Blog
Probeert de US Kratom te verbieden?
2 min

Probeert de US Kratom te verbieden?

2 min
Legislation News
In een zeer achterlijke actie, overweegt Florida de verkoop en het gebruik van Kratom te verbieden.

Volgens recente verslagen, proberen beleidsmakers in de staat Florida van Kratom een illegale stof te maken, namelijk een Schedule I stof, geclassificeerd als niet van medicinaal nut en met hoog risico op misbruik.

WAT IS KRATOM?

Kratom is een boom, die tot dezelfde familie planten behoort als koffie. De boom komt uit Zuidoost-Azië en wordt gekweekt vanwege haar pijnverlichtende en opwekkende effecten. Vaak wordt Kratom gebruikt als onderdeel van een heet kruidendrankje.

WAAR IS ALLE PANIEK OVER?

Hoewel Kratom al duizenden jaren wordt gebruikt, zonder dat er ooit serieuze bijwerkingen of stergevallen aan zijn gekoppeld, houden zowel de DEA als de FDA de stof, om de een of andere reden, nauwkeurig in de gaten (mogelijk door valse mediaverklaringen). En hoewel de stof niet illegaal is, vindt de FDA het geen probleem om de verkoop te verbieden in winkels die het verkopen.

Hoewel deze twee overheidsinstellingen zeker bezorgd zijn over Kratom, blijft het helemaal legaal in de VS en dat verklaart ook de paniek niet. Daar mogen we de media voor bedanken! Er zijn een paar recente incidenten, die allemaal zijn samengevoegd om een (blijkbaar) sterke zaak te bouwen in een poging Kratom te verbieden.

De eerste zaak heeft te maken met een moeder in de rouw. In augustus, pleegde Ian Mautner, een man van 20 die leed aan depressie, zelfmoord door van een brug te springen. Volgens zijn moeder was Ian verslaafd aan Kratom, wat de oorzaak was van zijn dood, hoewel hij ook een cocktail voorgeschreven antidepressiva gebruikte. Hoewel we begrijpen dat de moeder probeert een oorzaak te vinden voor de dood van haar zoon, is het fout een stof te beschuldigen omdat je deze stof niet begrijpt. We leven met haar mee, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat Kratom de oorzaak was.

Dit brengt ons op het tweede punt. De DEA gelooft dat Kratom verslavend is en de media springt hierop in door te beweren dat het net zo verslavend is als heroïne en dat het de nieuwe "straat drug" is die alle jongeren gebruiken. Wanneer je deze onzin uitkraamt, ontstaat er natuurlijk paniek! De waarheid is onderzocht door de VN en volgens hun rapporten heeft Kratom de mogelijkheid een psychologische afhankelijkheid te creëren (en geen lichamelijke verslaving) in een zeer klein percentage van langdurige gebruikers, vaak diegenen die het meer dan 10 jaar dagelijks gebruiken. En zelfs dan wordt het verslavende karakter door de VN ingeschat op minder verslavend dan cafeïne in koffie.

DE HOOFDREDEN ACHTER HET VOORGESTELDE VERBOD

Het belangrijkste punt dat beleidsmakers, zoals staatsvertegenwoordiger Kristin Jacobs, gebruiken als hoofdargument in het voorgestelde verbod is dat Kratom overeenkomt met heroïne. Dit is extreem misleid en een van de redenen waarom Kratom in het centrum van de controverse staat. Hoewel Kratom en heroïne werken op dezelfde delen van het lichaam, doen ze dat op verschillende manieren. De opiaten in heroïne binden zich aan de receptoren, fuseren met hen en passen de manier waarop zij werken aan, waardoor meer opiaten nodig zijn om normaal te functioneren. Kratom daarentegen, bevat alkaloïden. Deze fuseren niet met de receptoren, wat betekent dat er op lange termijn geen schade, verslaving of andere effecten optreden.

En dan is er nog het feit dat Kratom werkt als endorfine, waardoor het net zulke pijnstillende en ontspannende effecten veroorzaakt als opiaten (maar zeker niet dezelfde). Hierdoor nemen mensen aan dat beide stoffen hetzelfde zijn, zonder daadwerkelijk de belangrijkste verschillen te begrijpen.

KRATOM HELPT MENSEN

Het vervelende van deze situatie is dat mensen, die echt last zullen krijgen van het verbod, personen zijn die op Kratom vertrouwen om hun lijden te verlichten. Om te proberen een stof te verbieden die duizenden mensen helpt een normaal leven te leiden, door angst te zaaien en verkeerde voorstellingen te maken, is niet alleen fout maar verwerpelijk. We hebben gezien wat er gebeurt als je probeert een plant te verbieden. Los dit op, Florida!


Read more about
Legislation News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken