Blog
Onderzoek: Legale Wiet Verhoogt Het Gebruik Onder Tieners Niet
1 min

Onderzoek: Legale Wiet Verhoogt Het Gebruik Onder Tieners Niet

1 min

Het gebruik van cannabis door minderjarigen is een groot probleem binnen het debat over legalisatie en een gezondheidszorg voor overheden over de hele wereld. Gelukkig lijkt het erop dat legale cannabis de boel niet verergert.

Een van de grootste zorgen van cannabis prohibitionisten en een belangrijk argument tegen legalisatie, is dat legale cannabis, zelfs wanneer het slechts voor medicinale doeleinden is, het gebruik onder tieners verhoogt. Maar onderzoek na onderzoek heeft aangetoond dat dit niet het geval is. Sommige onderzoeken bewijzen zelfs dat het gebruik onder tieners daalt op plaatsen waar wiet legaal is.

Een team van de Columbia University in New York heeft besloten zich te bemoeien met het debat en heeft federale gegevens beoordeeld van het zelf-gerapporteerde marihuanagebruik van 2002 tot 2011 door Amerikaanse tieners van 12-17 jaar, wonend in staten waar medische marihuana legaal is.

Ze ontdekten dat een verandering in de wet, waardoor het voorschrijven van medicinale marihuana werd toegestaan, geen toename betekende voor het gebruik door minderjarigen. Ze hebben er wel op gewezen dat in staten met legale, medische marihuana het gebruik onder tieners wel hoger lag in vergelijking met de staten zonder medisch marihuana programma, maar dit hogere gebruik was al aanwezig vóór de legalisatie van wiet en werd dus niet beïnvloed door legalisatie.

"Hoewel staten met MML (medische marihuana wetten) te maken hebben met hogere percentages marihuana gebruik door adolescenten, is er tot op heden geen grote Amerikaanse data set, met inbegrip van de NSDUH (Nationale Enquête over Drugsgebruik in Amerikaanse huishoudens), die ondersteunt dat MML een oorzaak is van dit hogere gebruik," concludeerde het verslag. "Wanneer de veranderingen binnen de staat worden overwogen en de pre-MML prevalentie goed onder controle is, is er geen bewijs van een differentiële toename in het marihuana gebruik onder jongeren die kan worden toegeschreven aan de medische marihuana wetten binnen de staat."

Het toont maar weer eens aan dat het bewijs ten gunste van legalisering, zeker op medische gronden, met de dag groeit. Diegenen die een mogelijk voordeel voor de maatschappij ontkennen, moeten hun hoofd uit het zand halen en met hun tijd mee gaan. We zitten niet meer in de jaren '70. Cannabis zwart maken en hopen dat niemand het merkt, gaat tegenwoordig niet meer op.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken