Onze Top 10 Psychedelische festivals van 2015

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogKunst & CultuurTop lijsjtes
Laatst bewerkt :

Onze Top 10 Psychedelische festivals van 2015


De zomer staat voor de deur en daarmee ook het festival seizoen. Zoek dus je psychedelica op en maak je klaar voor een trip als nooit tevoren, met onze top 10 psychedelische muziekfestivals van 2015!

De zomer is de tijd om los te breken, te ontspannen en je geest te openen. Dit doe je natuurlijk het beste op een psychedelisch muziekfestival, waar geweldige muziek, liefde, vrijheid en de kracht van psychedelica samenkomen, zodat je de tijd van je leven hebt! Laat je geest dus los met onze 10 favoriete muziekfestivals van 2015; deze wil je niet missen!

In chronologische volgorde:

10. PSYCHEDELIC CIRCUS – DUITSLAND, 4-8 JUNI

Psychedelic Circus

Zoals de naam al suggereert, is Psychedelic Circus erop gebrand je mee te voeren naar een wonderland met bizarre en fascinerende thema's en beelden. Ze brengen zowel internationale als lokale artiesten onder de aandacht en de muziek van Psychedelic Circus varieert van chilled out ritmes, tot het vrolijke, snelle gedreun van psy-trance, maar ook uitstapjes naar de donkere kant. Dit openluchtfestival is relatief klein, vergeleken met een aantal van de andere festivals op onze lijst, maar deze mag je niet missen als je een intieme setting zoekt om je geest te bevrijden aan het begin van de zomer. Met een kaartje kan je vier volle dagen genieten, plus kamperen. Voor meer informatie en toegangskaarten, kan je terecht op www.psychedelic-circus.com.

9. SHANKRA – ZWITSERLAND, 18-21 JUNI

Shankara

Het doel van Shankra is ons allemaal in een hogere toestand van zijn te brengen, via de kracht van muziek en dans. De spirituele aard achter de fundering van het festival, gecombineerd met de idyllische omgeving, zorgt ervoor dat Shankra om meer draait dan dansen. De organisatoren van Shankra vinden dat jouw leven een boodschap is; het is tijd te lachen, samen van het leven te genieten, te zijn, te dansen en op te bloeien. Hiermee wordt niet bedoeld dat de muziek secundair is op de verlichting, absoluut niet! Verwacht artiesten en DJ's van over de hele wereld, die hun individuele stijlen en ritmes samenbrengen in een medley van elektronische zaligheid. Er zijn chilled out sessies, progressieve sets, donkere en krachtige DJ's, maar ook keiharde, meedogenloze psy-trance. Met een toegangskaartje heb je vier dagen toegang tot het festival plus vier dagen kamperen. Je mag je eigen eten en drinken niet meenemen maar, omdat je vlakbij de Zwitserse bergen zit, je kan wel genieten van vers, gratis, onaangepast water uit een bron en er is genoeg voor iedereen. Voor toegangskaarten en meer informatie kan je terecht op shankrafestival.ch.

8. FUSION FESTIVAL – DUITSLAND, 25-28 JUNI

Fusion

Fusion Festival vindt plaats op een verlaten, Russische, militaire luchthaven en is de plek waar psychonauten, filosofen en artiesten samenkomen om te genieten van de beste elektronische muziek, cinema, theater en kunst. Het is een ware verzameling van geesten en de onvergetelijke bezienswaardigheden en geluiden zullen het bewustzijn ontsluiten en uitbreiden tijdens dit vierdaagse avontuur. Kamperen is ook divers, want caravans mogen meedoen met de pret, naast de gewoonlijke auto's en backpackers, die allemaal verdeeld worden over hun eigen kampeerterrein. In tegenstelling tot andere festivals, biedt Fusion ook gratis Wifi en je kan je telefoon opladen in het outdoor internet café, waardoor je in contact kan blijven met de achterblijvers. Meer informatie en toegangskaarten vind je op de officiële Fusion Festival website: www.fusion-festival.de/en.

7. REISEFIEBER – ZWITSERLAND, 26-28 JUNI

Reisefieber

Reisefieber, gesitueerd in de adembenemende bossen en grasvlakten van Zwitserland, draait helemaal om psy-muziek en probeert hiermee je hart te veroveren. Reisefieber barst van prachtige voorbeelden van zowel goa als psy-trance en heeft de ontdekkende feestganger veel te bieden. Als psychedelische festivals voor jou draaien om dansen, dan moet je hier zijn. Er zijn maar weinig plekken op de wereld, waar je je ziel kan onderzoeken, je remmingen kan laten varen om een te worden met de muziek, maar in de unieke setting van Reisefieber kan dit allemaal. Kamperen op lokatie is toegestaan, zolang je maar geen grote huistent opzet. Het festival biedt een gratis voorraad vers water en de organisatoren staan erop dat je geen glas meeneemt. Overige informatie en kaartverkoop vind je hier: http://www.reisefieber-schelten.ch.

6. SAMSARA – HONGARIJE, 2-5 JULI

Samsara

Samsara is zowel een yoga dorpje als een psychedelisch muziekfestival, waarbij diverse musici, instructeurs, natuurliefhebbers, sprekers, gidsen, psychologen, artsen, academici, sjamanen, therapeuten en genezers allemaal samenkomen om hun kennis, ervaring en passie te delen. Het is de ultieme mix van spiritualiteit, eenheid, muziek en psychedelica, in de prachtige bossen en grasvlakten van Siófok-Töreki. Een bonus is dat dit ook een familie- en hondvriendelijk evenement is, wat inhoudt dat iedereen kan genieten van de ontspannen en ongedwongen zomer viering. Toegangskaarten en meer informatie over Samsara vind je hier: samsarafestival.eu.

5. FREQS OF NATURE – DUITSLAND, 9-14 JULI

Freqs of Nature

Freqs of Nature is een experimenteel kunst- en muziekfestival, die alle festivalgangers aanmoedigt de diepten van hun fantasie te onderzoeken. De organisatoren willen het festival graag op "familieformaat" houden en dus is Freqs of Nature een kleinschalige en intieme bijeenkomst, waar de nadruk wordt gelegd op het bereiken van ware psy liefhebbers, in plaats van geld verdienen. Hierdoor kan je het festival verlaten met het gevoel dat je als persoon gegroeid bent en contact hebt gemaakt met wat spiritualiteit, terwijl je jezelf verliest in de muziek. Je bent dus geen klein radartje in een grote, op geld gerichte dansmachine. Hoewel grote, commerciële festivals ook behoorlijk adembenemend kunnen zijn (zie nummer 4 op onze lijst). Je toegangskaartjes om zelf een Freq of Nature te worden vind je hier: freqsofnature.de

4. TOMORROWLAND - BELGIË, 24-26 JULI

Tomorrowland

Tomorrow land is het grootste elektronische muziekfestival ter wereld en de Europese versie wordt gehouden in België, waar meer dan 200.000 bezoekers op afkomen. Dit is een festival van enorme proporties en om die reden kan je ook ongelooflijk grote, internationale DJ's verwachten, maar ook indrukwekkende, dure visuals en podia. Hoewel het gevoel niet kleinschalig en knus is, zoals dit wel het geval is met een aantal andere festivals op deze lijst, zou iedereen dit festival tenminste een keer in hun leven moeten bezoeken. De omvang, energie en kwaliteit van de show zijn gewoonweg fantastisch. Meer informatie en toegangskaartjes vind je op: www.tomorrowland.com/global-splash.

3. OZORA FESTIVAL - HONGARIJE, 3-9 AUGUSTUS

Ozora

Ozora is meer dan slechts een muziekfestival; het is een van de grootste en meest beroemde psychedelische bijeenkomsten van Europa geworden. Je vindt er muziekliefhebbers, activisten, wetenschappers, artiesten, psychonauten en vredelievende feestgangers. Er is voor iedereen wat wils: Het festival biedt meerdere muziekpodia, psychedelische lezingen, kunst workshops, een levendige markt, serene bosomgevingen, meditatieve en ontspannende chill out gedeelten, een doolhof om in te verdwalen en zelfs een circus! Bezoek hun website voor meer informatie en toegangskaarten: https://ozorafestival.eu.

2. WALDFRIEDEN WONDERLAND – DUITSLAND, 6-9 AUGUSTUS

Waldfrieden

Waldfrieden Wonderland is een vrij klein, maar snelgroeiend festival in Wehdem, een gehucht in het noorden van Duitsland, waar de nadruk voornamelijk wordt gelegd op psy-trance en goa. Naast de muziek en het dansen vind je op Waldfrieden Wonderland ook een genezingsruimte, workshops, drumcirkel rituelen, vuurkunstenaars en een grote, biologische markt met eten. Waldfrieden Wonderland trekt een international publiek en bevindt zich in de mystieke bossen van de regio, dus als je een moment voor jezelf wil om van de schoonheid te genieten, kan dat. Meer informatie en kaartjes vind je hier: wald-frieden.de.

1. PSY-FI – NEDERLAND, 27-31 AUGUSTUS

Psy-Fi

PSY-FI vindt hier in Nederland plaats en is een relatief nieuw festival. Vanwege haar opzet is het ook een van de meest populaire, grootste en snelstgroeiende psy-festivals aan deze kant van de wereld en wij hadden het genoegen vorig jaar de hoofdsponsor te zijn! Wat Psy-Fi speciaal maakt, is dat magische truffels in Nederland legaal zijn. Hierdoor is het veel veiliger, en gemakkelijker, jezelf te verliezen op het ritme van de muziek, te relaxen op de prachtige stranden of betoverd te raken door de schoonheid van de mystieke bossen. En het draait niet uitsluitend om de muziek, want het festival heeft daarnaast een uitgebreid aanbod: Een gigantische kunstgalerie, een eclectische bazaar, internationale voedselmarkt, openluchtbioscoop en een ontspannende strandvakantie scène. Toegangskaartjes en meer informatie vind je op de website: www.psy-fi.nl.

Opmerking: Wij worden niet ondersteund door, noch zijn wij op dit moment verbonden aan deze festivals.