Ontmoet Maca: Een natuurlijke Energizer & Seksuele Tonic

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogKruiden & Zaden

Ontmoet Maca: Een natuurlijke Energizer & Seksuele Tonic


Ben je van mening dat je teveel op koffie moet vertrouwen om je op te peppen? Nou, dan hebben wij de oplossing voor jou: Maca. Deze wonder wortel zal je niet alleen oppeppen, maar biedt ook diverse andere, zeer gunstige gezondheidsvoordelen.

Ben je van mening dat je teveel op koffie moet vertrouwen om je op te peppen? Nou, dan hebben wij de oplossing voor jou: Maca. Deze wonder wortel zal je niet alleen oppeppen, maar biedt ook diverse andere, zeer gunstige gezondheidsvoordelen.

Interesse om Maca eens te proberen? Maca is een wortel die een geweldige vervanger kan worden voor je ochtendkoffie. Je zult misschien denken: "Waarom moeite doen en de ene afhankelijkheid vervangen door een andere?" Het geweldige aan Maca is, dat je er niet afhankelijk van wordt, zoals dat wel het geval is met cafeïne. Cafeïne is verslavend en sommigen zouden zeggen dat het een ongezonde manier is om energie te krijgen. Maca kan dezelfde energieboost leveren, op een gezonde, niet verslavende, cafeïnevrije manier.

Niet alleen krijgt Maca je in de ochtend op gang; langdurig gebruik krijgt je ook op gang in de slaapkamer. Een van de andere gezondheidsvoordelen van Maca is een toename van je natuurlijke potentie en libido. Het is een meer natuurlijke vorm van je energiek voelen, die je natuurlijke "pep" en uithoudingsvermogen zal verbeteren.

Waar komt Maca vandaan?

Cordiliera Negra, PeruMaca komt van nature voor in de berggebieden van de Andes. De lokale Peruaanse bevolking ziet Maca als een zeer belangrijke plant, zowel cultureel als economisch, en gebruikt haar als een veelzijdig supervoedsel. Historisch werd het gebruikt binnen het Incarijk. Het werd speciaal bewaard voor de hogere klassen van de maatschappij en krijgers die zichzelf hadden bewezen in de strijd. Nu is het vrij algemeen verkrijgbaar in de lager gelegen regionen van Peru, waar men er drankjes, jams en puddings van maakt.

In de westerse samenleving wint Maca aan populariteit als een gezond voedingssupplement, supervoedsel en als alternatief voor cafeïne. De verkoop in de VS stijgt explosief en verspreidt zich snel door de westerse wereld.

Wat zit er in Maca dat het zo goed maakt?

Maca is een zeer voedzame plant, vol met vitaminen, enzymen, mineralen, essentiële aminozuren, alkaloïden, sterolen en glucosinolaten. Hierdoor wordt Maca als een supervoedsel gezien en een geweldige stimulans voor je gezondheid.

Wat zijn de effecten van Maca?

De mix van voedingsstoffen die in zulke hoge en gebalanceerde hoeveelheden aanwezig zijn, leverden Maca de volgende reputatie op:

Natuurlijke energizer, die het uithoudingsvermogen en de conditie verhoogt
Een afrodisiacum en potentie stimulans
Een hormoon stabilisator
In staat om te helpen bij het verlichten en oplossen van menstruatieproblemen en PMS
Een natuurlijke testosteron stimulans
Verlicht de symptomen van depressie, stress en angst
Een geweldig allround gezondheidsvoedsel

Hoe gebruik je Maca?

MacaMaca wordt meestal geleverd als een poeder of gedroogde wortel. Over het algemeen gebruik je 3 keer per dag 450mg poeder, met wat voedsel of een vloeistof. Het heeft een aangename, nootachtige smaak en geur, waardoor het een uitstekende smaakmaker is bij het avondeten, of voor in een thee. Een van onze favoriete combinaties is een mix met chocolade of een milkshake.