Blog
Ontmoet Psilocybe Cubensis
3 min

Ontmoet Psilocybe Cubensis

3 min
Producten Shroomshop

Psilocybe cubensis is een oude vriend die voor velen de metgezel was voor een verre reis. Dus het is hoog tijd de paddestoel wat beter te leren kennen.

Psilocybe cubensis wordt beschouwd als een van de meest populaire en gewilde magische paddestoelen van het moment en er wordt over de hele wereld van genoten. Om uit te vinden waarom ze zo populair zijn, hebben we een handig overzicht samengesteld over deze kleine wondertjes. Ontmoet Psilocybe cubensis!

Psilocybe cubensis is een behoorlijk speciale magische paddestoelensoort. Hoewel de Psilocybe naam het meest bekend is, wordt de paddestoel ook wel Stropharia caerulescens, Stropharia cubensis, Stropharia cyanescens, of zelfs de “Mexican Mushroom" genoemd, ondanks het feit dat ze al eeuwen over de hele wereld wordt gekweekt.

Van alle geweldige eigenschappen, heeft het gemak en de weerstand (voor een paddestoel) waarmee de Psilocybe cubensis groeit, geleid tot haar voortdurende populariteit. Iedereen kan met minimale inspanning kweken.

DE GESCHIEDENIS VAN PSILOCYBE CUBENSIS

Het eerste bewijs van Psilocybe cubensis gaat tot wel 15.000 jaar terug! In een archeologische opgraving in de Non Nak Tha regio in Thailand werden de botten van zeboes gevonden naast de resten van mensen. Psilocybe cubensis is zeer bekend in die regio en floreert op zeboe mest. In 1992 suggereerde Terence McKenna dat de psychische en tijdelijke relatie tussen het vee en de menselijke botten definitief bewijs is dat de Psilocybe cubensis bekend was bij de mensen die de regio op dat moment bewoonden.

De stammen in Centraal-Amerika stonden ook bekend om hun gebruik van magische paddestoelen als een spiritueel en recreatief middel. Vele beeldjes en afbeeldingen laten het belang van de paddestoelen zien binnen de Azteken en Mixteken. Elke stam had ook een God, speciaal toegewijd aan paddestoelen en andere entheogenen. De Mixteekse God (Piltzintecuhtli) heeft op alle afbeeldingen zelfs een aantal paddestoelen in zijn handen. Helaas werd het gebruik de kop in gedrukt door de Spaanse kolonisten.

Zoals we eerder al vermeldden, wordt Psilocybe cubensis ook wel de "Mexican Mushroom" genoemd. Dit heeft grotendeels te maken met de manier waarop de magische paddestoelen hun intrede maakten in de Westerse gemeenschap. Gelukkig lukte het de Spaanse kolonisten niet om het gebruik van magische paddestoelen, zoals Psilocybe cubensis, helemaal uit te bannen in de regio en het gebruik werd al snel "herontdekt" door Gordon Wasson. Er werd een artikel geschreven over de paddestoelen in het tijdschrift LIFE, wat weer leidde tot een snelle en populaire opname in de Westerse gemeenschap.

DE NAAM

Psilocybe komt uit het oude Griekse Latijn. De woorden psilos (kaal) en kube (head) zijn in het nieuwe Latijnse "Psilocybe" samengevoegd, wat letterlijk "kale kop" betekent. Gedacht wordt dat dit een omschrijving is van hun verschijning.

Cubensis refereert naar de ontdekking en eerste documentatie van de paddestoel. Ze werd voor het eerst geïdentificeerd in Cuba in 1904, waar ze de naam Stropharia cubensis ontving.

PSILOCYBE CUBENSIS EIGENSCHAPPEN

Psilocybe cubensis

Steel: De steel van Psilocybe cubensis is 4-15 centimeter lang en 0,4-1,5cm dik. Meestal is de dikte gelijk over de gehele steel, maar soms is de onderkant wat breder. De steel is droog, egaal en wit en kan ook licht geel/geelbruin getint zijn. Wanneer gekneusd, zal de steel blauw of blauwgroen kleuren.

Hoedje: Het hoedje van Psilocybe cubensis varieert in diameter en meet ongeveer 1,5-8cm. Wanneer de paddestoel jong is, heeft het hoedje een klokvorm, die later verandert in een bolle, umbonate of platte vorm. Droog voelt ze glad aan en nat zal ze kleverig voelen. Als het gaat om kleur, zit er veel variatie in het hoedje. Gewoonlijk is het hoedje wit met een bruin of ietwat geel midden, maar het hoedje kan ook helemaal geel zijn of kaneelbruin. Het vlees van het hoedje is stevig en wit en verkleurt blauw of blauwgroen als het wordt gekneusd.

Lamellen: De lamellen van Psilocybe cubensis kunnen aangegroeid of aangehecht zijn, of afsplitsen naar vrij.

Sporenprint: Met het blote oog lijkt de sporenprint van Psilocybe cubensis donkerpaars-bruin tot zwart van kleur te zijn. Onder een microscoop zijn de sporen 11-17x7-12 microns in formaat, zijn elliptisch, dikwandig, glad en ze hebben een grote apicale kiem porie. Chrysocystidia zijn niet aanwezig op het oppervlak van de lamellen; cystidia echter wel.

PSILOCYBE CUBENSIS DOSERING

Volgens Albert Hofmann bedraagt de ideale, gemiddelde dosering voor een volwassene 4-8 gram psilocybine, het voornaamste actieve ingrediënt van Psilocybe cubensis.

Wanneer verse paddestoelen worden gebruikt, wordt de volgende schaal over het algemeen aangehouden:

Lichte trip: 5-10 gram

Gemiddelde trip: 15-25 gram

Intense trip (voor de ervaren gebruikers): 30-35 gram

Het doseren van gedroogde paddestoelen is een stuk ingewikkelder. Dit komt door het feit dat magische paddestoelen voor ongeveer 90% uit water bestaan (afhankelijk van de soort). Daarom is er geen betrouwbare manier om een indicatie te maken zoals hierboven. Het doseren van gedroogde paddestoelen doe je op gevoel, wat weer samenhangt met de ervaring van het gebruik van een bepaalde soort.

Onthoud, lieve mensen, dat je psychedelische paddestoelen altijd zorgvuldig gebruikt! Ze hebben het vermogen om ons verborgen waarheden in onszelf te tonen en dit kan enorm worden beïnvloed door je stemming. Zorg er altijd voor dat je stemming goed is voor je het gebruik overweegt.


Read more about
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken