Blog
Onderzoek: Marihuanagebruik Verkleint De Kans Op Het Ontwikkelen Van Blaaskanker
1 min

Onderzoek: Marihuanagebruik Verkleint De Kans Op Het Ontwikkelen Van Blaaskanker

1 min
News Research

Volgens een nieuw bericht kan zo nu en dan genieten van een beetje wiet je blaas beschermen tegen kanker.

In 2002 stelde een ondernemend team van wetenschappers van het National Cancer Institute een pool van 84.170 deelnemers samen en vroeg hun naar hun cannabis- en tabaksgebruik, om zo een uitgangspunt voor hun onderzoek te krijgen. De resultaten waren als volgt:

• 41% (34.000) zei cannabis te gebruiken

• 57% (47.092) zei tabak te gebruiken

• 27% (22.500) zei beide te gebruiken

• 29% (23.467) zei geen van beide te gebruiken

In 2015 organiseerde het wetenschappelijk team een ontmoetingssessie met elk van de deelnemers. Van de 84.170 deelnemers hadden er 279 blaaskanker ontwikkeld. 89 van hen (0,3%) waren cannabisgebruikers, 190 (0,4%) waren dat niet. Nadat rekening was gehouden met de factoren leeftijd, etniciteit, geslacht en veel andere mogelijke variabelen, concludeerde het team dat cannabis het risico op het ontwikkelen van blaaskanker met 45% leek te verkleinen! Tabak leek juiste het risico te verhogen met 52%, het gebruik van zowel tabak als cannabis verhoogde het risico met 28%.

Dit nieuws werd naar buiten gebracht op het moment dat het National Cancer Institute, een vleugel van het gezondheidsdepartement van de overheid, op haar website erkende dat cannabis het vermogen heeft om kanker te bestrijden en te doden. Desondanks blijft wiet in de VS op federaal niveau een illegale drug - het staat in dezelfde categorie als de gevaarlijkste drugs die er zijn.

We moeten ook opmerken dat hoewel dit een longitudinale studie is, die gebruik heeft gemaakt van een enorme samplegroep, de resultaten voornamelijk gebaseerd zijn op statistieken en niet op een geobserveerde laboratoriumstudie. Er is een significante correlatie gevonden, die sterk suggereert dat cannabis het risico op het ontwikkelen van blaaskanker verkleint. Dit is evenwel niet noodzakelijk een causale correlatie. Desondanks is dit nog steeds groot nieuws voor het cannabisonderzoek in het algemeen, en het is een opmerkelijke indicator voor wat komen gaat. Dit soort statistieken kan niet genegeerd worden; we zijn er zeker van dat meer, gedetailleerd onderzoek het gevolg zal zijn.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken