Blog
Onderzoek: Psychedelica kunnen huiselijk geweld verminderen
2 min

Onderzoek: Psychedelica kunnen huiselijk geweld verminderen

2 min
Nieuws Onderzoek
Huiselijk geweld, ongeacht tussen wie, is een serieuze zaak. Daarom werkt de wetenschap hard aan manieren dit te tackelen. De meest recente, positieve bevindingen liggen in het gebruik van hallucinogene stoffen.

Hallucinogenen kunnen de spinnenwebben uit de geest verjagen, ons helpen verbinden met de wereld om ons heen en ons inzichten laten zien die we ons anders niet hadden gerealiseerd. Als je regelmatig hallucinogenen gebruikt, zoals LSD, paddo's of magic truffels, zal je deze kracht als geen ander herkennen. Deze kracht wordt ook steeds meer door de wetenschap aangetoond en gewaardeerd. In het meest recente onderzoek over de aard van psychedelica is ontdekt dat de ontdekte inzichten de waarschijnlijkheid op huiselijk geweld tussen stellen vermindert.

In het onderzoek in kwestie, uitgevoerd door de University of British Columbia in samenwerking met de University of Alabama, werden 302 mannen in de leeftijd van 18-40 gevolgd, die te maken hadden met strafrechtelijke procedures. Het bleek dat, over een periode van zeven jaar, slechts 27% van degenen die gemeld hadden hallucinogenen te gebruiken, werden gearresteerd voor huiselijk geweld, tegenover 42% van de mannen die beweerden dat ze nooit hallucinogenen gebruikten.

Het verschil is aanzienlijk en suggereert dat er meer onderzoek nodig is. Als dit verder wordt uitgewerkt, kan het zomaar leiden tot een revolutie in de manier waarop de maatschappij omgaat met huiselijk geweld en hoe het behandeld en voorkomen wordt.

Natuurlijk is de echte vraag: Waarom? Nou, zoals vermeld, hebben diegenen die bekend zijn met hallucinogenen de meer barmhartige en meevoelende aard die het kan opwekken reeds ervaren; de verbinding die het creëert met onze omgeving zal vaak gevoelens van haat en woede verdrijven. De auteurs van het onderzoek kwamen met de volgende redenering:

"Hoewel we proberen te begrijpen hoe en waarom deze stoffen nuttig kunnen zijn, is een mogelijke uitleg dat ze de levens van mensen kunnen transformeren door uitgesproken betekenisvolle, spirituele ervaringen op te wekken die benadrukken wat het belangrijkste is. Vaak worden mensen getroffen door het besef dat mededogen en vriendelijkheid naar anderen toe hoog op de lijst staat met waar het om gaat in het leven."

PSYCHEDELISCH ONDERZOEK PROMOTEN

Psychedelica worden al duizenden jaren gebruikt en zelfs de meest recente varianten, zoals LSD, zijn al decennia lang populair. Desondanks ontdekken we nu pas de mogelijke therapeutische waarde van deze illegale stoffen. Of we moeten eigenlijk zeggen: herontdekken.

Veel van deze nuttige effecten werden in de jaren '50 reeds onderzocht, maar vanwege de Oorlog tegen Drugs, werd al het onderzoek vanwege politiek angstzaaien genegeerd, waardoor de inzichten verloren zijn gegaan. Slechts nu, met een meer geïnformeerde samenleving, is de wetenschap in staat om hallucinogene stoffen opnieuw te onderzoeken. In de laatste paar jaar hebben wetenschappers enorm veel positieve resultaten behaald met zeer uitgesproken gevolgen. Hieronder valt de behandeling van aandoeningen zoals PTSS, clusterhoofdpijn en zelfs het ondersteunen bij het herstellen van hersenbeschadiging.

We staan pas aan het topje van de ijsberg. Zolang de overheden op de wereld niet terugvallen, ziet de toekomst van op psychedelica gebaseerde therapie er zonnig uit.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken