Blog
Onderzoek: Cannabis olie bestrijdt symptomen van Alzheimer
1 min

Onderzoek: Cannabis olie bestrijdt symptomen van Alzheimer

1 min
Nieuws Onderzoek
De ziekte van Alzheimer verwoest levens, zowel van de patiënt zelf als het netwerk eromheen. Het is dus logisch dat de wetenschap graag een oplossing wil vinden en er wordt nu naar cannabis gekeken.

Tot voor kort hebben preklinische onderzoeken getheoretiseerd dat cannabis een effectieve manier zou kunnen zijn om de symptomen van de ziekte van Alzheimer te behandelen. Er is echter niet veel onderzoek om deze theorie te bewijzen, tot nu dan. Volgens de onderzoekers, leek een vloeibaar cannabis extract veel van de gevreesde symptomen van Alzheimer aanzienlijk te verminderen.

Dit observationele proefonderzoek werd gepubliceerd in The Journal of Alzheimer’s Disease en volgde tien patiënten met Alzheimer gedurende een langere periode. Elke deelnemer kreeg de THC-rijke vloeistof samen met hun standaard medicatie. Er werd ontdekt dat, bij toediening van de cannabis vloeistoffen, de ernst-score voor agressie, prikkelbaarheid, wanen en apathie afnam. Hiermee wordt sterk gesuggereerd dat cannabis de patiënten zou kunnen helpen omgaan met de, aan de aandoening gerelateerde, dementie.

De onderzoekers concludeerden: "Het toevoegen van medicinale cannabis olie aan de medicatie van patiënten met Alzheimer is een veilige en veelbelovende behandeloptie."

Wat betekent dit nou allemaal? Nou, het biedt een mogelijke en hoognodige manier om Alzheimer te bestrijden. Het is een ziekte waar mensen al decennia tegen strijden, zonder succes. Niet alleen kan cannabis mogelijk een manier bieden om de levenskwaliteit van de mensen aanzienlijk te verbeteren; het geeft ook inzicht in de onderliggende factoren die Alzheimer mogelijk veroorzaken.

Natuurlijk is een groep van tien patiënten niet echt representatief. Er zijn veel meer onderzoeken en testen nodig, maar het ziet er goed uit. Deze bevindingen worden ook nog eens ondersteund door een ander onderzoek, waarin werd ontdekt dat dronabinol, een synthetische THC pil, onrust verminderde en gewichtstoename verbeterde bij patiënten met Alzheimer. Dit suggereert wederom dat cannabis veel te bieden heeft, we moeten alleen bereid zijn iets dieper te graven.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken