Blog
Onderzoek: Marihuana is effectief tegen een depressie
1 min

Onderzoek: Marihuana Is Effectief Tegen Een Depressie

1 min
News Research
Volgens nieuw onderzoek, uitgevoerd door Buffalo's Research Institute on Addictions, kan cannabis een veelbelovende behandeling bieden bij depressie.

De relatie tussen cannabis en depressie is altijd al ingewikkeld geweest, waarbij de mainstream media de indruk wekt dat cannabis depressies veroorzaakt. Nieuw onderzoek weerlegt dat niet alleen, maar legt ook de mechanismen uit die ervoor zorgen dat cannabis personen met een depressie mogelijk kan helpen.

Het Endocannabinoïdensysteem En Depressie

Deze nieuwe bevindingen draaien allemaal rond het endocannabnoïdensysteem. Dit systeem bevindt zich in ons lichaam en is nauw verbonden met ons zenuwstelsel. Het is dit systeem waar de actieve bestanddelen van cannabis, bekend als cannabinoïden, zich aan binden en activeren. Het lichaam produceert zelf ook haar eigen natuurlijke variatie van cannabinoïden, die met het systeem samenwerken en lichaam en geest reguleren.

Dus hoe hangt dit allemaal samen met cannabis en depressie? Nou, bij onderzoek op muizen werd ontdekt dat de natuurlijke productie van cannabinoïden werd afgeremd, wanneer zij werden blootgesteld aan chronische stress. Dit resulteerde in een afgenomen cognitieve functie, minder angst en andere symptomen die vaak met een depressie worden geassocieerd. Wanneer de muizen marihuana cannabinoïden kregen toegediend, werd het endocannanbinoïdensysteem weer in balans gebracht, waarbij een aantal van de symptomen van een depressie konden worden verlicht.

Volgens hoofdonderzoeker Dr. Samir Haj-Dahmane: "Het gebruik van afgeleiden van cannabis (marihuana) om normale functie van het endocannabinoïdensysteem te herstellen kan mogelijk helpen bij het stabiliseren van de stemming en depressiesymptomen verlichten."

De Media Op Haar Plek Gezet

Dit onderzoek is een fantastisch voorbeeld van sensatiezoekende koppen in de krant en hoe je deze met een korrel zout moet nemen. Natuurlijk is een depressie een enorm complexe aandoening en het begrijpen van de honderden wisselwerkingen, die cannabis in het lichaam veroorzaakt, is net zo complex, maar correlatie betekent niet dat er een verband is. Er is nog geen enkel onderzoek waarin definitief een oorzakelijk verband kon worden vastgesteld tussen cannabis en depressie. En het lijkt er zelfs op dat onderzoeken, zoals hierboven, de suggestie wekken dat het omgekeerde het geval is: Patiënten met een depressie zoeken cannabis om hun symptomen te verlichten.


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken