnen zeggen dat Larry Bird Kush geschikt is voor iedereen die van een krachtig rokertje houdt zonder gevloerd te worden. Dit is echt wiet die je gedurende de hele dag kunt roken. Of het nu bij het ontbijt is, na gedane arbeid, of als je weer je bed induikt. Larry Bird Kush heeft het allemaal in huis. De effecten zijn lekker evenwichtig, maar wel sterk genoeg om super high te worden. Of je nu gefocust en geïnspireerd wilt blijven of kalm en relaxed, ze heeft voor elke denkbare gelegenheid wat te bieden.

Zoals we hierboven al vermeldden, is deze unieke combinatie aantrekkelijk voor mensen die gek zijn op de smaak en geur van indica's, maar liever een inspirerende, vrolijke high ondergaan die hen niet aan de bank vastplakt. Dat is precies wat Larry Bird Kush te bieden heeft! Consumenten die deze speciale eigenschap in een soort zochten, hebben nu eentje die ze vol trots kunnen kweken. Recreatieve, maar ook medicinale gebruikers ondervinden voordeel van de uitzonderlijke eigenschappen van deze plant.

Gerelateerd artikel

De Beste en Vervelendste Soorten Cannabis Highs

Larry Bird Kush is de nieuwste toevoeging op de lijst van waanzinnige Amerikaanse genetica die wij van Zamnesia Seeds jou bieden. Ze is in alle opzichten een winnaar, net als haar naamgenoot. Een winnaar die je rijkelijk beloont met toppen die barstensvol met hars zitten en die ook nog eens verrukkelijk smaken en ruiken.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken