Blog
Overheidsstudie In Het Verenigd Koninkrijk: Cannabis Legalisatie Honderden Miljoenen Waard
2 min

Overheidsstudie In Het Verenigd Koninkrijk: Cannabis Legalisatie Honderden Miljoenen Waard

2 min
Nieuws Wetgeving

Hoewel de Britse overheid blijft ontkennen dat het land baat zou hebben bij een legale cannabis markt, is in een intern rapport van de Treasury compleet het tegenovergestelde ontdekt.

Een tijdje geleden kwam het Britse parlement bijeen om het onderwerp cannabis legalisatie te bespreken, die onder hun aandacht werd gebracht door een petitie voor verandering, met 220.000 handtekeningen. Hoewel het debat veel aandacht kreeg, discussie stimuleerde en zeker een steen heeft weggeslagen uit de muur van het verbod, maakten de Conservatieve Ministers geen plannen om de wet te veranderen.

Kort na het debat, kreeg BBC Newsnight een intern Treasury report in handen, een rapport waar de Conservatieve Ministers van op de hoogte moeten zijn geweest, waarin beweerd wordt dat legalisatie "miljoenen" waard zou zijn voor het land. Dit gaat recht in tegen de bewering van de Conservatieven, dat de legalisatie meer geld zou kosten dan het oplevert.

HET VERSLAG DAT NIET DOOR DE CONSERVATIEVEN WERD ERKEND

Hoewel we best kunnen razen en tieren over de Conservatieven, die met opzet deze cijfers hebben genegeerd, en de etnische implicaties van zo'n zet, zullen we in plaats daarvan de aandacht vestigen op de inhoud van het rapport en hoe personen in het Verenigd Koninkrijk er baat bij hebben als cannabis wordt gelegaliseerd.

Volgens het rapport, die gestart is op verzoek van de Liberaal Democraten, die in de vorige overheid de macht deelden in een coalitie met de Conservatieven, is de winst aanzienlijk. De Treasury werd gevraagd de "mogelijke fiscale impact van het introduceren van een gereguleerde cannabis markt in het Verenigd Koninkrijk te berekenen", opmerkend dat meer dan 2,2 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk in het afgelopen jaar cannabis hadden gerookt, wat overeenkomt met 216 ton vrolijk, groen spul. Ze gebruikten ook feiten en cijfers die door het Institute for Social and Economical Research zijn verzameld, waarin geschat werd dat een legale cannabis markt het Britse begrotingstekort met £1,25 biljoen per jaar zou verlagen.

De Treasury combineerde bovenstaande met hun eigen cijfers en concludeerde dat £1,25 biljoen wel erg optimistisch was, maar dat er toch tenminste £200 miljoen per jaar kon worden bespaard aan alleen al de kosten van de rechtbank en politie en dan zijn de extra belastingen nog niet eens meegerekend.

Dit zijn natuurlijk bizarre bedragen! In het slechtste geval praten we dus over een besparing van honderden miljoenen per jaar! Dit zou een enorme slag slaan in de economische ellende van het Verenigd Koninkrijk, waardoor ze de nadruk kunnen leggen op het beëindigen van bezuinigingen, maar ze zouden ook meer geld kunnen investeren in onderwijs en gezondheidszorg. Ook zou het Europa kunnen helpen, want, als EU-lid, kan een sterkere Britse economie bijdragen aan de gehele Europese economie.

Dus wat is nu de moraal van dit verhaal? Nou, hoewel het afschuwelijk is te ontdekken dat deze cijfers nooit zijn erkend, alleen omdat ze hun kop in het zand steken, toont dit alles wel aan dat er zeker veel voordelen te behalen zijn uit de legalisatie van cannabis en de mensen weten het! We vragen ons af hoelang de overheid nog kan blijven balanceren op dit dunne lijntje van ontkenning, zeker omdat de hele wereld om hen heen verandert. Zoals de zaken er nu voorstaan, loopt het Verenigd Koninkrijk het risico achter te blijven.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken